Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 943 - 05 Iunie, 2010 - Anul XX
de Andrei Marga
Astazi in Romania s-a ajuns ca persoane cu infractiuni la activ sa propuna coduri de etica academica, oameni fara vreo realizare sa predice ce este in universitatile occidentale, fabricanti de articole lipsite de efecte sa dea lectii de productivitate stiintifica, diletantii sa vorbeasca de ierarhii universitare. Peste toate, amatorismul prolifereaza in cele mai inalte pozitii din administratie si din stat, iar noul cal de bataie este reprosul: Nici o universitate din Romania nu este in primele ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (943)
de A. C. Ton
* Una dintre marile mosteniri lasate de cel mai mare poet epic grec, a fost epopeea Iliada, considerata, de-a lungul antichitatii si in timpul clasicismului European, model literar absolut. Homer, autorul epopeii, a carui existenta nu poate fi stabilita cu exactitate, situandu-se undeva intre sec. 10 si 8 I. C, a avut, ca toti oamenii de geniu, cohorte de contestatari, pana in zilele noastre, persistand problema Homerica , multi punand sub semnul intrebarii paternitatea Iliadei si a Odiseei. Ind...... Citeste »
Open letter to Mr. Ivan Gašparovic, President of the Slovak Republic and Mr. Robert Fico, Prime Minister of Slovak Republic
de Dan Tanasa
Gentlemen, I would like to take this opportunity to warmly salute the reaction of the Republic of Slovakia towards the revisionist gestures initiated by the new leader of the Hungarian Government, Mr. Viktor Orban. The way you choose to react, as the leaders of the Republic of Slovakia, honors you and forces me to appreciate the national dignity promoted by Slovakia by adopting the new citizenship law as a reaction to the citizenship law initiated by the Hungarian Government lead by Viktor Orban...... Citeste »
IN REPUBLICA MOLDOVA - Comisia Cojocaru: Scoaterea Partidului Comunistilor în afara legii si interzicerea secerei si ciocanului ca simbol al partidelor politice
Condamnarea regimului totalitar comunist, ca unul care a comis crime, acte de genocid si represiuni in masa, interzirecerea prin lege a notiunii de comunism si comunist in titulatura partidelor politice si institutiilor publice si private, inclusiv interzicerea simbolurilor totalitare naziste si comuniste (svastica, secera si ciocanul - n. red.), asa cum o cere si Rezolutia OSCE din 2009 . Acestea sunt cateva dintre propunerile Comisiei pentru studierea si aprecierea regimului comunist totalitar...... Citeste »
Pozitia uniunii studentilor in comisia din Senat pe noua lege a educatie - STUDENTII VOR SA CÂSTIGE ... !
ROMANIA trece printr-o perioada grea, un adevar general valabil, incontestabil, unicul lucru care ne guverneaza existenta in acesti ani, CRIZA. Criza coroborata cu masurile anticriza din ultima vreme, au atras impreuna foarte multe nemultumiri in randul cetatenilor, dar au dat si ocazia multor oportunisti sa para nemultumiti. De cele mai multe ori acestia sunt manevrati, in actiunile lor, de catre meschinele interese politice. Criza scoate in strada, pe motive marunte si intoxicari de doi lei, s...... Citeste »
Ministerul Afacerilor Externe - Directia Comunicare - Vizita oficiala a ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi la Washington
Ministerul Afacerilor Externe Directia Comunicare Aleea Modrogan nr.14 Tel.: 021/431.11.86 Bucuresti, 011826 Fax: 021/319.21.95 E-mail: presa@mae.ro 31 mai, 2010 Vizita oficiala a ministrului Afacerilor Externe Teodor Baconschi la Washington Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi efectueaza o vizita oficiala la Washington in perioada 1-2 iunie 2010. Vizita se inscrie in linia consultarilor constante la nivel inalt dintre cele doua tari, in cadrul Parteneriatului Strategic romano-american....... Citeste »
Întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA si coordonator al Grupului de Experti pentru elaborarea Noului Concept Strategic al NATO
Ministerul Afacerilor Externe Directia Comunicare Aleea Modrogan nr.14 Tel.: 021/431.11.86 Bucuresti, 011826 Fax: 021/319.21.95 E-mail: presa@mae.ro 1 iunie, 2010 Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA si coordonator al Grupului de Experti pentru elaborarea Noului Concept Strategic al NATO Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut, la inceputul vizitei oficiale pe care o efectueaza in SUA (1-2 iunie 2010), un mic dejun de lucru ...... Citeste »
Întrevederea ministrului Afacerilor Externe cu James Jones, consilierul pentru securitate nationala al Presedintelui SUA
