Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 930 - 06 Martie, 2010 - Anul XX
de Lazar Ladariu
Satul Panade, comuna Sancel, judetul Alba, Romania, sambata, 27 februarie 2010. Din inalturi, cerul plin de nori incruntati cernea o ploaie marunta, mocaneasca. Tanguindu-se, taragotul lui Vasalie Bucur chema spre bustul in bronz al carturarului Timotei Cipariu, din mijlocul satului Panade, pamantul-loc al ivirii invatatului ardelean in lume, una din figurile proeminente ale filologiei romane , cum il definea profesorul Stefan Manciulea, in Luceafarul nr.3, anul 1, din iunie 1941, la rubrica Tex......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (930)
de A. C. Ton
* Pentru multi dintre dumneavoastra, familiari cu anii in care America a avut nesansa sa-l aiba locatar pe 1600 Pennsylvania Avenue, Washington DC, pe Jimmy Carter, (perioada 1976-1980) expresia Casa Alba este unmanageable iar America prea mare pentru ca deciziile sa fie adoptate de o singura persoana, este cunoscuta. Multe voci, mai mult s-au mai putin autorizate, au propus existenta unui singur mandat prezidential, pe o perioada de 6 ani cat si renuntarea la separarea puterilor, prin introduce...... Citeste »
Politica »
Fraude financiare, inocente ... (6)
de Viorel Roman
Fabricile care produc conserve toxice dau faliment si responsabilii sunt condamnati. Economia de piata si statul de drept are insa si exceptii. Industria bancara vinde produse financiare toxice prin inginerii frauduloase si spaga. Ele nu dau faliment si statul nu-i condamna, ci protejeaza. SUA si UE cumpara pe banii contribuabililor conserve fara valoare, care zac in trezorerii si nimeni nu stie ce se va alege de ele. Dupa cum se vede, ca si alba-neagra tiganilor, produsele dubioase ale asa zise...... Citeste »
ESCROCHERIE MINISTERIALA, IPOCRIZIE AROGANTA SI BRIGANDISM PSEUDO-INTELECTUAL
de Adrian Botez
(Observatii asupra asa-zisei probe orale de Romana – 15-17 februarie, bacalaureat 2010) Sincer, vazand cu ce clona de Boc s-a ales invatamantul romanesc, la finele anului 2009, prin persoana dlui Ministru DANIEL FUNERIU, europarlamentar PD-L, devenit, peste noapte, din inginer-tehnician (putin ne intereseaza diplomele si posturile sale, de pe la strungurile si chimicalele din Japonia ori Franta! – sa le stapaneasca sanatos!) – suprem specialist si in educatie, si in problemele tineretului, si ........ Citeste »
Secretele generalilor de la Jilava
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Secretizarea abuziva si criminala practicata de autoritati in dosarele Revolutiei a avut darul de a-i ascunde timp de 20 de ani, pe principalii responsabili ai masacrului din Decembrie 1989. Nu este inca foarte clar ce cautau trupele speciale sovietice in Romania, nici daca au existat teroristi straini. Generalii Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac sunt singurii tapi ispasitori mai de vaza, judecati, condamnati si incarcerati la Jilava, pentru evenimentele Revolutiei. Doi octogenari sacr...... Citeste »
Cultura »
IN MEMORIAM - CONSTANTIN MALINAS
Sa-ti fie somnul lin, domnule Malin! Patria cartilor ce se imputineaza pe zi ce trece a mai pierdut un ostean credincios: pe Constantin Malinas, omul care credea neabatut, asemenea marilor renascentisti ai lumii ca Litterae faciunt humaniores (invatatura, cultura, ne face mai umani). Vestea despre moartea sa ne-a indurerat profund si clopotele au rasunat in inimile noastre, aducandu-ne aminte ca suntem doar o vanare de vant . L-am cunoscut pe Malinu de pe vremea cand era un simplu si meticulos b...... Citeste »
JOCURILE OLIMPICE
VERNISAJ CU AFISE SI ECHIPAMENT SPORTIV Maria Diana Popescu, Agero Ion Maldarescu, Agero Grafica - Ion Maldarescu Recent a fost aprinsa flacara olimpica, marcand startul celei de-a XXI-a editii a Jocurilor Olimpice de Iarna, Vancouver 2010. Respectand traditia, localitatea Olympia, din Grecia, devenita simbol si centru de greutate, a dat startul festivitatii de aprindere a flacarii competitiei mondiale care a facut istorie. Mai multe preotese alte templului zeitei Hera au inchinat omagii atat ze...... Citeste »
