Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 912 - 24 Octombrie, 2009 - Anul XIX
Invitat la antena mogulului, ministrul demisionar si-a cam iesit din fire, dezvaluind de voie, de nevoie, culisele maronii ale ultimului scandal ce a zguduit din temelii Ministerul Administratiei si Internelor. Degetul acuzator al lui Blaga a fost indreptat catre Dan Nica, cel care nu a fost in stare sa-i demita pe sefii deposedati de certificate ORNISS inca din luna septembrie. Uite asa am aflat ca, desi nu le sta in caracter, ofiteri superiori M.A.I.cu functii de raspundere sunt cercetati de p......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (912)
de A. C. Ton
* Cel putin dupa parerea semnatarului acestor randuri, Bill O’Reilly este de departe cel mai profesionist jurnalist American si un model de ceea ce ar trebui sa defineasca cuvantul de presa independenta. Lasand la o parte cuvintele deloc magulitoare la adresa colegilor de breasla, care chipurile ar fi in proportie de peste 80% moroni - superlativul idiotului- Bill ne avertizeaza ca ceea ce citim in diferite publicatii este in proportie de 95% rod al fabricatiilor , cerute la comanda de diferite ...... Citeste »
Politica »
Ambasada Romaniei la Washington
1607 23rd Street, NW, Washington, D.C. 20008 Tel. (202) 232-3694; Fax (202) 232-4748 Web site: www.roembus.org; E-mail: office@roembus.org 15 octombrie 2009 COMUNICAT DE PRESA Alegeri prezidentiale 2009 La 22 noiembrie 2009 va avea loc scrutinul pentru alegerea Presedintelui Romaniei. La acest scrutin poate vota orice cetatean roman cu drept de vot aflat in strainatate, respectiv care are domiciliul sau resedinta in strainatate sau care se afla ocazional in strainatate (inclusiv turistii), care ...... Citeste »
Scrisoare deschisa
Domnului Director General al Directiei Generale de Politica Industriala si Competitivitate din cadrul MINISTERULUI ECONOMIEI - PETRU IANC Domnule Director General, (Continuare din numarul precedent) Cu multi ani in urma subsemnatul Ghimes Sorin,inginer specialist pe parte energetica in cadrul filialei Uzinexport, a fost solicitat de directorul Ghirtoi sa se alature echipei de specialisti ai filialei ARCOM,ing.Neculce Traian si ms. Neagu Ion, pentru a verifica si pune la punct celula cu transform...... Citeste »
Cultura »
SOLIDARITATEA BARBATILOR
de Carmen Catunescu
Un bun prieten s-a suparat pe mine de moarte, pentru ca am asociat un gest al lui cu al oricarui individ «unit in cuget si-n simtiri» cu toti cei de acelasi sex. Este un barbat sensibil si delicat, care stie sa se poarte cu femeile si, de aceea, il cred sincer in supararea sa, ca adica l-am acuzat de ceva absolut nemeritat in numele ideii ca asa ar actiona gloata, cu atat mai mult cu cat personalitatea sa pregnanta, coplesitoare nu permite confuzie, ambiguitate, amestec in ordinar, comun, banal....... Citeste »
„Cartea mamei” de Vavila Popovici – O experienta de viata intr-o coaja de nuca
de Octavian Curpas
(Continuare din numarul precedent) „Arborele genealogic al familiei ma interesa foarte mult Si pentru ca „in viata aceasta terestra suntem frunze, suntem mladite dintr-un arbore genealogic din care ne desprindem usor, odata cu venirea toamnei , povestea Oresiei incepe de la radacini. Ne aflam in „secolul al nouasprezecelea, secol al istorismului , cand „totul era tulbure. Suntem in orasul Ismail si cea dintai amintire importanta este legata de o casatorie. Aceea a mamei Ioana, strabunica scriito...... Citeste »
"FACEREA UNEI CASE NECESITA VOINTA SI PRICEPERE, CU ATAT MAI MULT FACEREA UNEI LUMI..."
