Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 927 - 13 Februarie, 2010 - Anul XX
Tot mai multe voci se fac auzite in ultima vreme cu privire la viitorul incert al omenirii, intr-o perioada de timp relativ nu prea indepartata. Scenarii apocaliptice au aparut cu duiumul, mai ales dupa intrarea noastra in Mileniul III, era considerata initial a marilor sperante, dar care, din pacate, si-a facut debutul printr-o serie de evenimente catastrofice, fie naturale, fie produse de mana omului, care au dezamagit. Simtindu-se in zona nisipurilor miscatoare, oamenii au inceput sa staruie ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (927)
* Indiferent ca-mi impartasiti opiniile sau nu, populatia mapamondului, indiferent de nivelul educational, intelectual, moral, spiritual etc. isi creaza anumite tipare - exemple de urmat, din randul antemergatorilor nostri, anumite personaje legendare, eroi, oameni de exceptie, de la care ne-au ramas standarde comportamentale, in care dorim sa ne regasim. Personal, fiind un om de o anumita (de)formatie am printre eroii mei preferati, printre tiparele de urmat si in care doresc sa ma regasesc, pe...... Citeste »
Politica »
Furtuna de zapada in capitala Americii
Stare de urgenta in Virginia, Maryland si Delaware In cursul zilei de joi, 4 februarie 2010, National Weather Service (NWS) a publicat o avertizare meteorologica de „Blizzard - o furtuna de zapada extraordinara, incepand de vineri, 5 februarie ora 10.00 AM pana sambata 6 februarie ora 7.00 PM. Ca urmare, guvernatorii statelor Virginia, Maryland si Delaware au declarat stare de urgenta pentru ziua de vineri, 5 februarie 2010 si au convocat garda nationala. Scolile si universitatile au fost inchis...... Citeste »
Fraude financiare, inocente ... (3)
2008, cu falimentul Banci Lehman Brothers de 400 miliarde sau bilioane dolari pierderi (400.000.000.000$), incepe criza, prabusirea valorilor financiare cu 50 de trilioane (50.000.000.000.000$), echivalentul a ceea ce produce intreaga lume un an de zile (BIP). Pentru a sustine sistemul s-au pus la dispozitia bancilor 2,5 trilioane, adica BIP-ul Gemaniei sau Frantei pe un an. Cauza celei mai mari crize dupa 1930? Bancile din SUA, dar si cele ipotecare ale statului, Fredi Mac si Fannie Mae, acorda...... Citeste »
Bunelul Creanga, "cu si fara securisti"
L-am cunoscut in toamna lui 2007 in Toronto, Canada, la sedinta cenaclului literar „Nica Petre , care pe atunci se numea „Observatorul si care e condus si astazi de redactorul revistei, Dumitru Puiu Popescu. Am ramas incantat de atmosfera ce domnea acolo - plina de voie buna si prietenie, de dragoste fata de valorile noastre nationale. Pentru moment, uitasem ca sunt oaspete. Ma vedeam acasa, in sanul familiei sau la o serata literara, intre colegii mei, profesorii scolii medii din Cazanesti, jud...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU
Atunci cand poezia devine sacroterapie – Dialog cu scriitoarea Elena Armenescu Ciuhrii Elena Armenescu Ciuhrii, medic si scriitoare, este presedinta Fundatiei Mirabilis – Medicina Alternativa (ONG club UNESCO), secretar general al Uniunii Nationale a Femeilor din Romania (UNFR), vicepresedinte al Academiei Dacoromane, membra a Uniunii Medicilor Scriitori si Publicisti din Romania si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. Nascuta la 22 mai 1948, in localitatea Tatarastii de Sus, judetul Teleo...... Citeste »
Cultura si credinta »
Tudor Arghezi si TRAIREA CRESTINA
Nu doar ca Arghezi al nostru a crezut in Domnul ca teorie, ci ne-a sfatuit sa punem in practica unei vieti crestine ceea ce El ne-a invatat si ne-a aratat prin exemplul Sau. Poetul priveste nenumaratele aspecte ale iubirii divine exprimata in minunata lege de A DA, lege care nu scade ci inmulteste, nu micsoreaza ci mareste. El nu impartaseste parerea gresita ca dand pentru binele altora se saraceste. Si chiar daca s-ar saraci in cele de pe aici, comoara cereasca va creste. Este greu ca cineva sa...... Citeste »
