Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 933 - 27 Martie, 2010 - Anul XX
de Ioan Cismas
Inceputul lunii ianuarie 1990 m-a gasit la Sovata, intr-un concediu de recuperare dupa o operatie. Acolo am avut posibilitatea sa aflu mai multe despre atrocitatile din secuime savarsite asupra romanilor, dar si sa vad la fata locului urmarile unor comportamente similare, printre care, arderea locuintei fostei secretare cu propaganda, alungarea primarului si molestarea unui militian etc., cu totii, romani. Pentru ca lucrurile erau departe de a se sfarsi, sub aceeasi cupola a UDMR, la Sovata s-au......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (933)
de A. C. Ton
* Nu stiu cati dintre dumneavoastra conecteaza ziua de 7 Decembrie 1941, de una dintre cele mai negre zile din Istoria Statelor Unite ale Americii. In acea nefasta zi de Duminica, trupele japoneze, conduse de amiralul Ysuroku Yamamoto au atacat miseleste trupele americane stationate la baza militara de la Pearl Harbor, lucru care i-a determinat pe americani sa denumeasca acea zi, drept Shame Day - Ziua Rusinii. Oricum, Yamamoto si-a gasit sfarsitul doi ani mai tarziu, avionul in care se afla fii...... Citeste »
Politica »
Scrisoare deschisa, Excelentei Sale Domnul Oszkár FÜZES, ambasadorul Republicii Ungaria la Bucuresti
de Dan BRUDASCU
Excelenta Voastra, Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare deschisa, nu in calitate de om politic, pentru ca, in momentul de fata, nu mai sunt membru al nici unei formatiuni politice romanesti, ci in calitate de intelectual roman, ingrijorat (dar nu speriat; noi, romanii nu suntem deloc speriati de excesele extremiste ale unor nostalgici, cuprinsi in coloana a V-a a revizionismului unguresc) de inrautatirea raporturilor interetnice in tara mea. Urmarind cu atentie de cativa ani atitudinea ...... Citeste »
În adunarea de la Toplita, Forumul Civic al Românilor din Harghita si Covasna a hotarât sa se extinda si în judetul Mures
de Nicolae Balint
Desfasurata sambata, 20 martie a.c., la Toplita, adunarea Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna a hotarat extinderea acestui organism de reprezentare civica a romanilor, si in judetul Mures. O reactie fireasca si de necesara atitudine fata de intentiile de autonomie pe criterii etnice, precum si de oficializare a limbii maghiare ca a doua limba in stat. In prezenta a peste 1500 de participanti - cei mai multi aflati in afara salii de adunare care s-a dovedit a fi neincapatoare - s...... Citeste »
Memorandum adresat Parlamentului, Presedintiei si Guvernului României
In numele Comitetului Director al Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, al Presedintelui de onoarea IPS Ioan Selejan si al tuturor celor care au trudit la buna desfasurare a Adunarii de la Toplita din 20 martie 2010, Va transmitem sincerele noastre multumiri pentru solidaritatea si sprijinul Domniilor Voastre. Toate mesajele primite au fost aduse la cunostinta participantilor la Adunare urmand ca acestea sa fie postate pe situl Forumului si, daca Dumnezeu ne va ajuta, poat...... Citeste »
CREDO & CREDIT (I)
de Viorel Roman
Uniunea Europeana cu trei religii, credinte, romano-catolici, protestanti, greco-ortodocsi si respectiv cu trei traditii de drept, roman, anglo-saxon si bizantin, este ab ovo o constructie subreda, care nu se mai bucura de credit. Cum si cat va rezista? Pentru ca daca nava EURO(pa) la prima adiere de vant de primavara greco-ortodoxa a intrat in deriva si tratatele trebuie deja revizuite, atunci la prima furtuna de toamna se va scufunda la fel de spectaculos ca Titanic-ul in timp ce propaganda si...... Citeste »
Noi “vom ramane tot fazani”?!
