Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 923 - 16 Ianuarie, 2010 - Anul XX
Si in Romania, precum in alte tari, se discuta ierarhizarea universitatilor. Subiectul are importanta mai mult decat comerciala: multi oameni se pot orienta astfel prin multimea de universitati (peste 80 de universitati acreditate in Romania, in jur de 4.000 de universitati care functioneaza in Europa, peste 15.000 de institutii de invatamant superior in lumea actuala!). Parintii si studentii isi dau seama unde se studiaza mai bine, guvernele in ce sa investeasca, firmele si bancile cu cine meri......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (923)
*In exclusivitate, prin vointa Divinitatii si prin efortul inimaginabil al celor care trudesc la aparitia Clipei , am patruns in cel de-al 20-lea an al existentei noastre pe esichierul publicistic, fiind cea mai veche publicatie de pe continentul nord American. La acest moment aniversar multumim tuturor celor care ne-au transmis sincere felicitari, asigurandu-i ca vom continua si pe mai departe sa ne ghidam dupa cuvintele transmise prin Testamentul lui Ienachita Vacarescu: Las voua mostenire, Cr...... Citeste »
Politica »
Minciuna marxista dupa 20 de ani
Au trecut doua decenii de cand ideologia marxista a eliberarii exploatarii omului de catre om a Partidului Comunist s-a dovedit, langa national-socialismul muncitorilor germani NSDAP, cea mai inumana forma de sclavie si exploatare moderna. Dupa 1989, cand s-au vazut dimensiunile criminale ale minciunii in estul Europei, nimeni nu s-a bucurat. Entuziasmul de parada de la balcon si la TV avea rolul de a trece cat mai repede peste acest moment penibil pentru toti, dar mai ales pentru cei multi si o...... Citeste »
Care reforma?
Atunci cand domnul Emil Boc, primul ministru al Guvernului, iesea, zimbitor, in fata natiunii - asta se intampla in septembrie 2009 -, anuntand ca, iata, in sfarsit, Cabinetul condus de el isi asuma raspunderea - iritand si provocand strasnic Opozipia! - asupra legilor salarizarii unice, educatiei si agentiilor nationale, romanul naiv credea ca, in Romania, a inceput, intr-adevar, reforma atat de asteptata! Adio, prime! Adio, sporuri! Iata ca, incetul cu incetul, incepe sa se faca dreptate! Nu d...... Citeste »
Cultura »
URA – SENTIMENTUL VIETII NEIMPLINITE
Nu uita niciodata ca unii te pot uri, dar cei care te urasc nu te inving decat daca ii urasti si tu. Si cand o faci, te distrugi. R.M. Nixon Am gasit pe internet scris despre ura: „Eu zic ca vine din educatie. Cel putin eu pana la varsta de 18 ani nu am facut altceva decat sa invat cum sa urasc cu adevarat... iar acum sunt un guru la treaba asta, pot purta ura pentru orice... si nu oricum.. acum o fac cu profesionalism. Poate a glumit, m-am gandit pentru o clipa! Dar daca a vorbit serios? Intr-u...... Citeste »
De-un an suntem orfani
In noaptea de 15-16 ianuarie 2010, se implineste un an de cand purtatorul nostru de cuvante in spatiul cultural si politic, ne-a parasit trecand in mod napraznic hotarul dintre lumi. Fara a cadea in pacatul deznadejdii, simtim ca pe o vesnicie scurgerea timpului, de cand duhul trairii plinatatii de Neam si Tara, s-a innaltat la Ceruri. Credem, speram, ca acolo Sus, i s-a deschis poarta plaiului linistit, plin de verdeata, unde nu este durere nici intristare nici suspin. Cum am putea crede altfel...... Citeste »
"Platonia” de Mirela Roznoveanu (New York) – O definitie narativa a vietii ca scena
