Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 931 - 13 Martie, 2010 - Anul XX
de Andrei Marga
In diferite tari (este suficient sa observam Marea Britanie sau Germania sau Japonia!) politica cercetarii stiintifice este asumata cu strategii si criterii de evaluare indelung chibzuite. Stabilirea criteriilor de evaluare a devenit, in ultimii ani, cheia finantarii si orientarii cercetarii (sau a blocarii ei). De aceea, ma opresc asupra acesteia, cu ocazia lansarii, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din invatamantul Superior, a “metodologiei” de recunoastere a “centrelor de......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (931)
de A. C. Ton
* Intr-o galopanta trena, continua agresivitatea anormalitatii asupra ultimelor relicve de normalitate de care mai dispune zbuciumata noastra planeta. Ultimele zdruncinaturi din Haiti si Chile nu lasa nici un dubiu ca finalul este revoltator de aproape, iar sansa de a apuca fatidica zi de 21 Decembrie 2012, orele 23:11, se diminueaza simtitor. Se pare ca modificarea faliilor terestre, care mai devreme sau mai tarziu ne vor duce direct in Toscarora-Groapa Marianelor, a modificat si faliile cerebr...... Citeste »
Politica »
De ce nu progreseaza Romania?
de Gheorghe Giurgiu
3 Martie, 2010 Ce n-am stiut noi pana acum, ne spune - desi doar banuiam - cotidianul italian La Republica : Romania detine suprematia serviciilor secrete europene. Conform acestuia - care compara numarul de agenti secreti cu buletin romanesc si cei din servicii mai vestite, precum FBI -, daca securitatea comunista a lui Ceausescu numara aproximativ 11.000 de agenti, numai SRI-ul capitalist al lui Iliescu/Basescu are 12.000 de agenti. Asta ne spun jurnalistii italieni. Topirea Securitatii in SRI...... Citeste »
Fraude financiare, inocente ... (7)
de Viorel Roman
Criza generata de sistemul financiar anglo-saxon - protestant, intreprinzator si aventurier - a pus in dificultate celelalte doua mari sisteme si intreaga lume. China se bazeaza pe confucianism, este condusa cu succes de o casta de mandarini rosii si rezista presiunilor de a redeveni colonie. Rusia a renuntat la Lagar, marxism si s-a lasat scurt timp cucerita de ideile de tranzitie, a aventurierilor protestanti, ca apoi sa incline pentru modelul mic burghez continental european, cu sistem social...... Citeste »
Unirea noastra cu Basarabia ar destabiliza Europa de Est!?!
de Mariana Cristescu
Va amintiti? In cuvantarea sa din februarie 1991, rostita sub cupola Parlamentului din Dealul Mitropoliei, Mircea Snegur, presedintele de atunci al Republicii Moldova, vorbea despre identitatea noastra comuna, referindu-se la romanii de pe ambele parti ale Prutului si la teritoriile romanesti sacre, ocupate de sovietici . In 1991, romana a devenit limba oficiala a Republicii Moldova, iar Tricolorul romanesc, cu o stema moldoveneasca, a fost adoptat ca steag national. In plus, Desteapta-te, roman...... Citeste »
Ticalosia politica si inrobirea
de Gavril Cornutiu
Autor: Prof. univ. dr. Gavril CORNUTIU Retelele de crima organizata de tip mafiot au un obiectiv fundamental, dincolo de care nu exista pardon: banii, sub orice forma, pe orice cale. Pentru aceasta fac escrocherii, inseala, fura, ataca, talharesc, omoara, exploateaza orice viciu uman etc., orice pentru bani. Retelele de crima organizata au oamenii lor, dar uneori au nevoie de intermediari. Daca vrei sa fraudezi ai nevoie de oameni in guvern... Crima organizata s-a perfectionat in crima economica...... Citeste »
Monopol pe anticomunism
de Liviu Antonesei
Avem acum un anticomunism monopolist, mai uscat si mai curat… anticomunismul de catifea, anticomunismul caviar. Sambata s-a intamplat ceea ce ne asteptam sa se intample, in ciuda protestelor unora dintre noi - s-a pus monopol pe anticomunism. Dl Oprea a fost demis, iar in locul sau a fost teleportata prin decizia dlui Boc puternica echipa anticomunista a dlor Tismaneanu si Stanomir. Cum multi membri ai Consiliului stiintific demisionasera cu o saptamana inainte, in semn de protest fata de tratam...... Citeste »
Cultura »
In Memoriam Alexandru Mirodan (5 Iunie 1927 – 10 Martie 2010)
de Lucretia Berzintu
Lucretia BERZINTU Cu mare durere in suflet va comunic ca un maestru de exceptie, scriitorul Alexandru MIRODAN, ne-a parasit, fizic, pentru totdeauna, in noaptea dintre 9-10 martie 2010. Prin opera sa insa, el va ramane prezent in inimile noastre.Sa FII BINECUVANTAT MAESTRE, Al. MIRODAN!Lucretia BERZINTU *** Alexandru MIRODAN (Saltman Alexandru Zisu), s-a nascut in data de 5 iunie 1927, la Budeasa, Arges. Dramaturg, critic literar si publicist israelian de origine romana. A studiat la Facultatea ...... Citeste »