de Lazar Ladariu
- Comentariu - 20 Martie, 2010 Doamne, ce vremuri traim! Bosul Florea Geica, de la Autoritatea Aeronautica, cu salariu si pensie grase (unii, mai sfielnici, spun “generoase!”), da statul in judecata. Asa cum o fac si magistratii, alti mahari pentru a-si apara privilegiile, si castiga! Primesc, in continuare, sporuri, au loc repuneri in functii si platirea diferentelor restante. Adica, unii sunt, pe la noi, mai egali ca altii! Legea salarizarii unitare? Este zilnic, de cel putin de o suta de ori,...... Citeste »
Cultura »
Ma consider un personaj cu dubla cetatenie culturala - Romana si Israeliana, dialog cu scriitorul ANDREI FISCHOF
de Lucretia Berzintu
Andrei FISCHOF - scriitor israelian, (poet, publicist, traducator). Publica in reviste literare din Romania si Ungaria si in publicatii literare din Statele Unite, Germania, Noua Zeelanda si altele. In Romania traduce din maghiara in romana: - Termitele (eseuri), de Molter Karola, cu o prefata de Al. Ivasiuc, Bucuresti, Editura Kriterion, 1973; - Doja (poem) de Szekely Janos, cu o prefata de Ioanichie Olteanu, Bucuresti, Editura Kriterion, 1974; - Lupii albastri (roman) de Kiraly Laszlo, cu o pr...... Citeste »
Cultura si credinta »
Nicolae Labis
de Benone Burtescu
... MAI MARE AL NEAMULUI NOSTRU ramane factor comun fie ca vorbim de Tudor Arghezi, fie ca vorbim de Nicoale Labis. Diferenta este doar de CE FEL de MARE. Desigur, ALTFEL de MARE. Pare o incumetare a discuta daca Nicolae Labis a fost crestin sau nu, zice un crestin nebautor de alcool, stiind ca Labis a murit calcat de tramvai din pricina bauturii. La fel ar zice un martir crestin, victima a comunismului, aratand spre cel care a scris poemele: Partidului , Manifest , Comunistului sau poemul Lui M...... Citeste »
Religie »
Saptamana Sfintelor Patimi a Domnului
de Aurel Sas
- NU TAIATI DIN CRUCE - de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Si cel ce nu-si poarta crucea sa si nu vine dupa Mine nu poate sa fie ucenicul Meu” (Luca 14:27). „Ce bine e Crucea intreaga s-o porti! „… El, din lume, ne-a asteapta la fel, cu Crucea intreaga sa mergem spre El…” (de poetul crestin, Costache Ioanid). Cu adevarat, ne vesteste Mantuitorul Iisus Hristos, ca cine nu-si poarta crucea lui si nu-L urmeaza pe El nu poate fi ucenicul Lui. Iar in alta Scriptura zice: „Si cel ce nu-si ia c...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate sambata, duminica si luni, in etapa a XXIII-a a Ligii I: Sambata: Ceahlaul Piatra Neamt - FC Brasov 2-1 Au marcat: Mulisa ’16, Cebotaru ’24 ; Savic ‘23 CFR Cluj - Pandurii Targu Jiu 1-0 A marcat: Alcantara ‘25 Duminica: Universitatea Craiova - Politehnica Iasi 2-1 Au marcat: Iliev ’63, Prepelita ’89 ; Straton ‘85 Otelul Galati - Dinamo Bucuresti 2-3 Au marcat: Paraschiv ’50, Antal ’60 (penalti) ; Moti ‘5, Alexe ’20, Andrei Cristea ’55 (penalti) International Curtea de Ar...... Citeste »
Din Comunitate »
Scrisoare deschisa adresata:
de Ioan Marinoiu
Domnului Presedinte al Romaniei Traian Basescu Pr. Patriarh al Romaniei Daniel Domnului Prim Ministru al Romaniei Emil Boc Domnului Ministru de Externe Teodor Baconschi Domnului Ministru al Culturii si Cultelor Daniel Funeriu Revista Clipa – nr. 930*6, martie 2010 a publicat articolul Se tanguia un Taragot”, semnat de domnul Lazar Ladariu; Satul Panade, comuna Sacel, Judetul Alba, Romania, sambata, 27 februarie, 2010 (…) “tanguindu-se, taragotul lui Vasile Bucur chema la bustul de bronz al cartu...... Citeste »
