Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 916 - 21 Noiembrie, 2009 - Anul XIX
In ultimii ani aparatul politienesc din Romania incepe sa semene foarte mult cu temuta STASI din Germania de Est. La 20 de ani de la Revolutia din 1989, Romania se aseamana, inca, cu un stat politienesc si chiar securist, pe alocuri. In toamna lui 1989, pe vremea RDG-ului comunist politia si STASI arestau discretionar din mijlocul demonstratiilor anti-comuniste de la Poarta Brandenburg din Berlin si din Piata Centrala din Leipzig pe tinerii manifestanti si ii incatusau si bateau cu bocancii in g......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (916)
* Daniel Webster, om politic american, aflat la Chicago, in 1847, la o conferinta cu oamenii legii a toastat: Pentru lege; ea ne onoreaza, hai s-o onoram si noi ! . Incerc, ca intotdeauna, fara rezultat, parafrazand nume celebre din istoria acestei tari, sa reamintesc ca perceptul filosofic de democratie nu poate fi implementat decat cu respectarea cu strictete a legii. O democratie neconectata la lege, duce implicit la anarhie si haos social, cu consecinte devastatoare pentru componentii societ...... Citeste »
PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU
COMUNICAT DE PRESA „Recunoastere si recunostinta , pentru tinerii care au suferit dupa 7 aprilie 2009 Bucuresti, 12 noiembrie 2009 Tinerii maltratati ca urmare a evenimentelor din 6–7 aprilie, primiti de presedintele Romaniei, Traian Basescu Primarul general al municipiului Chisinau, Dorin Chirtoaca, alaturi de un grup de tineri din capitala se afla astazi la Bucuresti, unde a fost primit la Palatul Cotroceni de catre Presedintele Romaniei, Traian Basescu. Tinerii sunt victime ale maltratarilor,...... Citeste »
Politica »
Pe urmele banilor pierduti la CIM Krivoi Rog – Episodul 1
Ne-am intors la Dolinska (o localitate din centrul Ucrainei, regiunea Kirovograd), in perspectiva intalnirii bilaterale romano-ucrainene, ce trebuia sa aiba loc la inceputul lunii septembrie, pe problema combinatului de la Krivoi Rog. Doream sa vedem cu ochii nostri, dupa mai bine de 4 ani, cum se simte cea mai mare investitie externa a Romaniei (peste un miliard de dolari). Combinatul de Imbunatatire a Minereurilor de la Krivoi Rog (cunoscut ca CIM Krivoi Rog sau KGOKOR) este si azi un sac fara...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU CU AL. FLORIN TENE PRESEDINTELE LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA
„Exista o necesitate a democratizarii Miscarii literare din tara noastra Monica MURESAN: Fiind un scriitor si un om de cultura cu o bogata experienta, cum vedeti raportul biografie/livresc in ceea ce va priveste? Va puteti face un autoportret in putine cuvinte – un CV sentimental? Al. Florin TENE: „Omul de cultura este copilul durerii , spunea Constantin Tsatsos. Tot ce am trait a trecut mai inainte prin durere, chiar si bucuriile. La baza edificiului de mai tarziu, pe care l-am construit cu aju...... Citeste »
Cultura si credinta »
EMINESCU si PROFETIILE BIBLIEI
Absolut ca Evanghelia cuprinde o arie asa de intinsa de aspecte ale vietii umane, incat este imposibil pentru un scriitor sa nu aiba nici o tangenta cu ea, oricat ar fi de ateu. De aceea, daca cineva abordeaza in opera sa dragostea de semeni, caritatea, frumosul social, natura, etc nu este automat si crestin ca religie si filozofie a existentei. Biblia cuprinde insa si prezinta si aspecte vitale care scapa celui ce nu crede in Dumnezeu si in planul Sau cu omul, cu neamul omenesc, oricat de bun s...... Citeste »
Istorie »
Manipularea prin cuvant
Trebuie sa fim cu totii de acord ca manipularea - in diversele ei forme de manifestare - este in fapt o forma a razboiului psihologic. Cand Sun Tzu a scris „Arta razboiului , cu siguranta ca el nu s-a gandit ce forme elaborate va cunoaste acesta in decursul evolutiei umanitatii. De fapt, problema care ar trebui sa ne-o punem cu totii este daca evoluam cu adevarat sau ne autodistrugem putin cu fiecare zi? Razboiului chimic, celui nuclear, celui bacteriologic sau economic, li s-au adaugat de mai b...... Citeste »
Situatia Romaniei in preajma si in timpul Celui de-al II-lea Razboi Mondial si Drama Refugiatilor Polonezi in Romania
Ion Agrigoroaiei - Prof. Dr, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi Marius Petraru – Prof. Dr, California State University Sacramento Implinirea a 70 de ani de la atacarea Poloniei si de la declansarea Celui de-al II-lea Razboi Mondial poate constitui un prilej deosebit pentru a reaminti cateva aspecte in mare parte cunoscute, dar care comporta in continuare discutii pentru a fi depasite unele aprecieri mult prea incetatenite in literatura de specialitate. Comemorarea merita o atentie mai mare din part...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate vineri, sambata, duminica si luni in etapa a XIII-a a Ligii I: Vineri: Pandurii Targu Jiu - Gloria Bistrita 1-1 Au marcat: Tilinca ’83 ; Keita ‘18 International Curtea de Arges - Universitatea Craiova 0-1 A marcat: Dina ‘43 Sambata: Gaz Metan Medias - Politehnica Iasi 2-1 Au marcat: Silvasan ’11, Hoban ’86 ; Miclea ‘44 Ceahlaul Piatra Neamt - FC Vaslui 0-1 A marcat: Temwanjera ‘43 FC Brasov - Unirea Urziceni 0-0 Duminica Otelul Galati - FC Timisoar...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page