Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 914 - 07 Noiembrie, 2009 - Anul XIX
de Andrei Marga
Criza financiara si economica inceputa in 2008 a lasat oamenii perplecsi. In epoca celei mai ample revolutii stiintifico-tehnice si a celei mai sustinute cresteri economice din istoria moderna au aparut, oarecum brusc, semnele incapacitatii de plata si ale insuficientei lichiditatilor financiare. Acestea au fost secondate neintarziat de reducerea creditarii, apoi de scaderea activitatilor economice si de somaj, cu framantarile sociale si efectele politice in consecinta. Intrebarile cu ce fel de ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (914)
de A. C. Ton
* George Washington, primul presedinte American - perioada 1789-1797 - ne-a avertizat ca atunci cand dreptul la libera exprimare este pe cale de disparitie nu ne ramane decat sa asteptam ca in urmatoarea etapa, sa fim sacrificati. Avand in vedere ca 69 milioane de americani l-au votat pe prezentul ocupant al Biroului Oval, ma gandesc ca urmam a fi sacrificati noi, cei care nu am fost adulatori ai discursurilor pre electorale ale celui mai mare politician din istorie, persoana comparata cu Iulius...... Citeste »
Politica »
Important
Alegerile pentru Presedintele Romaniei au loc duminica, 22 noiembrie 2009, intre orele 07.00 – 21.00 Consulatul General al Romaniei la Los Angeles organizeaza urmatoarele sectii de votare: Los Angeles, CA – sectia nr. 208 Consulatul General al Romaniei, 11766 Wilshire Blvd. Suite 560, Los Angeles, CA 90025 Telefon: 310 444 0043; Fax: 310 445 0043 ; E-mail : consulat@consulateromania.net Seattle, WA – sectia nr. 209 8315 NE 155th St., Kenmore, WA 98028 Portland, OR – sectia nr. 210 555 SE 99th Av...... Citeste »
Primii ani dupa Unire - Documentele instantelor muresene confirma, Impotriva limbii romane si a statului roman
In conformitate cu prevederile Marii Adunari Nationale de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918, pentru o perioada de timp, pana ce aveau sa fie pregatite toate conditiile necesare unificarii depline din punct de vedere institutional si legislativ, teritoriile Transilvaniei ramaneau autonome fiind conduse de Marele Sfat National (cu rol de Parlament autonom) si de Consiliul Dirigent (cu atributiile unui guvern). Marele Sfat National s-a intrunit pentru prima data pe data de 2 decembrie 1918, in s...... Citeste »
Cultura »
Eternizarea Marelui Poet Grigore Vieru (Iasi, Romania)
Motto: Daca visul unora a fost ori este, sa ajunga in Cosmos, eu viata intreaga am visat sa trec Prutul. Figura emblematica a Basarabiei, un simbol al basarabenilor, Grigore Vieru a scris totdeauna pentru aceia care l-au inteles si l-au ascultat. S-a adresat unor oameni care aveau nevoie de el, aveau nevoie sa vorbeasca despre trecutul lor, identitatea lor amenintata, despre limba romana, omenie, despre pamatul strabun, despre revenirea la patria mama Romania, si despre multa iubire. Grigore Vie...... Citeste »
”FACEREA UNEI CASE NECESITA VOINTA SI PRICEPERE, CU ATAT MAI MULT FACEREA UNEI LUMI...”
Interviu cu scriitoarea ILEANA ANDREI CUDALB, Consul la Ambasada Romaniei din Canberra, Australia (Continuare din numarul precedent) - Ce inseamna Israelul pentru dumneavoastra? Un Templu. Un loc de referinta unde stiu ca pot veni sa ma simt aproape de Dumnezeu, unde pot vedea miracolul reinvierii nu doar din punct de vedere religios ci si laic. Un loc unde poti rosti cu incredere: si totusi, se poate! - Atunci cand ati scris: Facerea unei case necesita vointa si pricepere, cu atat mai mult face...... Citeste »
„Cartea mamei” de Vavila Popovici – O experienta de viata intr-o coaja de nuca
de Octavian Curpas
Octavian Curpas, Phoenix, Arizona Motto: „Amintirile, asa cum mi-au fost relatate, navalesc asupra-mi ca un torent. Au prea multa realitate in ele, o jungla a realitatii, frumoasa si dureroasa… Ca intr-un vis imi imaginez secolele trecute…” (Continuare din numarul precedent) Oresia isi ia zborul si patrunde intr-o lume diferita de cea in care crescuse. Daca despre copilarie, aceasta spune: „Doamne, ce frumoasa-mi fusese copilaria! Cat de lipsita de griji eram, cata libertate aveam si cat de feri...... Citeste »
LACUSTE SI MIERE SALBATICA
Ce multi sunt cei ce spun ca merg cu Tine, Dar daca Te-ar vedea, nu Ti-ar cunoaste pasul. Cati striga: „E-al meu, acum, si-n viata care vine , Si totusi, nu Ti-au auzit vreodata, vorba, glasul. Ce demoni albi in jurul Tau, ce legiune De aspri farisei piosi, flamanzi de nemurire! In al Tau nume preamaresc a lor intelepciune - Vicleni, ei Te-osandesc la moarte, din iubire. Lacuste si miere salbatica Ti-e sufletul - Din Tine vor manca si Te vor bea la Cina. Tu poti, de vor, a le preface-n cantec cu...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Eminescu de-alungul Bibliei
de Benone Burtescu
Sa numim revista CLIPA revista noastra de fiecare saptamana , pentru saptamana dintre un numar al ei si celalalt, si pentru o minte mai receptiva si o inima mai primitoare, o sursa foarte la indemana de crestere a ideilor in frumusetea limbii noastre romanesti, pe traitelea. Dupa cate vedeti, dragi cititori, rubrica A crezut in El vreunul din mai marii nostri nu se vrea un studiu elaborat - dovedire pe documentare, ci o aratare SIMPLA, ca mai marii neamului nostru au crezut in Dumnezeu, in Isus ...... Citeste »
Istorie »
The Davis, California-Daroc, Transylvania Unitarian Connection
By Robin Datel, Chair, Partner Church Committee, Unitarian Universalist Church of Davis, CA On August 2, 2009, Marius Petraru visited the Unitarian Universalist (UU) Church of Davis. Professor Petraru teaches geography in the Los Rios Community College District and at California State University Sacramento. He was at the UU Church of Davis to present information to an adult education class on the geography and history of Romania, especially Transylvania. Why? Because the Davis church has a partn...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele complete ale etapei a XII-a din Liga I Rezultatele complete ale etapei a XII-a din Liga I, meciuri disputate sambata, duminica si luni: Sambata Astra Ploiesti - Ceahlaul Piatra Neamt 1-1 Au marcat: L. Ganea ’77 ; Sofroni ‘84 Unirea Urziceni - Universitatea Craiova 3-2 Au marcat: Frunza ’26, ’60, Bilasco ’90+2 ; M. Costea ’54, Wobay ‘69 Duminica Unirea Alba Iulia - CFR Cluj 1-1 Au marcat: Dalbea ’89 ; Traore ‘56 FC Vaslui - International Curtea de Arges 1-0 A marcat: Akakpo ‘4 Rapid B...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page