Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 908 - 26 Septembrie, 2009 - Anul XIX
de Lazar Ladariu
Sa fii copil de judecator si nepot de procuror, sa nu-ti lipseasca nimic, si sa faci atatea prostii? Doamne, ce rusine! Aceasta-i exclamatia, de bun-simt, a unei femei simple, a unui om de la tara, nascuta si crescuta in cultul muncii, in respectul profund pentru truda cinstita, cu acea frica de Dumnezeu a satelor noastre, educata, intr-adevar, in spiritul sanatos al celor sapte ani de acasa. Se referea femeia la ispravile Printisorului Iustin Covei, cum i-a mers buhul prin Banie, Craiova prin c......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (908)
de A. C. Ton
* V-am promis in numarul 907 al publicatiei noastre, ca am sa incerc in prezentul numar sa va familiarizez cu Common Sense - Bunul Simt al lui Thomas Paine. Cu exact 235 ani in urma, un cetatean Britanic cu numai educatia de baza a decis sa schimbe soarta celor care locuiau in America, aflata sub dominatia Imperiului Britanic, fiind la acea data colonie britanica. Doi ani a studiat reactia locuitorilor fata de opresiunea Britanica, dupa care a publicat pamfletul care a pus bazele revolutiei amer...... Citeste »
Politica »
Protest
La inceputurile existentei noastre, Clipa Romanian Magazine, editata in USA, a avut ca motto un extras dintr-o scrisoare a lui Voltaire, adresata lui Piron: Nu sunt de acord cu ceea ce spui, dar voi apara pana la moarte dreptul tau de a spune ceea ce gandesti. V-am facut aceasta modesta introducere pentru a reliefa faptul ca am un respect deosebit pentru parerile adverse sau contrarii si nu cer nimanui sa-mi impartaseasca opinia. Berttolt Brecht ne spunea in Teroarea si mizeriile celui de-al tre...... Citeste »
TIGANIREA DE BUNA-VOIE A „ROMANILOR"... SI SATUL ROMANESC TRADITIONAL
de Adrian Botez
Tot mai multe imagini, de la televiziune, infatiseaza rrromi, in cele mai degradante si grotesti ipostaze… (…si nu e niciun trucaj, nu e nicio exagerare, in aceste imagini: le vad si eu, live , pe unde trec, prin tara mea…): suindu-si automobilele in carute, transformand cartiere de locuit in imense containere in aer liber , sau in haznale, defecand in mijlocul strazilor Capitalei Romaniei/Capitalelor europene etc. etc. Acesta n-ar fi un motiv, neaparat, care sa ma determine sa ma apuc sa scriu…...... Citeste »
Cultura »
Un eveniment istoric: inaugurarea Institutului Confucius
de Andrei Marga
Putem spune fara ezitare ca inaugurarea, astazi (21 septembrie, n.r.), a Institutului Confucius la Universitatea Babes-Bolyai este un eveniment istoric, din multe motive. Oportunitatile de a invata limba chineza si de a cunoaste istoria, cultura, civilizatia straveche a Chinei se extind fara precedent. Posibilitatile de a intra in contact cu oamenii si institutiile marii tari de la Rasarit sporesc enorm, aici, in inima Transilvaniei. Cooperarile romano-chineze ale Romaniei capata o concretizare ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin simbolistica Scripturii
de Benone Burtescu
HIMERA Nu este spatiu prea mult de comentat intre numirea pe care maestrul o da unei lucrari si perceptia celui in contact cu ea. Perceptia trebuie adaptata numirii prin educatie despre ea. Daca numirea este HIMERA trebuie sa-i pastram intelesurile ei oricat perceptia ne-ar indemna de exemplu spre COCOSTARC DORMIND. Problema este ca trebuie sa identificam in aceasta lucrare o fiinta, o faptura sau mai bine zis o ARATARE cu cap de LEU, trup de CAPRA si coada de SARPE. Definitia HIMEREI in secular...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (VI)
de Nicolae Balint
In perioada interbelica, desi avea un potential economic mult redus, Ungaria a reusit sa identifice si sa aloce resursele financiare necesare derularii unui spionaj total impotriva Romaniei, Yugoslaviei si Cehoslovaciei. In cea mai mare parte, resursele erau alocate de la buget, dar o buna parte proveneau si din donatiile diasporei maghiare, care orientand aceste sume spre propaganda revizionista din strainatate, degreva in fapt statul maghiar de efortul de a mai sustine financiar aceasta import...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica in etapa a VII-a a Ligii I: Vineri International Curtea de Arges - Politehnica Iasi 0-2 Au marcat: Milea ’34, Miclea ’44 (penalti) Astra Ploiesti - Unirea Alba Iulia 4-2 Au marcat: Liviu Ganea ’18, ’66, Djokici ’26, ’78 ; Fl. Dan ’34, Grozav ‘82 Sambata Otelul Galati - Gaz Metan Medias 0-1 A marcat: Bud ‘83 Ceahlaul Piatra Neamt - Gloria Bistrita 2-1 Au amrcat: Forminte ’61, Badescu ’65 (penalti) ; L. Sanmartean ‘37 Uni...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page