Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 918 - 05 Decembrie, 2009 - Anul XIX
Imprejurarile vietii m-au facut sa-mi duc existenta in Ardeal mai multi ani, aproape toata tineretea mea. Multe erau diferentele intre Ardeal si partea de sud a tarii, de unde veneam: portul, graiul, obiceiurie, comportamentul... Obisnuita cu firea zgomotoasa si adeseori exploziva a bucurestenilor, muntenilor sau a oltenilor, ajunsa in Ardeal, nu conteneam sa ma mir de vorba linistita si comprtamentul mai supravegheat al locuitorilor de pe aceste meleaguri. Chiar cand erau mai expansivi, comport......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (918)
* A mai trecut O zi din viata lui Ivan Denisovici , a mai trecut un Thanksgiving Day - Ziua Recunostintei si nimic nu s-a schimbat din viata acestui Mapamond, aflat in cadere libera si indreptat - deliberat sau nu - spre disparitie totala. Eu, alaturi de peste alte 225 milioane de americani pe care guvernantii nu ne baga in seama sau ne catalogheaza nepermis de gresit, ne-am bucurat de faptul ca in aceasta perioada Congresul a avut vacanta, stiind de la Mark Twain, ca viata, libertatea si propri...... Citeste »
La Iasi a fost dezevelit bustul poetului national Grigore Vieru
De ziua Nationala a Romaniei, la Iasi, in parcul Copou, langa monumentul poetului nepereche, Mihai Eminescu, a fost dezevelit bustul poetului national, Grigore Vieru.Monumentul a fost realizat de sculptorul esean, Gheorghe Gheorghita, iar ideea apartine diasporei romane din Los Angeles sustinuta de primarul de Iasi, Gheorghe Nichita, comunica postul de televiziune de la Chisinau TV7.Primarul de Iasi a spus ca evenimentul de astazi semnifica un gest de pretuire pentru limba romana, pentru care po...... Citeste »
Politica »
“Cazul Precup” si implicatiile lui, Spionaj in Basarabia, complot la Bucuresti si… o ancheta la Targu-Mures
Vasile Niculescu, Zaharia Husarescu si Victor Precup…Trei destine care s-au intersectat in mod nefast. Mai ales pentru ultimul dintre ei. Primii doi au fost ofiteri de cariera. Cel de-al treilea, ofiter de informatii. Vasile Niculescu - pilotul Marii Uniri cum pe drept cuvant i s-a spus - a trait demn, murind discret si aproape uitat. Meritele sale i-au fost recunoscute postum. Prea tarziu insa pentru el. Zaharia Husarescu, un profesionist al informatiilor, si-a consumat ultimii ani de viata in ...... Citeste »
Cultura »
FIAT LUX! "O caciula prea mare pentru un recipient atat de mic!"
de Ion Maldarescu
„Amicus Platon sed magis amica veritas (Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi este adevarul) Ammonius Saccas sec. III e. n. Ion Maldarescu Inspirat de titlul simbolizand Geneza, in randurile care urmeaza voi incerca sa aprind un opait menit sa lumineze unele unghere din viata publica a condeierilor. Constient ca nerespectand subiectele tabu deschid cutia Pandorei, sper ca poate vor mai aprinde si altii cate o faclie, pentru ca „sa se faca lumina acolo unde astazi patrunde doar o raza crepuscu...... Citeste »
Cultura si credinta »
Eminescu si moralitatea Iudeo-Crestina a Scripturii
Nu ma refer la cei - sper ca nu prea multi - din neamul nostru (desi ma simt rusinat ca mai sunt) - care nu stiu despre Mihail Eminescu decat ca a fost indragostit de Veronica Micle si ca a murit de sifilis (primul lucru total adevarat, cel de al doilea total neadevarat). Cu acestia, ma tem ca nu mai e nimic de facut in aceasta privinta, daca pana acum nu s-a facut. Ma adresez celor multi care-l stiu pe poet si poezia lui foarte bine, care-l recunosc mai mare al neamului citand din el in nenumar...... Citeste »
Istorie »
Situatia refugiatilor polonezi din Romania in timpul celui de-al doilea razboi mondial
de Ion Agrigoroaiei
Ion Agrigoroaiei - Prof. Dr, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi Marius Petraru – Prof. Dr, California State University Sacramento Hrana calda si cuvantul bun Vindeca a noastra rana Plecam mai departe in necunoscut Cu deviza Onoare si tara . (Suceava 21.09.1939. din Cartea de Onoare a Casei Polone din Suceava) declansarea celui de-al doilea razboi mondial la 1 septembrie 1939 prin ocuparea Poloniei de catre Germania nazista si la 17 septembrie 1939 de catre Rusia Sovietica a deschis o grea fila din ...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Caderea in ritual” de Iosif Ton – Un volum pledoarie pentru intoarcerea la crestinismul original
de Octavian Curpas
Motto: „Diferenta dintre actiune si ritual este enorm de mare. (Continuare din numarul precedent) Vechiul Testament In acest sens, putem spune ca „Dumnezeu Se reveleaza prin Moise poporului Israel la Sinai, mai precis prin trei elemente care sunt radical diferite de toate religiile care erau atunci pe pamant. Mai intai, intr-o lume a unor zeitati reprezentate prin chipuri de oameni sau de animale, Dumnezeu Se reveleaza ca spirit nevazut care nu poate fi reprezentat prin nici un fel de imagine. I...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate complete inregistrate in partidele disputate in etapa a XV-a a Ligii I: Sambata Ceahlaul Piatra Neamt - International Curtea de Arges 2-2 Au marcat: Ferariu ’17, Cebotaru ’80 ; Lazar ‘2, Voiculet ‘89 Dinamo - Unirea Alba Iulia 2-0 Au marcat: Niculescu ‘3, Niculae ‘84 CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-0 Au marcat: Cadu ’62, Y. Kone ‘71 Duminica Pandurii Targu Jiu - Rapid Bucuresti 1-1 Au marcat: Ionita ’21 ; Rusu ‘68 Gaz Metan Medias - FC Timisoara 2-6 Au marcat: Todea ’36, Eric 45+1 (...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page