Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 946 - 26 Iunie, 2010 - Anul XX
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Reportaje de Viorel Baetu Acum incepe drumul spre finala. Cine pe cine lasa pe drum? Africa ziua 18 / 28 Iunie (Semifinala 6) Stadionul Ellis Park in Johannesburg / ora 2030 Brazilia () – Chile() Sudamericanii intre ei, marea Brazilie si micul Chile. Se repeta istoria „Brazilia invinge Chile cu.........” si (Semifinala 5......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (946)
de A. C. Ton
* Sunt inca sub impresia esecului echipei mele favorite, Boston Celtics, in finala campionatului national de baschet American. O sa va intrebati si, foarte probabil pe buna dreptate, cum un locuitor al pitorestii zone a Oceanului Pacific simpatizeaza cu o echipa de pe coasta de est a Americii, zona Oceanului Atlantic? Raspunsul este foarte simplu. Zona Boston-Massachusetts se identifica cu notiunea de patriotism, iar prin (de)formatie profesionala si sociala, intotdeauna am iubit patriotii, cons...... Citeste »
Trista Romanie !
de Lazar Ladariu
Iunie, 2010 Penibil! Acesta-i cuvantul cel mai potrivit evenimentelor politice petrecute in Parlamentul Romaniei si in jurul lui, in zilele de 14 si 15 iunie a.c. Repetitia generala a inceput in dupa-amiaza zilei de 14 iunie, continuand pana tarziu, dupa miezul noptii, cand s-a mai dovedit o data, desi adevarul este bine cunoscut, ca, in Parlamentul Romaniei, nu se mai respecta nimic: nici Regulamentul, nici Constitutia, nici legile tarii. Incalcarile flagrante sunt azi la ordinea zilei. Incat t...... Citeste »
Scrisoare deschisa - Domnului William Gabriel BRANZA,
de Dan Tanasa
Deputat in circumscriptia electorala nr. 43 Diaspora, Stimate domnule deputat, Am aflat din presa si ulterior de pe pagina oficiala de internet a Camerei Deputatilor despre propunerea legislativa al carei initiator sunteti si care prevede impozitatrea cu 1% a sumelor trimise in tara de catre romanii care muncesc in afara tarii. Tot pe pagina de internet a Camerei Deputatilor am putut constata ca in cei aproape doi ani de zile de cand sunteti deputat nu aveti nicio lege initiata si adoptata care ...... Citeste »
Originea crizei românesti
de Andrei Marga
Recenta motiune de cenzura impotriva guvernului Udrea-Boc-Basescu a dat un rezultat graitor: pentru prima oara, votantii cenzurii i-au depasit semnificativ pe aparatorii guvernului. Doar nefericite formulari constitutionale si democratia aritmetica ce se practica in Romania perpetueaza guvernul actual. Il perpetueaza, trebuie spus, impreuna cu fenomenele tipice celei mai sarace tari din Uniunea Europeana: reducerea activitatii economice, restrangerea investitiilor straine, stingerea agriculturii...... Citeste »
Avem nevoie de ajutor - Rosia Montana; statul e la un pas de a da Rosia Montana
de Eugen Cornea
Profitand de evenimentele actuale din tara, STATUL este aproape de a da de-a moaca Rosia Montana la niste mafioti!!!! Singurii care mai opun rezistenta sunt familiile din sat!!!! Sa-i ajutam. Mai jos este mesajul celor din Rotia Montana! Avem nevoie de ajutor! Cu siguranta stii de situatia de la Rosia Montana ...Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania, atestata de la anul 131 dupa Hristos. De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia...... Citeste »
Ce se va intampla cand veniturile vor fi mai mici decat factura de intretinere…?
de Gheorghe Giurgiu
…Oare spre asta ne indreptam? Daca, da, abia atunci sa vedeti miscari de strada! De ce spunem asta? Deoarece, daca diminuarea pensiilor si salariilor bugetarilor cu procentele cunoscute (15% si respectiv 25%) se va aplica - concomitent cu intentia autoritatilor de a elimina subventia pentru incalzire -, va face prapad peste cateva luni. Conform unor calcule, in unele orase (daca nu in toate!), intretinerea pentru doua camere (pe fondul cresterii pretului gigacaloriei) ar putea depasi salariul mi...... Citeste »
Politica »
ORIZONTURI TOT MAI SUMBRE PENTRU ROMANI
de Tarfin Todea
Bulversante, imaginile transmise de televiziunile noastre cu miile de protestatari din fata Parlamentului, batrani sau tineri disperati, ajunsi la capatul rabdarii din cauza mizeriei, a saraciei la care sunt condamnati sa traiasca. Scene de lesin ale unora, de proteste vehemente, de delir, toate consecinta unui trai dus mult dincolo de ceea ce inseamna decenta vietii. Imbranceli cu jandarmii, pusi sa-i apere pe cei care se manifestau, in Parlament, aproape similar cu cei din strada. Este vorba d...... Citeste »
Mancati, daca aveti ce!
