Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 909 - 03 Octombrie, 2009 - Anul XIX
Iata ca a venit si vremea sa o trimit pe fetita mea Catinca la scoala. Repede au trecut anii. Parca ieri o plimbam cu caruciorul in Parcul Farmec sau o duceam de manuta la grupa mica de la gradinita Universitatii. Emotiile primei zile de scoala m-au rapus ca in anii adolescentei cand dadeam admiterea pentru treapta I. Dar atunci vremurile erau altele. Cu adevarat scoala era gratuita si accesibila pentru toata lumea. Copiii saraci din cartierele muncitoresti sau de la tara aveau sansa de a invata......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (909)
de A. C. Ton
* V-am lasat in editia precedenta la o modesta lectie de economie incercand sa-mi explic si sa va explic, tenebroasele meandre ale sistemului economic American, care, in final, promoveaza si politica Americana. Regret enorm ca testamentul lasat de Thomas Paine la 10 Ianuarie 1776, prin capodopera intitulata Common Sense - Bunul Simt este ignorat total de oamenii politici ai vremii, studiul nefiind una dintre preocuparile lor majore. Din nefericire, la nivel planetar cititul este considerat o ind...... Citeste »
Politica »
Vizita Excelentei Sale Romulus-Ioan Budura, fost Ambasador al Romaniei in China, la Targu-Mures
de Nicolae Balint
In urma cu patru ani, aflat la Bucuresti la o Sesiune de Comunicari stiintifice organizata de Arhivele Nationale ale Romaniei, am avut onoarea si privilegiul de a-l cunoaste pe Excelenta Sa Romulus-Ioan Budura, diplomat de cariera si reputat sinolog. Doi ani mai tarziu, in timp ce realizam un interviu cu generalul colonel (in retragere) Constantin Olteanu, fost ministru al Apararii Nationale, l-am reintalnit pe Dl. Budura. A fost o discutie deosebit de agreabila, interesanta si incitanta in acel...... Citeste »
Acesti idioti care ne guverneaza - Dupa 20 de ani
Cind ma uit prin notatia mea, datata 23 Decembrie 1989, din Jurnal din anii ciumei…, ma apuca un sentiment foarte amestecat – de nostalgie fata de entuziasmul si optimismul de care putusem da dovada, desi eram dupa vreo doua luni de domiciliu fortat si cu moralul tinzind spre zero pentru ca la Congresul al XIV-lea nu se intimplase nimic, cum spera toata lume, dar si de rusine aproape depresiva, gindidu-ma cit de naiv fusesem crezind ca totul se va schimba radical, in bine desigur, peste noapte. ...... Citeste »
Cultura »
Bunul simt si mitocania
de Vavila Popovici
de Vavila Popovici - SUA Uneori nori grei se ingramadesc in diminetile zilelor noastre si intuneca soarele de ale carui raze dorim atat de mult sa ne bucuram… De ce, ma intreb, nu ne putem bucura intru totul de stralucirea lui? De ce umbre tenebroase apar in sufletele noastre, de parca ingerii Domnului nu ne mai iubesc? Raman stupefiata de cate ori deschid paginile cate unui ziar si gasesc articole in care se releva comportamentul ingrat, lipsa de bun simt a unor oameni si in special a celor car...... Citeste »
EVENIMENT CULTURAL IN VIATA BUCURESTEANA - LANSAREA VOLUMULUI "EVADAREA DIN SPATIUL VIRTUAL" de GEORGE ROCA
de Carmen Catunescu
Evenimentul a avut loc la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, joi, 17 septembrie, orele 10,30. Au participat 60 persoane, scriitori, artisti plastici, critici literari, editori, actori, cantareti si doi membri ai Comitetului Olimpic Roman. Fiind si eu invitata cu aceasta ocazie si, primind cartea din partea autorului, m-am grabit s-o citesc si sa scriu primele impresii. Marturisesc ca mi-a facut o placere deosebita acest lucru, atrasa fiind si de realizarea artistica a volumului, de faptul c...... Citeste »
Cultura si credinta »
Brancusi ne subliniaza scriptura
de Benone Burtescu
VRAJITOAREA Amintindu-ne de Vlahuta, putem spune VRAJITOAREA sta cu regii lumii la masa . De la primul rege al lui Israel, Saul, care a mers la vrajitoarea din En-Dor, Deuteronom 18, 10 si pana la ultima secventa a istoriei omenesti surprinsa in Apocalipsa 18, 23 unde zice: Toate neamurile au fost amagite de VRAJITOARIA ta , VRAJITORIA ni se arata LA MARE CINSTE , o boala ce nu face deosebire de cultura, de civilizatie, de educatie, de bogat si sarac. Purtata in ghioace de grupurile nomade, unsa...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (VII)
de Nicolae Balint
Dupa Al Doilea Razboi Mondial, intrata si ea in sfera de dominatie comunista, Ungaria s-a vazut confruntata cu o noua realitate ce impunea o noua politica si in domeniul informatiilor. Sub directa indrumare a NKVD, nou createle organe de informatii maghiare si-au moderat pentru un timp actiunile de spionaj impotriva Romaniei. Insa nu s-a renuntat definitiv la acestea. Actiunile ce au fost desfasurate ulterior acestui moment, au fost insa mult mai atent concepute, desfasurate si disimulate, mai a...... Citeste »
PELERINAJ OTRAVIT, LA SANUL BUCOVINEI
Prof. dr. Adrian Botez Sa mergi acasa , cand e vorba de Bucovina - are un inteles poate mai profund decat al oricarui alt acasa , din toata lumea asta. Nu exista un acasa mai legat de faptura lui Dumnezeu, decat acasa al bucovinenilor (din pacate, vorba bucovinean este un nume sfartecat, de-acum pana la plinirea voii Celui de Sus , de o istorie hidoasa: Bucovina de Sudtincaa romaneasca, si Bucovina de Nord, strivita, se pare definitiv, sub cizma de iuft ucraineana…). Veneam acasa - la vatra munt...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Lumea crestina va fi mai saraca spiritual si sufleteste, odata cu moartea pastorului Nelu Veres din Cluj
Nelu Veres – la prima vedere, un nume ca oricare altul. Un nume dincolo de care se afla o viata obisnuita, cu bucurii si tristeti. O viata de om care a muncit, a crescut copiii si i-a vazut la casele lor. Cei care l-au cunoscut insa, pe pastorul Nelu Veres stiu ca mai presus de toate, acesta a fost un crestin devotat, un parinte in Israel, prin care Dumnezeu a facut adevarate minuni. Pretuit de urmasii lui Hristos din toate denominatiunile religioase, Nelu Veres va ramane unic, nu doar in istori...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica in etapa a 8-a a Ligii I: Vineri: Unirea Urziceni - Astra Ploiesti 4-1 Au marcat: Rusescu ’13, Varga ’59, Galamaz ’64, Danalache ’90+1 ; Djokici ‘69 Sambata: Gaz Metan Medias - Dinamo Bucuresti 1-0 A marcat: Eric ‘89 Unirea Alba Iulia - FC Vaslui 2-0 Au marcat: C. Cristea 45, Dilbea ‘62 Politehnica Iasi - Ceahlaul Piatra Neamt 2-0 Au marcat: Miclea ’12, Bernsjak ’90+4 FC Timisoara - Universitatea Craiova 1-1 Au marcat: ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page