Ministerul Afacerilor Externe Directia Comunicare Aleea Modrogan nr.14 Tel.: 021/431.11.86 Bucuresti, 011826 Fax: 021/319.21.95 E-mail: presa@mae.ro 1 iunie, 2010 Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu James Jones, consilierul pentru securitate nationala al Presedintelui SUA Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi s-a intalnit astazi, 1 iunie 2010, cu consilierul Presedintelui SUA pentru politica de securitate nationala, James Jones. Cu acest prilej, cei doi inalti demnitari au avu...... Citeste »
Politica »
Niste nemernici
de Ioan Cismas
Ca sunt PD-L-isti, PNL-isti, PSD-isti sau de alta nuanta, politicienii nostri au dovedit in cei 20 de ani ca sunt, in cele din urma, toti o apa si-un pamant, ca ceea ce-i uneste (preocuparea asidua a fiecaruia pentru imbogatire) este mult mai puternic decat ceea ce-i separa, modul precar in care apara interesul national. Nu stim cum se face ca batalia atat de crancena pentru castigarea puterii se transforma, imediat dupa adjudecarea ei, intr-o stare de iresponsabilitate crasa, invingatorii, dar ...... Citeste »
Care criza, domnilor din Parlament? Alesii nostri, banii vostri…
de Gheorghe Giurgiu
Credeti ca, vreodata, se va vota in Parlament o lege care sa le reduca celor pe care noi i-am ales privilegiile?! Noi nu credem! Nu crede niciun roman de buna credinta, cat de cat informat. Si, iata, de ce! Desi Guvernul Boc (va fi unul de trista amintire!) stoarce bani de la pensionari si bugetari, Senatul plateste - conform datelor oficiale - cazarea la hotel a 77 de senatori, pentru 56 dintre ei – cazati in fostul Hotel Bucuresti, actualmente, Centre Ville - 4,6 milioane de lei, in acest an. ...... Citeste »
Si da-ne noua circ in toate zilele!
de Mariana Cristescu
In randurile ce urmeaza nu la circul politic cu care ne-au blagoslovit toate guvernele postdecembriste ma voi referi, ci la miraculoasa arta milenara, care, asociata cu painea noastra cea de toate zilele ( pane et circenses !) are harul de a stimula adrenalina, de a descreti fruntile, redand zambetul pana si celor mai tristi dintre noi. In Roma antica, spatiul circului era destinat curselor de care si procesiunilor triumfale. Cuvantul circus , in latina, provine din grecescul kirkos , care insea...... Citeste »
Cultura »
POETII ARDELENI SI LITERATURA UNIVERSALA
de Dan BRUDASCU
De-a lungul timpului au fost nenumarate vocile care, justificat sau nu, au incercat sa sublinieze superioritatea scrisului ardelean in comparatie cu al autorilor din alte zone geografice ale tarii. Au existat, totodata, voci care au sustinut inclusiv originea ardeleana a unora dintre marii creatori ai Romaniei: Eminescu, Creanga, dar si altii. Astfel, cercetatorul si istoricul literar clujean Teodor TANCO aduce dovezi, greu de nebagat in seama, care demonstreaza originea transilvana a lui Ion CR...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZICERI si contraZICERI
de Benone Burtescu
Pretul vanzarii se poate inapoia; pretul tradarii niciodata. * A nu fi legalist inseamna a fi ilegalist ? Sau ce altceva? * Explozia de cunostinte a spulberat cunoasterea. * Intre biserica si stat. Cer sa fiu judecat de Cezar . * Una e sa ceri, alta e sa cersesti. * Cine cere mai mult decat ii trebuie e cersetor. * Bogatii isi traiesc separat bogatia. Saracii isi traiesc saracia in comun. * Nu poti avea un sentiment nobil fara un spirit nobil. * Mergi odata cu tine insuti. N-o lua inainte. Nu ra...... Citeste »
Religie »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" si Conducatori dupa "Inima Oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). (Continuare din editia precedenta) La primul pacat David a recunoscut pacat...... Citeste »
Din Comunitate »
Phoenix Mission Magazine - revista romanilor din Arizona
de Simona Botezan
In Ioan 1:1-3,10 este scris: La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. Cine este Phoenix Mission Magazine? Se spune ca esti ceea ce gandesti. Citind cuvintele insirate intr-un ziar, acumulam informatii. Ele ni se fixe...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un baietel vrea sa intre pe stadion, sa vada meciul de fotbal. Controlorul de la poarta il intreaba: - Copile, de unde ai avut bani pentru un bilet asa de scump, la tribuna I? - Biletul l-a cumparat tatal meu… - Si tatal tau unde este? - Acasa, cauta biletul! * Pe timpuri: - De ce transmiteau bulgarii meciurile de la campionatul mondial de fotbal, pe canalul 1? - Pentru ca nu toti romanii prindeau canalul 2… * Parerea unui expert: - Acestui atacant ii lipsesc numai doua lucruri ca sa poata juca ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page