Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 922 - 9 Ianuarie, 2010 - Anul XX
de Lazar Ladariu
Reforma-n sus, reforma-n jos! Reforma in statul de drept, atat de trambitata - ca, oricum, gura nu doare! -, a fost una dintre tintele sloganelor de campanie electorala ale domnului, fost si actual, presedinte Traian Basescu, victorios in trecutele alegeri prezidentiale, care a prins, la mustata, cu vreo 70.000 de voturi (pe care un candidat le poate castiga sau pierde in doua orase cu peste 150.000 de locuitori) si cel de-al doilea cincinal . Cum au inteles, insa, unii ministri mersul reformei ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (922)
* In numarul anterior al publicatiei noastre – editia numarul 921- v-am propus un test, dupa enumerarea unor fapte antisociale savarsite de componentii unei anumite colectivitati, lasandu-va dumneavoastra placerea sa stabiliti unde acesti corifei isi desfasoara activitatea. Din start, spre a va veni in ajutor, v-am comunicat ca autorii acestor fapte nu sunt pensionari ai unei Inchisori Federale de maxima securitate, sau al unui Institute for Men or Women, nume generic sub care sunt conoscute inc...... Citeste »
Politica »
Scrisoare deschisa
DOMNULUI PRESEDINTE TRIAN BASESCU, DOMNULUI PRIM-MINISTRU EMIL BOC, DOMNULUI MINISTRU M.A.E. TEODOR BACONSCHI Stimati Domni, Sambata, 2 Ianuarie 2010 Apreciem la justa valoare intreg efortul domniilor voastre in privinta gasirii unor solutii eficiente in vederea diminuarii efectelor crizei economice si financiare cu care se confrunta actualmente tara noastra! Pe fondul acestei motivatii va propunem o tema la care va invitam sa reflectati, si anume Problema Personalului Administrativ din Ambasade...... Citeste »
Apel
Incercarea de a se atribui domnului Dep. Lubanovici si lui Honorius Prigoana merite pentru trecerea D.R.R.P de la MAE in subordinea prim-ministrului Romaniei este un fals grosolan care poate pune PDL intr-o situatie jenanta. Acum 5 ani la intalnirea Domnului Traian Basescu Presedintele Romaniei de la San Francisco cu reprezentanti ai unor asociatii romanesti de pe coasta de vest a Americii, Presedintele care era deja informat despre nemultumirea starnita in randul unor organizatii din Los Angele...... Citeste »
Alegerile prezidentiale din Romania Intre nostalgia medievala si parfum de epoca post-comunista
Prof. dr Marius Petraru Daca ai trai in Romania secolului XXI ai avea sansa sa fii martorul unei scene politice care i-ar face invidiosi pe multi occidentali insa mandri pe unii care ar fi evadat din cartierele intortocheate ale Fanarului Greco-turcesc. Niciunde in lume pana in momentul de fata probabil n-a fost pus in scena o partitura asa de perfecta cu personaje atat de bine alese si cu scenete trase la indigo dupa o lume orientala lasata sa fie redescoperita. Retragandu-ne in epoca medievala...... Citeste »
Today Romania a mixture of phanariotism * and communism
Leaving aside the implicit or explicit racism and chauvinism of those who perhaps despise people, I want to address balkanism problem. A university rector, the other day in a private meeting, said conciliatory with this times and the political class - we are the Balkans, this is it ! Neither do I and perhaps, even others like me do not consider themselves Balkans and do not consider to have this attribute. Therefore let’s see what’s with balkanism : 1. Chronic condition of widespread and institu...... Citeste »
Cultura »
"La Multi Ani!" Nora Iuga
de Angela Baciu
Cu ocazia implinirii varstei de 79 ani urez poetei Nora IUGA un calduros LA MULTI ANI! Nora IUGA este numele literar al Eleonorei ALMOSNINO, (nascuta Eleonora Iuga la 4 ianuarie 1931, Bucuresti) este o poeta romana, romanciera si traducatoare din limba germana. Este sotia poetului George ALMOSNINO si mama balerinului Tiberiu ALMOSNINO. Este licentiata a Facultatii de Filologie, specializarea Germanistica, Universitatea din Bucuresti (1953). I-a avut ca profesori printre altii, pe Tudor Vianu si ...... Citeste »
"Platonia" de Mirela Roznoveanu (New York) – O definitie narativa a vietii ca scena
de Octavian Curpas
