Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 940 - 15 Mai, 2010 - Anul XX
de Andrei Marga
Uzurparea constitutionala este infractiune ce consta in aceea ca detinatorii majoritatii politice, de la un moment, adopta reglementari prin care ii priveaza de drepturi pe oponenti. In acest caz, este vorba de uzurpare, caci, in materie de drepturi, intr-un stat de drept, toti cetatenii, indiferent de afilierea lor politica, sunt egali; prin acea privare se instaureaza pe fata inegalitatea. Aceasta uzurpare creeaza avantaje cuiva, privand de drepturi pe altcineva, ceea ce este prohibit intr-un ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (940)
de A. C. Ton
* Sunt convins ca in multitudinea problemelor cu care va confruntati, multora dintre dumneavoastra numele de Charles-Louis de Secondat, baron de La Brede et de Montesquieu, nu le spune nimic. Pentru a deveni mai familiari cu acest nume, va informez ca Montesquieu a fost o minte de geniu, scriitor, jurist si filosof francez, principalul reprezentant al iluminismului. La cele enumerate, doresc sa adaug ca de numele lui este legata crearea legislatiei moderne, prin opera sa capitala, Spiritul Legil...... Citeste »
Politica »
Când guvernul o ia la trânta cu propriul popor
de Gavril Cornutiu
05.05.2010, 00:00 Autor: Prof. univ. dr. Gavril CORNUTIU Pentru toata lumea este evident fenomenul globalizarii. Iar ca perspectiva, cel putin la ora actuala, acesta pare un proces definitiv. Evolutia tehnico-stiintifica nici nu permite o alta concluzie logica. Economic, aceasta globalizare are, la randu-i, niste efecte la fel de vizibile. Productia de bunuri se comaseaza pe branduri. Cate un bun de consum se produce pe plan mondial sub cateva marci, care si ele se imputineaza, generand monopolu...... Citeste »
Presa, în tentaculele caracatitei
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Daca in urma cu ceva vreme vorbeam despre presa gorjeana ca fiind una inca neasezata, nu cred ca gresesc in niciun fel daca spun ca, acum, ea s-a polarizat in ograda unor grupuri de interese, fie acestea politice sau financiare. Fara a fi caracterizate niciodata de un adevarat profesionalism, ziarele, radiourile si televiziunile de la noi au trait, cel putin in primii cincisprezece ani de dupa Revolutie, o perioada aproape paradisiaca. Intre timp, s-a tocit si entuziasmul, a disparut si independ...... Citeste »
Iesirea din Criza
de Octavian Cpatana
programul national Romania Creatorilor © Octavian Capatina REDUCEREA CHELTUIELOR BUGETARE CRESTEREA VENITURILOR BUGETARE ABSORBTIA DE FONDURI EUROPENE CREAREA DE LOCURI DE MUNCA IN ECONOMIA REALA PLAN PE 10 ani DE DEZVOLTARE A ECONOMIEI REALE IMBUNATATIREA MEDIULUI DE AFACERI REDUCEREA CHELTUIELOR BUGETARE • Reducerea cheltuielor cu politrucii la zero (de maine nu din 1 iunie) si ocuparea tuturor posturilor prin concurs • Aplicarea legii lui Capatina intr-un sistem birocratic statut si politizat...... Citeste »
Cultura »
De Ziua Mamei, un Munte de Iubire
de Ileana Costea
De Ileana Costea, Profesor la California State University, Northridge Cateva versuri dedicate mamei, celei ce este in viata si se bucura alaturi de copiii si nepotii ei, ca si celei care s-a dus si care va fi alaturi de noi pe vecie. Cand seara sta sa se-mpanzeasca… Ma uit in cartea mea de poze Si vad … credinta omeneasca. La hota mama sta sa rada cu florile cusute-n par. … Cosul cu poame si samanta Si tot ce mama si-a cules, Ca sa imparta fericirea Cu-acei copii cu care-a stat Cand iarna se-nci...... Citeste »
Cultura si credinta »
Incheiere
de Benone Burtescu
Poporul roman este un popor crestin de la inceputurile sale, odata cu inceputurile crestinismului. Nasterea lui din daci si romani doua mii de ani in urma, avea loc in timp ce ucenicii lui Isus, deveniti apostoli, evanghelizau lumea de-atunci in anii urmatori MAREI RASTIGNIRI si INVIERI MANTUITOARE, in anii urmatori INALTARII Domnului la cer. In timpul calatoriilor lui Pavel care include Macedonia vecina, Andrei se presupune a fi calcat pe pamantul tarii noastre cu Vestea Cea Buna. Trecerea de l...... Citeste »
Istorie »
Un Katyn romanesc aproape uitat: FANTANA ALBA
de Mariana Cristescu