de Gheorghe Giurgiu
- Comentariu - 22 Iunie, 2010 PIB-ul nostru creste, dar inregistrand valori negative. De ce? Pentru ca - afirma analistii economici - societatea romaneasca a consumat ani la rand mai mult decat a produs, de aici rezultand marile deficite externe de la care ne debransam acum. Solutia? Unii vorbesc de competitivitate, dar in topurile competitivitatii economice n-avem inca un loc de invidiat. Dimpotriva. Pe planeta, tari care n-au nici aspiratiile noastre, nici posibilitatile noastre ne-au luat-o i...... Citeste »
Cultura »
Carente sau omisiuni interesate?!?
de Dan BRUDASCU
Dr. Dan BRUDASCU Analiza minutioasa a evolutiei literaturii romane in sec. al XIX-lea si XX va scoate in evidenta existenta unor asa-zise „pete gri , ceea ce inseamna ca, din pacate, cei interesati sunt pusi in situatia de a nu gasi informatia completa, competenta si credibila, nici macar in ceea ce priveste marile nume ale culturii si literaturii romane. Pana de curand, pe de o parte datorita interdictiilor impuse de comisarii ideologici si politici ai vechiului regim, de inspiratie sovietica, ...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZICERI si contraZICERI
de Benone Burtescu
Nu ducem lipsa de frati ci de fratietate. * Daca fericirea ta depinde de altul, e posibil sa nu fi fericit niciodata. * Ceea ce suntem poate nu e confortabil, dar ceea ce nu suntem ne nelinisteste. * Valoarea unui om se masoara in ce a facut si nu in ce a realizat. * Cine merge in josul raului n-ajunge la izvor. * Toata lumea trebuie iubita. Nu toata trebuie apreciata. * Mai bine sa te visezi sclav si sa te trezesti rege, decat sa te visezi rege si sa te trezesti sclav. * Ce rusine a demnitatii ...... Citeste »
Religie »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" si Conducatori dupa "Inima Oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). (Continuare din editia precedenta) Cuvantul regelui Solomon catre popor Atu...... Citeste »
Sport »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XII)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 12 / 22 Iunie (Grupa A) Stadionul Free State din Mangaung/ ora 1600 Franta (albastru-alb) – Africa de Sud (verde-galben) Reuseste Franta in fata lui Bafana-Bafana sa-si spele obrazul? (in paralele se joaca Uruguay – Mexic) Oscar Ruiz din Columbia va fluiera aceasta partida. De la inceput ambele echipe arata ca au i...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XIII)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Africa ziua 13 / 23 Iunie (Grupa C) Stadionul Porth Elisabeth din Nelson Mansela Bay/ ora 1600 Slovenia (alb) – Anglia(rosu) (in paralele se joaca Algeria – USA) Arbitrul care conduce partida se numeste Wolfgang Starck si vine din Germania. Se joaca prudent, deocamdata ambele echipe nu vor sa riste. Primul sut il notam i...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XIV)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Africa ziua 14 / 24 Iunie (Grupa E) Stadionul Royal Bafoeng in Rustenburg/ ora 2030 Danemarca() – Japonia(alb) Meciul cheie pentru locul doi in aceasta grupa. (in paralele se joaca Cmerun - Olanda) si (Grupa F) Stadionul Eliss Park din Johanesburg/ ora 1600 Slovacia (alb) – Italia(albastru) Pleaca campiona mondiala acasa...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XV)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Africa ziua 15 / 25 Iunie (Grupa H) Stadionul Loftus Versfeld in Pretoria/ ora 2030 Chile – Spania Pot elvetienii sa le mai strice o data spaniolilor socotelile sau ramane Chile de caruta? (in paralele se joaca Elvetia - Honduras) si (Grupa G) Stadionul Durban din Durban/ ora 1600 Portugalia(rosu-alb) – Brazilia(galben-a...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 - Bilanz dupa încheierea primei runde
