Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 945 - 19 Iunie, 2010 - Anul XX
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 11 / 20 Iunie (Grupa G) Stadionul Green Point din Cape Town / ora 1330 Portugalia(rosu) – Coreea de Nord(alb) Portugalia trebuie sa-i invinga pe coreeni care au fost serios scuturati in sedinta de partid dupa infrangerea din primul meci. Pablo Pozo din Chile fluiera partida. Portugalia arunca totul inainte si au pr......Citeste »
Editoriale »
Aniversarea a 130 de ani de relatii diplomatice cu Statele Unite ale Americii
Ministerul Afacerilor Externe Directia Comunicare Aleea Modrogan nr.14 Tel.: 021/431.11.86 Bucuresti, 011826 Fax: 021/319.21.95 E-mail: presa@mae.ro 14 iunie 2010 Aniversarea a 130 de ani de relatii diplomatice cu Statele Unite ale Americii Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a participat astazi, 14 iunie 2010, la o sesiune aniversara de comunicari stiintifice dedicata aniversarii a 130 de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statele Unite ale Americii. ...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (945)
de A. C. Ton
* Unul dintre numele de rezonanta ale jurnalisticii Californiene este Mallard Fillmore, o prezenta activa in paginile mass-media. Intr-o caricatura, avand ca personaj principal pe ocupantul Biroului Oval, domnia sa ne-a informat, mai in gluma, mai in serios, despre ultima decizie a mesianicului Pontifus Maximus, atribuindu-i urmatoarea noua emanatie cerebrala : In loc de Legi de Imigratie Draconice, prefer planul meu de lunga durata, de a face din aceasta tara un loc unde nimeni nu va vrea sa im...... Citeste »
China ca mare putere (II)
de Andrei Marga
Beijing-ul de astazi copleseste prin arhitectura, modernitate, aspect primavaratic, grija pentru urbanitate. Atunci cand zbori – probabil de pe cel mai functional aeroport din lume, care este noul terminal din capitala Chinei (poate alaturi de aeroportul Pudong din Shanghai) – la Hangzhou, nu ai deloc sentimentul coborarii in provincie. Cam de doua ori cat Berlinul si mult mai mare decat Parisul, orasul Hangzhou (cu peste 8,8 milioane de locuitori) nu e doar fosta capitala a Chinei, ci si munici...... Citeste »
Politica »
CRONICA UNUI DEZASTRU... "ASUMAT"!
de Mariana Cristescu
Suntem in fata unor decizii extrem de grele si de nepopulare, insa pentru care trebuie sa ne asumam raspunderea, pentru a ne garanta viitorul - a rostit, livid, de la tribuna Parlamentului, micutul premier din Rachitele, aruncand raspunderea - defazat si aerian, ca de obicei - in spatele batranului Abraham Lincoln, preluandu-i o afirmatie potrivita ca nuca in perete cu realitatile de la Palatul Victoria. Cred cu tarie in oameni. Daca le spui adevarul, ei te pot ajuta sa infrunti orice criza nati...... Citeste »
I-am votat, ne-au umilit!
de Gheorghe Giurgiu
- Comentariu - 10 Iunie, 2010 Va mai amintiti ce ne spunea Traian Basescu in campania electorala prezidentiala? Va reamintim noi: Vreau presedinte, pentru ca populatia merita mai mult! . Ca si cum nu putea dormi noaptea de grija poporului roman. Iar cum scopul (un nou mandat, pe care l-a si obtinut) scuza mijloacele, candidatul Basescu (dar si presedintele in exercitiu) s-a pretat la orice. A intrat si in altarul unui lacas de cult (lucru de neimaginat in traditia Bisericii Ortodoxe Romane); a p...... Citeste »
Cultura »
15 IUNIE 2010 - 121 DE ANI DE LA TRECEREA IN NEFIINTA A GENIULUI ROMAN, MIHAI EMINESCU
de Florin Carlan
Astazi se implinesc douazeci si unu de ani de cand l-am vazut pentru prima data in viata pe regretatul poet national Grigore Vieru. Era centenarul Eminescu si, in ciuda dictaturii comuniste de la acea vreme, romanii de pretutindeni s-au straduit sa fie de 15 iunie 1989 la Ipotesti si la Botosani. Eu eram condamnat la munca fortata in cariera de piatra pentru fabrica de ciment Medgidia si aveam domiciliul obligatoriu de unde trebuia sa-mi raportez prezenta la organele militiei in fiecare zi. Mi-a...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZICERI si contraZICERI
de Benone Burtescu
Singura avere - saracia. * Naivul e mai mult un adult copil decat un copil adult. * Dovedeste-mi ca este asa nu-i totuna cu dovedeste-mi ca nu este asa. * De ce sa ne mai omoram cand oricum murim. * De ce aripi daca n-ai de gand sa zbori. * Imi place mai mult adancimea cerului decat inaltimea lui. * Asteptarea este tortura sau fervoare. Depinde ce sau pe cine astepti. * Ocupata sa inventeze, lumea nu mai are timp sa judece. * Cele mai minunate lucruri se vad printre lacrimi. * Plansul frumos e p...... Citeste »
Istorie »
Ancheta de la Primaria Târgu Mures (I)
de Nicolae Balint
Coruptie, mita si abuz in serviciu... Acestea au fost principalele acuzatii formulate chiar de la tribuna Parlamentului impotriva primarului orasului Targu Mures, dar si a unor functionari din subordinea acestuia. Unele dintre aceste acuzatii erau cunoscute chiar si de prefect. Acesta, desi ar fi avut obligatia sa faca investigatii - nu se stie insa de ce - a preferat sa nu initieze nici macar o minima cercetare. Din ordinul guvernului, un inalt oficial din Ministerul de Interne a venit la Targu...... Citeste »
De la Cititori »
DE ZIUA TATALUI - HAPPY FATHER’S DAY TO ALL THE FATHERS IN THE WORLD!!!!