Si-au ridicat crucile deasupra capetelor si au mers spre moarte plangand . La 28 iunie 1940, Basarabia si partea de nord a Bucovinei au fost ocupate de Armata Rosie, ca urmare a notei ultimative a guvernului sovietic din 26-27 iunie 1940, si a rusinoasei cedari de catre Romania. In urma refuzului autoritatilor sovietice de a li se permite refugierea in Tara-Mama, romanii din raionul Hliboca, situat aproape de noua granita, au cazut in capcana intinsa de NKVD, si s-au hotarat sa plece cu totii......... Citeste »
De la Cititori »
Poezie primita la redactie
de Vasile Teris
DULCE ROMANIE De Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Eu m-am nascut in bratul tau Intr-un amurg de seara Cand apele curgeau'n parau Cu murmuri dulci de vara, Cand luna se urca pe cer Gonind norii din cale Si revarsa cu-al ei mister Lumina peste vale Plangea duios mama mea Ca mult ea s-a rugat Trei fete avea pe langa ea Si-a vrut si un baiat. Iar tata mandru mai era Ca-avea baiat in casa Ca mai tarziu l-oi ajuta Cu plugul si la coasa Si-a fost cum e de obicei In sat, la noi in tara O m...... Citeste »
Religie »
10 idei gresite despre catolicism
de Ziua USA
Desi catolicismul este una dintre cele mai raspandite religii din lume, multi oameni au idei preconcepute si, de cele mai multe ori, gresite despre aceasta credinta. Preotii carora le este interzisa casatoria, platirea indulgentelor pentru mantuire si respingerea stiintei sunt doar cateva dintre miturile cu privire la religia catolica, potrivit site-ului listverse.com. Mit: Biserica Catolica descurajeaza citirea Bibliei Prima Biblie crestina a fost editata de Biserica Catolica. Culeasa de erudit...... Citeste »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" ; Conducatori dupa "Inima oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). (Continuare din editia precedenta) Reflectie O remarca capitala se observa,...... Citeste »
Sport »
Rezultate complete din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, duminica si luni, in etapa a XXXII-a a Ligii I: Duminica International Curtea de Arges - Ceahlaul Piatra Neamt 2-0 A marcat: Apostu ’15, ’81 (penalti) Astra Ploiesti - Otelul Galati 0-3 Au marcat: Giurgiu ’45, Sergiu Costin ’59, Antal ‘86 Luni Unirea Alba Iulia - Dinamo Bucuresti 1-2 Au marcat: Stanciu ’28 / An. Cristea ’45+3 (penalti), ‘69 Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-3 Au marcat: Al. Piturca ’11, M. Costea ’22 ; Traore ’63, Bud ’85, Cadu ’90...... Citeste »
Din Comunitate »
Cuvinte si amintiri: Petru Popescu la "Viitorul Român"
de Anca Adumitroaie
Cuvinte. (…) Viata, bagajul trecutului, legat prin cuvinte ca un geamantan legat cu sfoara. (…) Cineva a vorbit, a povestit, a mintit, a marturisit, a tipat, a trait. Si-a luat adio. Ce nu s-a pus in vorbe atunci, s-a spus mai tirziu fara voce. Gindurile sint cuvinte . Cu viata sa ca un stol de cuvinte, asa isi intimpina complice cititorul amfitrionul-autor al romanului Supleantul , Petru Popescu. Am inceput lectura de curind si, ca o nostalgica incurabila ce sint, m-am scufundat eu insami, irem...... Citeste »
Spectacol extraordinar la Washington DC, "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale
Societatea romana de schimburi culturale din Charlotte, North Carolina, prin bunavointa doamnei Elena Caragiu si a ASTROM - Asociatia Studentilor si Tinerilor Profesionisti Romani din Washington DC, cu sprijinul Institutului Cultural Roman si al Ambasadei Romaniei la Washington, au placerea sa va invite la spectacolul „O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, in regia lui Toma Enache, sambata, 15 mai 2010 incepand cu ora 18:00 in sala de teatru a Bell Multicultural High School, 3101 16th Street, N...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
- Cum te numesti, Domnule ? - Petru Potopeanu. - Si ce lucrezi ? - Prepar pesti pentru pulverizat. - Bine, dar ce anume operatii faci ? - Pun pestele pe placi, potrivesc placile pe plite, pregatesc patru putini pentru pestele prajit, pulverizez pasta produsa, pun pe pungi. - Dar de ce vorbesti numai cu P ? - Poftim ? - De ce vorbesti numai cu P ? - Pentruca pot pronunta pe P perfect perceptibil. - Ei, asta e acum ! Pun ramasag ca la intrebarile mele vei gresi. - Primesc. - Pe cit ? - Pun prinsoa...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau, Braila, Romania
de Florentin Gurau
Caricatura de Florentin Gurau, Braila, Romania de Florentin Gurau... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page