Cultura si credinta »
Tudor Arghezi - crestin
de Benone Burtescu
Se intampla ca geniile nu au prea mult procent de uman. Genialitatea se invarte gravitational in jurul unui absolut cerebral si biata inima ramane frustrata in trairile ei emotionale curate. Dar nu stiu cum, geniile romanesti parca fac exceptie de la aceasta regula si ele sunt totodata profund umane. Genialitatea lui Arghezi nu e doar arctica cerebral, ci in privinta sentimentului frumos ea este si tropicala, desi nu in zvarcoliri, ci in cumintenie. Isus Hristos, Dumnezeu-om, nu ne-a uimit doar ...... Citeste »
Istorie »
Omul sfinteste locul sau Dascalul care lumineaza mintile
de Nicolae Balint
Daca conform zicalei populare, „Omul sfinteste locul , atunci cu siguranta ca dascalul cu vocatie lumineaza mintile dornice de cunoastere, contribuind cu modestie si onestitate - si de cele mai multe ori ca un truditor anonim - la zidirea de suflete si constiinte romanesti. Nu am intalnit inca dascali fericiti in Romania, dar am intalnit dascali pasionati de munca lor, si care depasind frustrarile de ordin material, cred in ceea ce fac si in sansa pe care educatia temeinica o reprezinta pentru e...... Citeste »
De la Cititori »
CHEMARE
Lupilor! doar parul v-ati schimbat,De ce originea latina, v-ati uitat?De ce slavismului ii cantati in struna? Si ati uitat de Roma cea strabuna.Veniti Romani, lasati lumea sa stieC-a fost pe acest Pamant o alta Romanie,Nu scursura slava, greaca si nici otomana,Ci o Romanie din radacini Daco-Romana.Nu-i Basarabia, Republica Moldoveneasca,Si nici Dobrogea, vreo parte Bulgareasca,Nici Ardealul cu Banat, nu-i Unguresc,Ci toate acestea, sunt Pamantul Romanesc.O Decebal, Mihai si Stefane Cel Mare!Veni...... Citeste »
Religie »
CONDUCATORI DUPA "INIMA LUI DUMNEZEU" ; CONDUCATORI DUPA "INIMA OAMENILOR"
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14) „... Si a zis Domnul catre Samuel: „Scoala-te si unge-l pe David, caci el es...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica, in etapa a XIX-a a Ligii I: Vineri Unirea Alba Iulia - Gloria Bistrita 1-2 Au marcat: Veljovici ‘2 ; Moraes ‘7, Coroian ‘80 Ceahlaul Piatra Neamt - Otelul Galati 0-1 A marcat: Giurgiu ‘21 FC Timisoara - Poli Iasi 2-1 Au marcat: Contra ’57, Goga ’90+5 ; Paun ‘7 Sambata: Universitatea Craiova - Gaz Metan Medias 1-2 Au marcat: Trica ’90+2 ; Litu ‘8, Lazar ‘68 FC Vaslui - Pandurii Targu Jiu 2-1 Au marcat: Gerlem 5 (penalti...... Citeste »
Din Comunitate »
Felicitare
La Multi Ani, Ghita Talos Aniversarea zilei de nastere reprezinta pentru fiecare om, un eveniment important, chiar daca unul sau altul o sarbatoresc muncind, cu sau fara vointa lor, sau daca bucuria se estompeaza uneori la gandul ca in buchetul vietii s-au adunat mai multe primaveri ce trezesc nostalgia tineretii iremediabil pierdute. Dar, cum spuneau latinii: Omnibus habet sua dona dies (Orice zi are darurile ei bune si rele), trebuie sa ne asteptam ca ziua aniversara sa ne aduca daruri si gand...... Citeste »
BETHANY ROMANIAN BAPTIST CHURCH
1431 W. La Habra Blvd. l La Habra, CA 90631 Tel. (562)690-3844 Servicii divine: Vineri 7 - 9 PM Duminica 9 - 12 AM si 6 - 7:30 PM Duminica 7 Martie 2010, Mesajul va fi prezentat de Costel si Maria Oglice, misionari in tarile musulmane.... Citeste »
UN ANUNT COMUNITAR SI UN APEL
Biserica Ortodoxa Romana „Sf. Gheorghe si Sf. Dimitrie cel Nou din Las Vegas ANUNTA inceperea lucrarilor de constructie a Bisericii si a Centrului Comunitar Romanesc, care au avut loc in luna Octombrie 8, 2009, pe terenul donat de d-na Lia Roberts, spre marirea Lui Dumnezeu si mantuirea generatiilor ce se vor ruga in ea. In luna Noiembrie 23, 2009, cu binecuvantarea Milostivului Dumnezeu, s-a pus temelia, iar in continuare cresc zidurile. Cu acest prilej binecuvantat, facem Apel pentru ajutor fi...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page