de Cornel Campean
Sunt tendinte, in general, ca sentimentele tatilor fata de copii si familie sa fie considerate mai putin adanci sau pasionate, chiar de multe ori luate usor, deoarece de-a lungul istoriei, tatii au fost cei care au plecat de acasa, la vanatoare, la lucru departe de casa, pentru a aduce hrana necesara familiei, tatii au fost luati in razboaie pentru apararea pamantului stramosesc. Sau chiar in razboaie de cotropire, iar copiii au ramas in grija mamelor. Ma bucur ca traiesc in America si ca aceast...... Citeste »
Religie »
Isus si ordinea de prioritati
de Chris Terhes
22. Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat. 23. Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult! 24. Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui Mamona. 25. De aceea zic voua: Nu va ingrijiti pentru sufletu...... Citeste »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" si Conducatori dupa "Inima Oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). (Continuare din editia precedenta) Una dintre celebrele sentinte de judecat...... Citeste »
Sport »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (V)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 5 / 15 Iunie (Grupa F) Stadionul Royal Bafogenk Rustenburg/ ora 1330 Noua Zeelanda (alb) – Slovacia (albastru) Kiwi vor sa puncteze in fata Slovacilor debutanti la un campionat mondial Arbitrul Jerome Damon din Republica Sud Africana e omul cu fluierul. Minutul 4: Prima ocazie o au Kiwi. Ca Noua Zeelanda este cel m...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (VI)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 6 / 16 Iunie (Grupa H) Stadionul Mbombela in Nelspruit/ ora 1330 Chile (Ros albastru) – Honduras (alb) Chilieni viseaza semifinala. Poate micutul Honduras sa-i aduca la realitate? Arbitrul Eddie Mayllet din Seychelee (probabil patria fotbalului!) decide cine ia cartonasul galben si cine pe cel rosu. Minutul 2: Fern...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (VII)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 7 / 17 Iunie (Grupa B) Stadionul Soccer City in Johanesburg/ ora 1330 Argentina (albastru-negru) – Coreea (rosu-alb) Sunt coreeni capabili sa –l imblanzeasca pe Messi? Arbitrul belgian Frank de Bleeckere e cel care fluiera inceputul partidei. Conform asteptarilor argentinienii domina partida din primul minut Minutu...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (VIII)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 8 / 18 Iunie (Grupa B) Stadionul Nelson Mandela in Porth Elisabeth / ora 1330 Germania (alb - negru) – Serbia(rosu) Germania sta in fata „probei de foc” caci sarbilor le trebuie victoria. Alberto Undiano din Spania fluiera inceputul meciului. Minutul 6: Traseu Lahm(G), Muller(G),Podolski(G) sut dintr-o bucata, puti...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (IX)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 9 / 19 Iunie (Grupa E) Stadionul Durban in Durban / ora 1330 Olanda(portocaliu- negru) – Japonia(alb-albastru) Portocala mecanica cu o echipa de superstari contra Japoniei care vin dupa o victorie contra Camerunului. Hector Baldassi din Argentina speram ca va fluiera asa cum a facut la primul meci, Bine! Cum era de...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (X)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii Cupa Jules Rimet Africa ziua 10 / 20 Iunie (Grupa F) Stadionul Free State in Mangaung / ora 1330 Slovacia(alb) – Paraguay(rosu-albastru) Cele trei puncte sunt vitale pentru ambele echipe. Eddy Mailett „ experienta garla“din arhipelagul Seychelle la al doilea meci din CM pe care il fluiera. Se vede ca cei de la FIFA, au pierdut lista cu primii 1...... Citeste »
Din Comunitate »
LA MULTI ANI, NECULAI POPA !
de Luchian-Patton
Roditorul pom al vietii a mai adaugat o ramura la tumultoasa viata a MARELUI ROMAN Neculai Popa, care in ciuda celor aproape 15 ani din viata petrecuti in inchisorile regimului comunist, si-a pastrat nealterate sentimentele patriotice cat si dorinta nestramutata de a vedea Romania la alte standarde de progres si civilizatie. In ciuda unor divergente inerente de opinie si filiatie, dar sub imboldul unui respect deosebit pentru valentele patriotice de exceptie pe care le poseda Nick si al celebrei...... Citeste »
West Coast Romanian Youth Convention: The Rock, my God and Savior!
de Camelia E. Micu
By Camelia E. Micu Vancouver, Washington Southwest California opened its heart and doors for the 2010 West Coast Romanian Youth Convention held from May 28-May 31 at The Rock Church. As Rev. Crinisor Stefan said: This convention was made possible thorough God’s grace and by the two churches… We have a New Hope, Emanuel – God is with us! The convention dynamically started worshipping together along with the worship group from Emanuel church pastured by Rev. Lazar Gog. Together as one we rose in w...... Citeste »
Umor »
Socialismul
Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar, odata a picat o grupa intreaga. Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA ! Profesorul le-a spus, OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota A. Dupa primul test, not...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page