Motto: „Destinul nu poate fi pacalit. La prima vedere, „Platonia , cartea scrisa de Mirela Roznoveanu, este un roman de dragoste de un profund lirism. Tema este iubirea si casatoria, tratate uneori, intr-un registru luminos, limpede, alteori, prin contrast, intr-un registru sumbru, grav. Locul actiunii este orasul Constanta. Pe masura ce avansam cu lectura insa, vom descoperi ca avem de-a face cu un autentic roman de analiza psihologica, ce poate fi asezat cu succes alaturi de scrieri celebre, c...... Citeste »
POEME PENTRU ANUL NOU CANTECUL CAVALERILOR ROUREI
de Adrian Botez
Sudori de inger bem in veac Insaracindu-l pe sarac Si din potir si din aripa Ne-agonisim in cer risipa Scoici cand se rastignesc – nu mint: Tainic invie-n margarint – Spasirea sevei inspinate: Naramzele incoronate O – lina vina de lumina Neistovit vis de Gradina: In sange slovenim amurg – Din noi in Tine toate curg Fiece deget e-o Golgota Si – frematand din nota-n nota – Starnim furtuna-n mana dreapta: In pumn e Fulgerarea-Fapta! * Albesc de har copacii-n munti Arhangheli fac – din spade – punti...... Citeste »
Cultura si credinta »
LIND COLIND - Domn si Domnulet si Domn
Ce minune, ce mirare, Dumnezeu asa de mare, Mai presus de cer si stele Si mai slava decat ele S-a facut asa de mic Precum mine de nimic, Mic precum sa-L tii in palma Si sa-L legeni si s-adoarma Si sa-I canti si El sa creasca Numai ca sa patimeasca Si sa-L cresti doar ca sa-L doara Si sa-L doara ca sa moara Sa-L ingropi sa nu mai fie Si-n trei zile sa invie Si pe cand sa-I cazi in brate El la cer sa Se inalte; Ce mirare si minune Din mormant sa Se adune Ca sa fie si mai mare Peste slavi nemuritoa...... Citeste »
Istorie »
La Targu Mures, Procesele de acum mai bine de un secol (I) - Proces de intentie sau pumnul in gura presei -
de Nicolae Balint
In decursul timpului, presa in general si presa satirica in mod deosebit, nu au fost prea agreate de guvernanti. Mesajul diverselor articole, era deseori perceput de acestia ca un atac direct la bazele statului, iar ziaristii supusi la diferite tracasari, mergand de la amenzi pana la interzicerea publicarii articolelor, a dreptului de semnatura si chiar inchisoarea pentru cei care - mai indrazneti de felul lor, asa cum considerau autoritatile vremii - continuau sa persevereze „in greseala . Pres...... Citeste »
Religie »
Predicarea lui Ioan Botezatorul
de Chris Terhes
Inceputul Evangheliei lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu. [...] Ioan boteza in pustie propovaduind botezul pocaintei intru iertarea pacatelor. (Marcu 1, 1.4). Acestea sunt cateva dintre cuvintele Evangheliei pe care le-am ascultat in aceasta duminica dinaintea Botezului Domnului. Cuvantul Evanghelie inseamna veste buna . Fiecare dintre cei patru evanghelisti cauta sa coreleze inceputul acestei vesti bune cu ceva anume. Matei o pune in corelatie cu nasterea Mantuitorului, Luca cu conceperea lui ...... Citeste »
Nu va temeti! Ca vi s-a nascut astazi Mantuitor, care este Hristos Domnul!
de Aurel Sas
„Dar ingerul le-a zis: Nu va temeti! Caci, iata, va binevestesc voua bucurie mare, care va fi pentru tot poporul: ca vi s-a nascut azi Mantuitor, care este Hristos Domnul, in cetatea lui David (Luca 2:10-11). „Ea va naste Fiu si vei chema numele Lui – Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacate (Matei 1:21).„Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui – Emanuel, care se talcuieste:„Cu noi este Dumnezeu (Matei 1:23; Isaia 7:14).(Continuare din numarul precedent...... Citeste »
Invitatie la hram
de Chris Terhes
Misiunea Greco-Catolica Sf. Ioan Botezatorul , cea mai noua comunitate religioasa romaneasca din Orange County – California, are bucuria de a va invita la celebrarea hramului comunitatii noastre care va avea loc duminica, 10 ianuarie 2010, incepand cu ora 10:00 am. Programul va include: - Liturghia solemna impreuna cu ascultarea Cuvantului; - sfintirea mare a apei; - o agapa frateasca pregatita de credinciosii comunitatii noastre. Adresa Misiunii noastre este: 16791 East Main St., Tustin, CA 927...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page