Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 911 - 17 Octombrie, 2009 - Anul XIX
13 Octombrie, 2009 Update 17:15 (ora Romaniei) - PSD si PC nu vor merge in aceasta seara la consultarile la care sunt invitate toate partidele parlamentare, la Cotroceni. Vor avea insa loc intrevederi PSD-PC cu PNL si UDMR, coalitia care, in fapt, a daramat Guvernul Boc II. Update, 17:00 (ora Romaniei) - Klaus Johanis, primarul Sibiului, este numele vehiculat de PNL pentru a forma noul Guvern de tehnocrati insa Presedintele Traian Basescu i-a chemat la consultari pe reprezentantii partidelor pol......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (911)
de A. C. Ton
* Numele de Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, nu mai constituie o noutate pentru nimeni. La moartea sa, Alfred a lasat printr-o dispozitie testamentara, instituirea premiului care-i poarta numele si decernat anual pentru cele mai importante realizari din chimie, fizica, literatura, medicina, politica si stiinte economice. Incepand din 1901, Premiul Nobel este considerat cea mai prestigioasa distinctie internationala si se acorda pentru realizari deosebite ale anului precedent. Da, ati ...... Citeste »
Politica »
Politetea si limbajul parlamentar
de Lazar Ladariu
S-a vorbit si s-a scris mult, in ultima vreme, despre comportamentul si limbajul unor parlamentari si politicieni romani. Un limbaj si un comportament care socheaza! Despre ce respect, cuvant atat de trambitat in aceste zile, mai poate fi vorba, cand domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei, este facut codoasa batrana, de bordel ? Acelasi sef al statului este aratat cu degetul, ca betiv , de un alt guzgan rozaliu din PSD. De la tribuna Parlamentului, premierul Emil Boc este etichetat nesimti...... Citeste »
Scrisoare deschisa
Domnului Director General al Directiei Generale de Politica Industriala si Competitivitate din cadrul MINISTERULUI ECONOMIEI - PETRU IANC Domnule Director General, Ati refuzat intalnirea cu noi, Ovidiu Eduard Ohanesian si Ghimes Sorin, pe 6 iulie,orele 10:00, la sediul Ministerului, pentru a clarifica aspectele neclare referitoare la activitatea filialelor de la Dolinska si la situatia combinatului CIM Krivoi Rog. Ca urmare, va scriem acum aceasta SCRISOARE DESCHISA pentru a clarifica toate aspe...... Citeste »
Adevarul despre arestarea lui Viktor Bout sta in sertarele Curtii de Apel Bucuresti
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Pentru ca asa cum ma asteptam, afacerea Contrabanda internationala cu armament in care sunt implicate autoritatile romane pana la cel mai inalt nivel a intrat intr-un con de umbra, revin cu amanunte picante din dosarele secrete DIICOT. Desi jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a intuit bine legaturile dintre Presedintia Romaniei si traficantii de armament, dezvaluirile despre afacere au luat-o catre o directie total gresita. Am toate motivele sa cred ca diversiunea Mircea Basescu – mare traficant de...... Citeste »
Cultura »
„Cartea mamei" de Vavila Popovici – O experienta de viata intr-o coaja de nuca
de Octavian Curpas
Octavian Curpas, Phoenix, Arizona Motto: „Amintirile, asa cum mi-au fost relatate, navalesc asupra-mi ca un torent. Au prea multa realitate in ele, o jungla a realitatii, frumoasa si dureroasa… Ca intr-un vis imi imaginez secolele trecute… Vavila Popovici este autoarea a numeroase volume de versuri si proza. Printre acestea se numara „Singuratatea clipelor tarzii , „Noapte de iarna , „Piticul din ceasca de cafea , „Ingerul scrie poemul , „Jurnalul unei veri , „Mai sunt barbati buni , „Jurnal ame...... Citeste »
Cultura si credinta »
ORGOLIU, mai pe romaneste MANDRIE, de tot pe romaneste MANDRETE
de Benone Burtescu
Privind chipul acestei fete sculptat de Brancusi, nu ne putem gandi la ORGOLIU sau la MANDRIE ca notiune in sensul ei de conotatie negativa, nici in inteles secular si cu atat mai putin in sens religios, moral. Nu e o MANDRIE de sens AROGANTA, TRUFIE. Mai in amanunt, nu e vorba nici macar de o frumusete cocheta, aranjata, de apanaj. Nu e o frumusete prin Ainfrumusetare care ar putea da in ingamfare. Simplu, privind la ea nu poti spune Ao fata MANDRA , ci ce MANDRETE de fata de parca noi insine a...... Citeste »
Istorie »
De Ziua Holocaustului in Romania, 9 octombrie 2009
de Lucretia Berzintu
Numai un om bolnav psihic poate sa nege existenta Holocaustului. Inafara de milioane de documente doveditoare, exista inca supravietuitori care vorbesc, ale caror marturii nu pot fi anihilate. Doamna Mizzi Locker (muzician), originara din Romania, este supravietuitoare a lagarului mortii de la Mihailovka, de dincolo de Transnistria, din Transbug (Ucraina). Am cunoscut-o in Israel si mi-a marturisit multe din tragediile de atunci, fara ca rana din suflet sa se vindece... Este mentionata si in car...... Citeste »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (IX)
de Nicolae Balint
Prabusirea sistemului comunist in 1989, a pus fostele tari ce se aflasera pana atunci in sfera de influenta a URSS - inclusiv Ungaria si Romania - in fata nu numai a unei noi optiuni, dar si a unor noi provocari. Dupa grava incercare de destabilizare de la Targu-Mures, din martie 1990, si de care Ungaria nu este straina, nationalismul extremist a cunoscut o recrudescenta neobisnuita, dar intr-o evolutie oarecum atipica. Practic, de atunci incoace, fapt vizibil mai ales la nivelul discursului pol...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultatele inregistrate in meciurile din preliminariile CM 2010
Rezultatele inregistrate sambata, in preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud - 2010. Grupa 1 Danemarca - Suedia 1-0 Portugalia - Ungaria 3-0 Grupa a 2-a Luxemburg - Elvetia 0-3 Israel - Republica Moldova 3-1 Grecia - Letonia 5-2 Grupa a 3-a Slovacia - Slovenia 0-2 Cehia - Polonia 2-0 Grupa a 4-a Finlanda - tara Galilor 2-1 Rusia - Germania 0-1 Liechtenstein - Azerbaidjan 0-2 Grupa a 5-a Estonia - Bosnia-Hertegovina 0-2 Belgia - Turcia 2-0 Armenia - Spania 1-2 Grupa a 6-a Belarus - Kazahs...... Citeste »
Din Comunitate »
Vizita in Romania a unei delegatii a reprezentantilor comunitatilor romanesti din Statele Unite ale Americii
Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a initiat in 2009 un program de consultari cu reprezentanti ai mediului asociativ romanesc din state in care exista comunitati romanesti numeroase. In cadrul acestui program o delegatie a reprezentantilor comunitatilor romanesti din Statele Unite a fost invitata la Bucuresti in perioada 29 septembrie – 3 octombrie, 2009, pentru a prilejui un schimb de opinii cu liderii institutiilor politice, rel...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page