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Bilanz dupa incheierea primei runde. Au fost 32 au ramas 16. Reportaj de Viorel Baetu Sa vedem ce s-a intamplat in lumea sportului rege, FOTBALUL, dupa prima runda a competitiei supreme, care stabileste cine poarta coroana in urmatorii patru ani. Au ramas in competitie: Europa: 6 echipe. America de sud: 5 echipe. America de nord si centrala: 2 echipe. Asia: 2 echipe. Africa: 1 echipa. Surprize au fost destule, unele chiar de pro...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XVI) - Semifinale
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Acum incepe drumul spre finala. Cine pe cine lasa pe drum? Africa ziua 16 / 26 Iunie (Semifinala 2) Stadionul Royal Bafokeng din Rustenburg/ ora 2030 USA() – Ghana() Un meci in care totul este posibil si in final una trebuie sa plece acasa. Vor fi simpaticii US Boys sau ultima speranta africana Black Stars? si (Semifinal...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XVII) - Semifinale
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Reportaje de Viorel Baetu Acum incepe drumul spre finala. Cine pe cine lasa pe drum? Africa ziua 17 / 27 Iunie (Semifinala 4) Stadionul Soccer City in Johanesburg/ ora 2030 Argentina() –Mexic()Pot fii mexicanii buturuga mica? si (Semifinala 3) Stadionul Free State in Mangaung/ ora 1600 Germania(alb-negru) – Anglia(rosu)F...... Citeste »
Din Comunitate »
Prestigioasa Universitate din Hartford - Bucurii si emotii la acordarea diplomelor
de Vavila Popovici
16 mai 2010. Zi frumoasa de primavara, insorita. De dimineata plecam spre orasul Hartford, Connecticut, sa ajungem la ora 10 la festivitatea de absolvire a facultatii nepoatei mele. Ajungem in dreptul Universitatii, ne indreptam pasii spre aleile din jurul cladirilor. Multi au ajuns inainte, altii vin in urma noastra. Pe o pajiste intinsa sunt amenajate scenele cu aparatura necesara difuzarii discursurilor care urmeaza sa fie tinute de catre Rectorul Universitati si alti profesori ai acestui ins...... Citeste »
NOI GENERATII DE ROMANI AMERICANI CU CARE NE MANDRIM
Mateo D. Popa Los Angeles, California Diploma primita de Mateo D. Popa Diploma primita de Mateo D. Popa de la Casa Alba, Washington DC Domnul Neculai Popa, nepotul sau Mateo D. Popa si Preot Chris Terhes, parohul Bisericii Greco Catolice Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, Orange County, California... Citeste »
"Ignite your Passion for Christ" – Conferinta de tineret din Arizona
de Cristian Popa
In perioada 28-31 Mai, 2010 a avut loc la Phoenix, Arizona Conferinta de Tineret (West & South West Romanian Youth Conference) cu tema Ignite your Passion for Christ (Aprinde-ti pasiunea pentru Christos), Conferinta gazduita de Biserica Penticostala Happy Valley si organizata in colaborare cu Bisericile Penticostale Elim si Maranatha din Phoenix. Am fost binecuvantati intr-un mod deosebit cu o atmosfera inaltatoare si o prezenta deosebit de numeroasa. Vineri seara inchinarea a fost condusa d...... Citeste »
Sfintirea bisericii ortodoxe din satul Incesti, comuna Ceica, judetul Bihor, va avea loc pe data de 22 iulie 2012
de Octavian Curpas
Pe data de 22 iulie 2012 va avea loc sfintirea noului locas de inchinare, biserica ortodoxa din satul Incesti, comuna Ceica, judetul Bihor. La acest eveniment vor participa mai multe personalitati si lideri locali din judetul Bihor. Intrucat o parte dintre fiii satului nu mai locuiesc de multa vreme in casa copilariei lor, nici macar in judetul Bihor si nici macar in tara lor de bastina, un asemenea eveniment este ocazia fericita in care unii dintre ei se pot intalni si depana amintiri in mijloc...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Lectie de fiscalitate Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat! . Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de musterii. „Trebuie sa fie tare bune merele alea , isi spuse mai-marele cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci: „Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page