In cautarea muzicii adevarate
de Gloria Ghidiceanu
Prof. Gloria Ghidiceanu Peste tot in jurul nostru muzica. De toate felurile si de toate intensitatile: la piata - volum maxim, la supermarket - in surdina, in masini tari - decibeli pe masura si teribilism cat cuprinde. Desi termen popular, desi fiecare o asculta, multi nu stiu ce este de fapt muzica. De ce avem indispensabil nevoie de ea? Arta subtila, muzica stabileste prin caracterul ei atmosfera potrivita fiecarei situatii. Specificul si scopul ei este intotdeauna precis, fara inversiuni. (C...... Citeste »
Risipirea – "o cronica bucovineana"
de Titu Popescu
Titu Popescu Fiindca-l cunosc de doua decenii pe Dumitru Padeanu (alias Corneliu Florea), as putea depune marturie despre activitatea lui publicistica, mai mult decat din perspectiva unui cititor obisnuit. Am scris prima oara despre el, dupa ce i-am citit prima carte, Jurnal de lagar liber (1987), care m-a impresionat prin sinceritatea povestirii, in secvente de verité, epopee a evadarii din Romania ceausista si a traiului anevoios din lagarul de la Treiskirchen (Austria), fara niciun complex pr...... Citeste »
Cultura si credinta »
Tudor Arghezi - despre VIATA, MOARTE
de Benone Burtescu
Banuiesc si eu ca majoritatea fiintelor omenesti care au trait vreodata pe pamant s-au intrebat ce inseamna viata, moartea, ce inainte de viata, ce dupa moarte si cate de acest fel. La acestea, nici vorba ca cineva - dintre cei care se intreaba - adica om oricine ar fi el, sa fie cel care da raspunsul. Dupa toate filozofiile si sistemele teologice, CREZUL CRESTIN bazat pe SFANTA SCRIPTURA e de departe singurul in pozitia de a-si spune cuvantul. - Evolutia? Ca din MATERIA MOARTA LA UN MOMENT in t...... Citeste »
Religie »
Vaticanul "intoarce si obrazul celalalt" Bucurestiului si saluta Banatul
de Ramona Balutescu
O data la cinci ani, episcopii unei anumite tari sau regiuni vin la Roma pentru vizita ad limina apostolorum. Episcopii au obligatia de a vizita mormintele apostolilor Petru si Pavel si de a il intalni pe Papa pentru raportul in legatura cu diocezele lor. Episcopii romano-catolici si greco-catolici din Romania au realizat vizita ad limina in prima jumatate a lui februarie din acest an, ajungand la mormantul Sfantului Petru din catedrala care ii poarta numele, din Vatican, la doar cateva zile ina...... Citeste »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" ; Conducatori dupa "Inima oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14) „... Si a zis Domnul catre Samuel: „Scoala-te si unge-l pe David, caci el es...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a XX-a a Ligii I: Vineri Rapid - FC Timisoara 1-0 A marcat: Matici ‘26 Sambata Gloria Bistrita - Astra Ploiesti 3-1 Au marcat: Moraes ’32, ’78, Mihalache ’73 (autogol) ; Diego Silva ‘64 Dinamo Bucuresti - Ceahlaul Piatra Neamt 1-1 Au marcat: Vitelaru ’15 (autogol) ; Mulisa ‘71 Duminica Gaz Metan Medias - International Curtea de Arges 0-0 Otelul Galati - CFR Cluj 1-0 A marcat: Neagu ‘38 Poli Iasi - Unirea...... Citeste »
Din Comunitate »
Romani de pretutindeni: Fiti Noii Pasoptisti!
de Sandra Pralong
Bucuresti, 9 martie, 2010 In Decembrie anul trecut, a demarat la Timisoara o miscare civica a celor care vor sa transforme Romania intr-o tara in care chiar merita sa traiesti. Cine sunt acestia? Noii Pasoptisti sunt cu precadere tinerii care au studiat sau muncit in strainatate dar s-au intors sa traiasca si sa contribuie la propasirea tarii. Dar nu numai ei—oricine isi doreste ca viata in Romania sa fie la fel de civilizata ca in orice alt stat european este invitat sa ni se alature. Nu este v...... Citeste »
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures
str. Miko Imre, nr. 2, mun. SF. GHEORGHE, jud. COVASNA, tel./fax: 0267.313534 email: cohara_ro@yahoo.com www.forumharghitacovasna.ro A P E L FRATI ROMANI din judetele Covasna, Harghita si Mures! Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, va cheama sa lasati pentru o zi grijile voastre acasa si sa veniti la Toplita, sambata, 20 martie 2010! Veniti sa ne alaturam glasurile spre a le spune diriguitorilor tarii ca in judetele Covasna, Harghita si Mures, traim peste 400.000 de romani!...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page