Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 917 - 28 Noiembrie, 2009 - Anul XIX
Mai bine de 7000 de basarabeni au optat pentru candidatul PDL, Traian Basescu. In Basarabia, Traian Basescu a castigat alegerile cu 90,7% din voturi, transmite Nadia Fotescu pentru Vocea Basarabiei, preluata de Romanian Global News. Totodata romanii din Republica Moldova au devenit mai activi dupa prabusirea regimului Voronin care restrictiona accederea in functii publice a persoanelor cu dubla cetatenie. Daca anterior in ziua alegerilor din Romania, in preajma sectiilor de votare deschise in Re......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (917)
* Ne aflam in anul de gratie 2009, luna Noiembrie, in Statele Unite ale Americii, considerata candva un bastion de neclintit al celor mai pertinente valente democratice. Dupa zece luni de noua administratie, nori negri planeaza asupra Statelor Unite si a intregului mapamond, perceptele pe care s-a construit aceasta singulara democratie a lumii fiind anulate in totalitate, tara indreptandu-se pe drumul socializarii treptate a tuturor mijloacelor de productie si a implementarii unui sistem total s...... Citeste »
Mesajul secretarului de stat Eugen Tomac - Ziua romanilor de pretutindeni
Dragi romani de pretutindeni, Pe 30 noiembrie, de ziua Sfantului Andrei, Apostolul si ocrotitorul romanilor, sarbatorim incepand cu anul 2007 „Ziua romanilor de pretutindeni”. Imi face o deosebita onoare si totodata bucurie ca, in numele Guvernului, al Ministerului Afacerilor Externe si al meu personal, sa va adresez calde felicitari cu ocazia acestei duble sarbatori - a „Zilei romanilor de pretutindeni” si a Sfantului Andrei. Va felicit pentru contributia deosebita pe care o aduceti la dezvolta...... Citeste »
Politica »
"Doamna de fier" a Ucrainei se implica in problema CIM Krivoi Rog
Iulia Timosenko ia taurul KGOKOR de coarne Pe urmele banilor pierduti la CIM Krivoi Rog - Episodul 2 *Surpriza totala in afacerea CIM Krivoi Rog. Doamna de Fier a Ucrainei anunta continuarea lucrarilor cu... chinezii. Pentru responsabilii partii romane ARCOM S.A., UzinExport S.A. si ARCIF S.A., reluarea lucrarilor in combinat echivaleaza cu puscaria. Dupa ultimile articole despre jaful KGOKOR, organele abilitate au intrat in alerta. Militia defileaza in jurul combinatului *Jaful este vizibil chi...... Citeste »
Cultura »
Caderea in ritual” de Iosif Ton – Un volum pledoarie pentru intoarcerea la crestinismul original
Octavian Curpas, Phoenix, Arizona Motto: „Diferenta dintre actiune si ritual este enorm de mare. Ca de fiecare data, cartile scrise de Iosif Ton nu dezamagesc asteptarile celui care le citeste, ci dimpotriva, depasesc cu mult ceea se poate presupune, citind doar titlul. Din acest punct de vedere, talentul lui Iosif Ton este de a transmite intr-un limbaj facil, usor de inteles, concepte deosebit de profunde si chiar principii de teologie care in mod normal, nu sunt simplu de prezentat. Astfel, pr...... Citeste »
Cultura si credinta »
Eminescu si Religia
de Benone Burtescu
Ateii s-au prevalat de un fragment al poeziei Imparat si Proletar pentru a sustine ipoteza ca Eminescu, mai marele neamului nostru - neam religios - ar fi fost impotriva Religiei. Redam acest fragment: Religia - o fraza de dansii inventata Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug, Caci de-ar lipsi din lume speranta de rasplata, Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata, Ati mai purta osanda ca vita de la plug? Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...... Citeste »
Istorie »
Situatia Romaniei in preajma si in timpul Celui de-al II-lea Razboi Mondial si Drama Refugiatilor Polonezi in Romania
Ion Agrigoroaiei - Prof. Dr, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi Marius Petraru – Prof. Dr, California State University Sacramento (Continuare din numarul precedent) La 21 septembrie un grup de legionari il asasineaza pe primul ministru, Armand Calinescu (ostil Germaniei hitleriste) si incearca, fara a reusi, o loviturade stat. Ocuparea Poloniei si noul tratat Ribbentrop-Molotov, desfiintand statul vecin cu care eram legati printr-un tratat de alianta si prin importante interese in apararea granitel...... Citeste »
De la Cititori »
Primim de la cititori
Stimate Dle Editor Primiti va rog aceasta mica donatie de $250.00 pentru revista Clipa, care sper ca va ajuta putin sa continue mai departe publicatiile, pentru cititorii din California si de pretutindeni, spre a ne imbogati cu informatii din tara si strainatate si pentru a pastra limba noastra frumoasa, pentru noi si pentru generatiile urmatoare. Cu respect, Vasile Teris EL ROMAN de Vasile Teris La Catter vine un roman Ne-barbierit si cam batran Itari pe el, cojoc in spate Caciula-n cap cum e l...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele etapei a XIV-a a Ligii I Vineri: Unirea Alba Iulia - Otelul Galati 3-1 Au marcat: Fl. Dan ’59, Olah ’61, Grozav ’81 ; Paraschiv ‘89 Rapid - Gaz Metan Medias 4-1 Au marcat: Iencsi ’43 (penalti), Spadacio ’71, Ionita ’84, Raduta ’90+1 ; Parvulescu ‘61 Sambata: International Curtea de Arges - Unirea Urziceni 1-2 Au marcat: Voiculet ’52 ; Bilasco ’20, Onofras ‘40 Duminica: Gloria Bistrita - FC Brasov 2-1 Au marcat: Coroian ‘7, Hora ’68 (penalti) ; Ilyes ‘26 Luni: Universitatea Craiova - ...... Citeste »
Din Comunitate »
Arizona
Dupa cele zece saptamani petrecute in Romania, ajunsa acasa, nici n-am avut ragazul necesar adaptarii la diferenta celor sapte fuse orare, ca am plecat impreuna cu ai casei, de-a curmezisul Americii, adaugand inca alte trei fuse orare pana la Arizona. Dupa forfota romanilor, ca toti europenii aflati mereu in zorul treburilor, nu de putine ori agitati, gesticuland si vorbind tare, contactul cu calmul oamenilor de pe acest mare continent, mi s-a parut o binefacere. In timpul calatoriei, printre ge...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page