Invitatie la evocarea momentului istoric al unirii Basarabiei cu Romania la biserica greco-catolica din Orange County, California
de Chris Terhes
Credinciosii bisericii greco-catolice Sfantul Ioan Botezatorul din Orange County, California, va invita pe data de 28 martie 2010 sa participati in cadrul comunitatii noastre la evocarea momentului istoric al unirii Basarabiei cu Romania care a avut loc pe data de 27 martie 1918. Evenimentul va incepe la ora 10:00 AM cu oficierea Sfintei Liturghii, fiind urmat in jurul orelor 11:15 AM de o evocare a marelui eveniment din 1918. Adresa bisericii este: 16791 East Main St., Tustin, CA 92780. Va aste...... Citeste »
Invitatie la inaugurarea noului lacas de inchinare al bisericii ortodoxe romane "Inaltarea Sfintei Cruci"
BISERICA ORTODOXA ROMANA INALTAREA SFINTEI CRUCI DIN HOLLYWOOD ARE UN NOU LACAS DE INCHINARE. CU VOIA LUI DUMNEZEU, DUPA SMERITE RUGACIUNI DE CERERE, DUPA MULTE LACRIMI SI INCERCARI, COMUNITATEA NOASTRA A REUSIT SA AIBA PROPRIUL LACAS DE INCHINARE LA ADRESA 2442 N EUCLID AVENUE, UPLAND, CA 91784. SLUJBA DE INAUGURARE VA AVEA LOC IN DUMINICA FLORIILOR – 28 MARTIE 2010 – LA ORA 10:30 A.M. CU SFANTA LITURGHIE URMATA DE SFINTIREA AGHIASMEI MICI SI BINECUVANTAREA NOULUI LACAS. PENTRU DETALII PUTETI C...... Citeste »
UCLA
presents CONTEMPORARY ROMANIAN CINEMA Friday, April 2 – Monday, April 19 Friday, April 2 7:30 p.m. TALES FROM THE GOLDEN AGE (2009, 141 min.) DIR: Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu IN PERSON: Ioana Uricaru Saturday, April 3 7:30 p.m. BOOGIE (2008, 102 min.) DIR: Radu Muntean Friday, April 9 7:30 p.m. COLD WAVES (2007, 108 min.) DIR: Alexandru Solomon, Catalin Cristutiu CHILDREN OF THE DECREE (2005, 68 min.) DIR: Florin Iepan Sunday, April 11 7 p....... Citeste »
Un anunt comunitar si un apel
de Aurel Sas
Biserica Ortodoxa Romana „Sf. Gheorghe si Sf. Dimitrie cel Nou din Las Vegas ANUNTA inceperea lucrarilor de constructie a Bisericii si a Centrului Comunitar Romanesc, care au avut loc in luna Octombrie 8, 2009, pe terenul donat de d-na Lia Roberts, spre marirea Lui Dumnezeu si mantuirea generatiilor ce se vor ruga in ea. In luna Noiembrie 23, 2009, cu binecuvantarea Milostivului Dumnezeu, s-a pus temelia, iar in continuare cresc zidurile. Cu acest prilej binecuvantat, facem Apel pentru ajutor fi...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
Discutie intre copii: - Tatal tau e foarte zgarcit! ii spune un copil prietenului sau. - De ce? - Pentru ca pantofii tai sunt rupti, iar dansul e negustor de pantofi. - Dar al tau, ca dentist cum face? - Ce sa faca? - Pai, surioara ta cea mica n-are decat un dinte! * La pregatire: - Ce te-a determinat sa vii la antrenamentele de box? a fost intrebat un tanar. - Dorinta de a ma putea apara de cel care m-ar ataca. - Dar daca acesta ar fi mai puternic? - M-am gandit si la aceasta posibilitate, de a...... Citeste »
Caricatura de Florentin Gurau, Braila, Romania
de Florentin Gurau
CARICATURA de Florentin GURAU, Braila, Romania de Florentin Gurau... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page