Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 929 - 27 Februarie, 2010 - Anul XX
de Ioan Cismas
Fratii nostri de peste Prut, basarabenii, au ramas foarte incantati si isi fac chiar iluzii in legatura cu ultima vizita a presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, la Chisinau, pe care ei o considera istorica. De ce? Pentru ca, in noul context mondial, european si intern, ei vad aparitia primilor pasi spre unificare cu Patria-Mama, dupa modelul de la 1859, cand, la 24 Ianuarie, cei din Muntenia l-au votat, ca domnitor, tot pe Alexandru Ioan Cuza, realizandu-se ceea ce numim noi astazi Mica......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (929)
* Inainte de a da curs unui nou Stanley Kramer, am consultat o multitudine de dictionare, printre care si Dictionar Universal al Limbii Romane, de Lazar Saineanu, al carui prime editii dateaza din anul 1896. Motivul a fost sa ma documentez daca cuvantul vertical are si o alta conotatie, in afara celei strict geometrice. Spre deceptia mea, nu am gasit ceea ce doream, lucru care nu ma va impiedica sa-i dau cuvantului vertical o conotatie etica, morala, comportamentala, care tine, in acceptia mea, ...... Citeste »
Politica »
Scrisoare deschisa
Domnului Traian BASESCU, PRESEDINTELE ROMANIEI, Nu suntem un popor de manelisti domnule Presedinte Traian Basescu Stimate domnule Presedinte, Daca afirmatia Dvs. cum ca „la 99% dintre romani le plac manelele se bazeaza pe studii sociologice sau pe notele informative ale serviciilor secrete atunci inclin sa va dau dreptate in fata evidentei. Daca insa aceasta afirmatie reprezinta opinia institutiei pe care o reprezentati atunci consider aceasta afirmatie ca fiind una total iresponsabila si ridico...... Citeste »
Fraude financiare inocente... (5)
de Viorel Roman
Master of universe / maestrii universului neocons(ervativi) ai lui Bush au degradat imaginea republicanilor atat de mult ca a permis ascensiunea primului presedinte de culoare al SUA. Barack Obama incearca acum sa refaca credibilitatea stirbita, care in urma cu mai bine de doua secole, pe baza eticii protestante a muncii, a devenit un model de libertate si dreptate, un magnet pentru desavantajatii intregii lumii. Criza financiara a pulverizat 50 de trilioane, cat munceste intreaga lume un an de ...... Citeste »
Cultura »
Cum am scapat de Siberia
La navalirea barbarilor bolsevici, in iunie 1940, fiecare a fugit cum a putut si cum a reusit, numai sa scape de furia celor cu care convietuirseram pana atunci pasnic. S-au repezit ca niste fiare in special asupra armatei romane ce se retragea in debandada. Le aruncau soldatilor in cap cu oale de apa ferbinte, sau cu oale de noapte pline de continut. Le taiau epoletii si la unii chiar nasturii de la pantaloni ca sa rada mai copios de ei. Pe ofiteri deobicei ii omorau. Rusii, vreau sa zic ostasi...... Citeste »
Visul - Vectorul sperantei noastre!
de Vavila Popovici
Despre vise oamenii si-au pus dintotdeauna intrebari si continua sa-si puna. Ele au fost clasificate in: simbolice, vise compensatorii, vise legate de starea de sanatate, vise legate de gasirea solutiilor unor probleme, vise telepatice, vise premonitorii, vise lucide si chiar cosmaruri. Unele vise ale noptii sunt atat de reale, atat de frumoase, incat atunci cand ne trezim, o parte din suflet ramane inca in vis; fiinta noastra parca ar vrea sa zaboveasca, sa ramana in acel spatiu, sa dainuiasca ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Tudor Arghezi si Biblia
de Benone Burtescu
Fara nici un fel de ascundere, exact ca marturie pe frontispiciul valorilor spirituale universale cum si specific romanesti, mai marele nostru Arghezi isi expune crezul ca pe o teza academica a sufletului sau in vreme si gandire. La scena deschisa, in plin ateism si comunism isi daltuieste cuvintele in constiintele noastre ca o mare mostenire. INSCRIPTIE PE BIBLIE. Subliniez ca nu e vorba de cateva cuvinte scrise de mana pe o Biblie, dupa care ar putea colectionarii de documente celebre sa alerg...... Citeste »
De la Cititori »
PENTRU PENSIUNEA MAI ; NOTA: 10 CU FELICITARI
Din nefericire, Globul Pamantesc, a ramas acelasi conglomerat de imperfectiune in care singurul domeniu in care s-au atins progrese vizibile este dezordinea: In aceasta perfecta dezordine exista si putini oameni luminati de ratiune si indrazneti, cu sentimente NOBILE care pretuiesc viata, acordand fiecarui moment, cea mai buna intrebuintare. Intarindu-si forta prin munca, iar mintea prin studiu. Toti traind in liniste si cumpatare, asa i-am gasit noi pe frumoasa Familie a lui Soru si Mary Lupu i...... Citeste »
Religie »
Cum il prezentam pe Isus lumii
de Chris Terhes
Am ascultat in aceasta duminica un fragment din Evanghelia dupa Ioan (Ioan 1, 43-51) in care il auzim pe Isus chemandu-l pe Filip, iar apoi pe Filip invitandu-l pe Natanel sa vina si sa vada pe Isus, fiul lui Iosif din Nazaret (Ioan 1, 45). Faptul ca Biserica ne-a oferit spre lectura acest text evanghelic la inceputul Postului Mare nu este intamplatar. Doresc ca in randurile ce urmeaza sa ma opresc asupra dialogului dintre Filip si Natanael, dialog din care avem de invatat despre modul cum trebu...... Citeste »
CONDUCATORI DUPA "INIMA LUI DUMNEZEU" ; CONDUCATORI DUPA "INIMA OAMENILOR"
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce Ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). „Domnul a zis catre Samuel: „Pana cand te vei tangui tu pentru Saul, pe car...... Citeste »
Sport »
Rezultate complete din Liga I
Rezultate inregistrate in meciurile disputate, in etapa a XVIII-a a Ligii I, prima a returului campionatului: Vineri: Otelul Galati - International Curtea de Arges 1-0 A marcat: Ochirosii ‘86 Sambata: FC Brasov - Unirea Alba Iulia 2-1 Au marcat: Zaharia ’29, Sburlea ’85 ; C. Cristea ‘26 Gloria Bistrita - FC Timisoara 0-0 Politehnica Iasi - Rapid 2-1 Au marcat: V. Negru ’53, Paun ’58 ; Raduta ‘79 Steaua Bucuresti - Ceahlaul Piatra Neamt 1-3 Au marcat: Kapetanos ’14 ; Onciu ’44, Vasilache ’76, Bad...... Citeste »
Din Comunitate »
LANSAREA ROMANULUI SUPLEANTUL
Vineri 19 februarie 2010, sub auspiciile Consulatului General al Romaniei la Los Angeles, a avut loc lansarea romanului SUPLEANTUL al renumitului scriitor Petru Popescu. In nota obisnuita, intr-o organizare excelenta asigurata de personalul Consulatului in frunte cu Domnul Consul General Catalin Ghenea, salonul de receptie s-a dovedit neincapator pentru multitudinea auditoriului. Au participat reprezentanti ai Consiliului Mondial Roman, Consiliul Romano-American, cadre didactice, oameni de arta ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page