(Continuare din numarul anterior) Trecutul - cheia pentru prezent si viitor Trebuie remarcate insa, curajul, hotararea si tenacitatea de care Marian Moga da dovada in cercetarile pe care le face pentru a o intalni pe aceasta necunoscuta, despre care crede ca este femeia visurilor sale. Daca ne gandim la romanul „Adam si Eva , am putea spune ca Marian Moga se afla in cautarea perechii divine, pe care crede ca a descoperit-o in Platonia. Totusi, acelasi sentiment al aflarii femeii ideale in persoa...... Citeste »
Cultura si credinta »
Tudor Arghezi
Intentia mea cu acest articol este foarte deschisa catre dumneavoastra dragi cititori, si anume, pur si simplu sa arat - nu sa dovedesc sau sa demonstrez -, ca unul din mai marii neamului nostru - Tudor Arghezi -, a crezut in Dumnezeu. A crezut si in Isus Christos si deci a fost crestin. Prin ce fel de mestesugita indemanare nu stiu, dar cum el singur ar spune, a dus de nas pe comunistii veghetori asupra publicatiilor romanesti ale vremii si a strecurat intr-un ziar un poem - dupa mine capodoper...... Citeste »
Istorie »
La Targu Mures, Procesele de acum mai bine de un secol (II) - Cazul Tofalau - Un alt proces la Curtea de Apel din Targu-Mures -
de Nicolae Balint
Cand nu s-a cucerit cu spada pamantul romanesc al Transilvaniei, s-a cucerit cu crucea papistasa (secolele XI-XIII). In timpuri ceva mai apropiate de ale noastre, gama mijloacelor de deznationalizare a romanilor transilvaneni practicata de dualismul austro-ungar (incepand cu anul 1867), a cunoscut o diversificare si perfidie rar intalnite. De la expropieri ale romanilor, sustinute in virtutea unui pretins drept strabun , si pana la legi si masuri adoptate succesiv de dualismul austro-ungar incep...... Citeste »
Religie »
NU VA TEMETI! CA VI S-A NASCUT ASTAZI MANTUITOR, CARE ESTE HRISTOS DOMNUL!
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Dar ingerul le-a zis: Nu va temeti! Caci, iata, va binevestesc voua bucurie mare, care va fi pentru tot poporul: ca vi s-a nascut azi Mantuitor, care este Hristos Domnul, in cetatea lui David” (Luca 2:10-11). „Ea va naste Fiu si vei chema numele Lui – Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacate” (Matei 1:21). „Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui – Emanuel, care se talcuieste: „Cu noi este Dumnezeu” (Matei 1:23; Isai...... Citeste »
Sport »
Returul Ligii I incepe pe 20 februarie!
Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a apobat modificarea calendarului competitional al returului, prima etapa urmand sa aiba loc pe 20 februarie. Programul returului Ligii I: Etapa a 18-a: 20 februarie Etapa a 19-a: 27 februarie Etapa a 20-a: 6 martie Etapa a 21-a: 13 martie Etapa a 22-a: 17 martie Etapa a 23-a: 20 martie Etapa a 24-a: 27 martie Etapa a 25-a: 3 aprilie Etapa a 26-a: 7 aprilie Etapa a 27-a: 10 aprilie Etapa a 28-a: 17 aprilie Etapa a 29-a: 24 aprilie Etapa a 30-a:...... Citeste »
Din Comunitate »
Hram la Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” din Orange County, California
Intr-o atmosfera de sarbatoare si traire spirituala, pe data de 10 ianuarie 2010, Misiunea Greco-Catolica Sf. Ioan Botezatorul din Orange County, California, si-a serbat primul hram. Alaturi de o audienta considerabila, unii calatorind peste 150 mile sa ajunga la acest eveniment, Sfanta Liturghie a inceput la ora 10:00 AM urmata fiind de Sfintirea Mare a apei. In cuvantul de invatatura, Parintele Cristian Terhes, preotul acestei comunitati, pornind de la textul evanghelic, a explicat diferenta d...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page