de Lucretia Berzintu
Interviu cu scriitoarea ILEANA ANDREI CUDALB, Consul la Ambasada Romaniei din Canberra, Australia Lucretia Berzintu, Israel, octombrie 2009 Ileana Cudalb s-a nascut la 21 iunie 1951, in localitatea Cudalbi, judetul Galati; este absolventa a Facultatii Engleza - Rusa. In anul 1983 debuteaza literar in revista Saptamana Culturala din Bucuresti. Debutul editorial are loc in 1993 cu romanul Sarbatoarea promisa, Ed. Porto Franco, Galati. Ileana Cudalb, scrie literatura, distingandu-se prin stilul nat...... Citeste »
CHISINAUL IN SARBATOARE
Miercuri, 14 octombrie 2009, capitala Republicii Moldova, orasul Chisinau, si-a sarbatorit hramul, de Sfanta Cuvioasa Parascheva. Dupa patru zile de dialog cultural intre Iasi si Chisinau, comemorand trecerea in vesnicie a marelui poet Grigore Vieru, prin organizarea primului festival international de poezie – Grigore Vieru, ne-am indreptat spre Chisinau. Am fost primiti cu o imbratisare rece a unei toamne capricioase, care intr-o saptamana a evoluat de la 27 – 29 grade Celsisus la temperaturi s...... Citeste »
Cultura si credinta »
Mihail Eminescu si SFINTELE SCRIPTURI
de Benone Burtescu
Isus Christos este Cel din Scripturi. Scos de acolo si pus in dogme si traditii, El nu mai este Cel adevarat decat in masura in care dogma sau traditia respectiva este scripturistica. Neintelegerea acestui lucru a dus la situatia de a ni-i disputa pe mai marii nostri , fiecare pentru dogma sa, multele asa zise crestine si mai multele pagane sau de orice alt fel. Avangardismul in aceasta directie este desertaciune. Asa dar, nu este vorba de Eminescu crestin ca noi ci de Eminescu crestin scripturi...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (X)
de Nicolae Balint
Pana in 1989, Ungaria a urmarit constant provocarea unei stari conflictuale cu Romania, fapt ce ar fi justificat interventia militara a fortelor Tratatului de la Varsovia. In acele conditii, sub pretextul responsabilitatii morale care-i revenea fata de conationalii din Transilvania, Ungaria ar fi urmat sa intervina si ea. Prabusirea sistemului comunist, iar ulterior admiterea Romaniei in NATO si apoi in UE, a determinat statul maghiar - devenit acum partener de alianta cu Romania - sa-si reevalu...... Citeste »
De la Cititori »
Primim de la cititori
14 Octombrie 2009 Stimate Dle Editor Bunicul meu Teris Iordache, a luptat cu armata romana si a fost decorat de sapte ori, odata de rusi. El a fost unul dintre miile de viteji romani care s-au sacrificat si au varsat sangele pentru scumpa noastra tara s-o elibereze de sub jugul Otoman. Doresc din tot sufletul ca romanii de pretutindeni, sa povesteasca copiilor si nepotilor, fapte din istoria neamului romanesc, de acei voievozi, domnitori si regi care au condus mii de ani poporul, de acei oameni ...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate complete din Liga I Vineri: Unirea Alba Iulia - International Curtea de Arges 1-2 Au marcat: Chiriches ’11 (autogol) ; Stoianof ’57, Em. Kone ‘59 Unirea Urziceni - FC Vaslui 1-2 Au marcat: Onofras ‘7 ; Gerlem ’51, Wesley ‘72 Sambata: Pandurii Targu Jiu - Gaz Metan Medias 0-0 Rapid - CFR Cluj 1-4 Au marcat: Herea ’13 ; Nei ’11, ’45, Muresan ’67, Peralta ‘75 FC Timisoara - Ceahlaul Piatra Neamt 6-0 Au marcat: Magera ‘1, ’62, Chiacu ‘5, ’90, Goga ’84, 85 Duminica: Gloria Bistrita - Otelul...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page