Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 919 - 12 Decembrie, 2009 - Anul XIX
Pe 6 decembrie, 2009 diaspora a votat contra moguliadei din Romania! La cel de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009, romanii au ales continuitatea, majoritatea sufragiilor mergand catre Traian Basescu. La victoria candidatului PD-L au contribuit in mod cert, si voturile romanilor din diaspora. Acestia s-au prezentat la urne in numar record, decisi sa nu mai permita ca Romania sa se intoarca din nou, cu fata spre trecut. Cu aceasta ocazie, diaspora a demonstra......Citeste »
Editoriale »
Triumful romanilor de pretutindeni
Abemos presidente! Poporul a decis: jumatate ii crediteaza actualului presedinte inca un mandat, sa termine ce a inceput, jumatate il uraste, caci am naivitatea sa cred ca nu portretul lui Geoana il vedeau in cui la Cotroceni. Romanii de pretutindeni au decis presedintele pentru inca 5 ani. De afara se vad mai bine mizeriile de acasa ?! Surpriza? Pentru mine, nu! Pentru presa din tara? Da. De ce? Pai o parte din presa din tara s-a incapatanat ani de zile sa scoata in evidenta numai nenorocirile ...... Citeste »
QUAD ERAT DEMONSTRANDUM
In meciul ideologic si de interese, marele arbitru- poporul roman, a hotarat invingatorul, intre o masa de romani manevrata diabolic de un sistem de trista amintire, care nu are nimic sfant pentru neam si tara, ci doar pentru interesele de casta si adevaratii romani cu structura anatomica verticala si principii sanatoase. Ratiunea celor din urma a inclinat balanta din mana Fortunei in favoarea dreptatii. Am urmarit cu sufletul la gura lupta imunda si in mare parte inegala, intre reprezentantii c...... Citeste »
Universitatea Ebraica a Europei
In zilele de 19-22 noiembrie 2009 s-a inaugurat Universitatea Ebraica a Europei, la Berlin (acum Hebraic Graduate School of Europe in Berlin), pe baza unui proiect elaborat de cunoscuta filosoafa si mare rabin de Viena, Eveline Goodman-Thau. A existat sprijinul unui comitet international, compus din intelectuali evrei si neevrei, in randul caruia am avut cinstea sa ma numar. Inaugurarea oficiala, desigur sobra, a avut loc la Marea Sinagoga a Berlinului, lovita crunt acum nouazeci de ani, cand Hi...... Citeste »
Politica »
Se restabileste dreptatea! A cata oara?
de Mariana Terra
Prof. Mariana Terra Societatea Internationala Reinvierea Daciei si revista Dacia magazin se mandresc cu faptul ca ideile si dovezile despre vechimea si prioritatea culturii daco-getilor in ansamblul concertului mondial cultural - idei ilustrate cu competenta in cartea doctorului Napoleon Savescu, Noi nu suntem urmasii Romei - isi gasesc confirmarea, o data in plus, in expozitia deschisa in New York la Institutul pentru studiul lumii antice din cadrul Muzeului Universitatii din Manhattan ( 15 E 8...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU CU GEORGE FILIP DIN MONTREAL, CANADA
„Poezia este chintesenta chintesentelor unor stari si trairi ale poetului . Cetatean de onoare si unul dintre cei mai importanti poeti romani ai exilului, George Filip a semnat anul acesta, 2009, cel de al 26-lea volum, intitulat „George Filip din Pontus Euxin . Nascut pe 22 martie, in comuna Tuzla din judetul Constanta, poetul isi descrie apartenenta la locurile natale, astfel: „Marea a fost a doua mama a mea, inotam ca un delfin, ma inecam adesea, dar nu de tot si mai tarziu, am numit marea......... Citeste »
Cultura si credinta »
Eminescu un cunoscator al Bibliei
Ca sa stim in ce masura Eminescu cunostea Biblia, trebuie mai intai sa cunoastem noi si Biblia si opera poetului. Cunoscand numai una din ele nu putem face aprecierea. Un teolog necunoscator de Eminescu, ar da buzna – dupa inclinatii subiective – sa-l canonizeze sau sa-l anatemizeze – iar un literat ateu, necunoscator de Biblie, cel mai probabil l-ar inghesui in vreun paganism. Cu foarte scoliti seculari dar netrecuti prin Biblie nu e de mirare sa se intample astfel de lucruri. Sau poate voit? C...... Citeste »
Istorie »
Situatia Romaniei in preajma si in timpul Celui de-al II-lea Razboi Mondial si Drama Refugiatilor Polonezi in Romania
de Ion Agrigoroaiei
(Continuare din numarul precedent) Datorita situatiei politice si militare existente, in octombrie 1940 lagarul de la Tirgoviste a fost lichidat de catre autoritatile romane si transferat la Calimanesti. Aceeasi situatie l-a inregistrat si lagarul de la Comisani, care la randul lui a fost transferat la Targu Jiu. Din Targu Jiu au plecat, incepand cu sfarsitul lunii noiembrie, spre Polonia 2.436 de soldati, in lagar ramanand doar 720 de soldati si 49 de ofiteri. Astfel ca la inceputul anului 1941...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate complete inregistrate in partidele disputate in etapa a XVI-a a Ligii I: Vineri Ceahlaul Piatra Neamt - Unirea Urziceni 2-3 Au marcat: Ibrahim '30, Fabbron '36 / Semedo '31, Onofras '54, Brandan '85 (penalti) Sambata Poli Iasi - Gloria Bistrita 0-0 Rapid Bucuresti - FC Brasov 2-1 Au marcat: Ionita '23, St. Grigorie '66 / Voicu '67 Duminica Unirea Alba Iulia - Gaz Metan Medias 0-0 FC Vaslui - Otelul Galati 1-1 Au marcat: Burdujan '38 / Sarghi '4 FC Timisoara - Pandurii Targu Jiu 1-0 A m...... Citeste »
Din Comunitate »
Oameni de exceptie,
Joi, 12.03.2009, in Buena Park California, in cadrul Solomon’s Staircase Lodge A357 a avut loc o frumoasa ceremonie dedicata familiei Muntean, John Bill si sotia, dna Cornelia. Pentru bogata si interesanta lor activitate Worshipful Charles Hayes, Master a organizat o prezentare minutioasa a activitatilor domniilor lor, pe toata perioada anului 2009. W.M. a mentionat activitatea stralucitoare a familiei Muntean, cea care a muncit cu dedicatie si devotament, cei care au ajutat financiar si materia...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page