Istorie »
Alexandru STANCIULESCU-BARDA
COMENTARII COTIDIENE Crima de la Izverna In revista ,,Formula AS din septembrie 2004 (pag. 12-13) am gasit un reportaj zguduitor, semnat de ziaristul Bogdan Lupescu. Il vom prezenta in rezumat, fiindca, la urma-urmei, este o pagina de istorie, de trista aducere aminte. Era in vara anului 1949. In toti muntii nostri partizanii misunau si sabotau masina statului cum puteau. Populatia ii proteja cu riscuri enorme, asigurandu-le ascunzatori, hrana, arme etc. Militia si securitatea nu mai avea odihna...... Citeste »
ANUNT
Al X1-lea Congres International de Dacologie: Malus Dacus - 2100 Mai 28-29 , 2010 Alba Iulia, Romania Dacia Revival International Society 21-26 Broadway, New York, NY 11106, U.S.A. Phone: (718) 932- 1700 or 031 810 6172; FAX: (718) 728- 7635; E- mail: Malusdacus2010@gmail.com, mail@dacia.org Website: http://www.dacia.org/ Doamnelor si domnilor, «Dacia Revival International Society» are deosebita onoare de a va invita sa participati cu lucrari stiintifice la cea de-a XI-a editie a Congresului Int...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
Familiei dragi si scumpe de buni romani - Dwight & Vera Luchian-Patton Va dorim multa sanatate un an nou cu bucurii, fericire si implinirea dorintelor d-vs de bine, prosperitate, pace si liniste sufleteasca. Si poate va razganditi si nu mai plecati la Livezeni. Pai daca plecati si dvs. ramanem atat de putini aici luptatori pentru binele romanilor si al Romaniei - Si apoi ne lasati saraci de informatii - fara CLIPA - cea mai veche publicatie romaneasca - aici in California si America - Cine o...... Citeste »
Religie »
CONDUCATORI
CONDUCATORI DUPA „INIMA LUI DUMNEZEU SI CONDUCATORI DUPA „INIMA OAMENILOR de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce Ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). „...... Citeste »
Sport »
Grupaj de Stiri
Returul Ligii I incepe pe 20 februarie! Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a apobat modificarea calendarului competitional al returului, prima etapa urmand sa aiba loc pe 20 februarie. Programul returului Ligii I: Etapa a 18-a: 20 februarie Etapa a 19-a: 27 februarie Etapa a 20-a: 6 martie Etapa a 21-a: 13 martie Etapa a 22-a: 17 martie Etapa a 23-a: 20 martie Etapa a 24-a: 27 martie Etapa a 25-a: 3 aprilie Etapa a 26-a: 7 aprilie Etapa a 27-a: 10 aprilie Etapa a 28-a: 17 aprili...... Citeste »
Din Comunitate »
LA MULTI ANI! Dr. Virgil Sergiu Anca
Asa cum probabil s-a observat, de-a lungul anilor, un demers al conceptului jurnalistic specific revistei noastre, a fost promovarea valorilor umane din societatea romaneasca. Cu multa stradanie si dragoste fata de compatriotii nostri, romani din tara de origine si de pretutindeni, am evidentiat prin intermediul publicatiei Clipa portrete sumare, dar edificatoare, cu prilejul unor evenimente personale, pentru a demonstra lumii civilizate ca numerosi cetateni de origine romana ating frumusetea in...... Citeste »
LA MULTI ANI! Dr. Virgil Sergiu Anca
Asa cum probabil s-a observat, de-a lungul anilor, un demers al conceptului jurnalistic specific revistei noastre, a fost promovarea valorilor umane din societatea romaneasca. Cu multa stradanie si dragoste fata de compatriotii nostri, romani din tara de origine si de pretutindeni, am evidentiat prin intermediul publicatiei Clipa portrete sumare, dar edificatoare, cu prilejul unor evenimente personale, pentru a demonstra lumii civilizate ca numerosi cetateni de origine romana ating frumusetea in...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page