Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 907 - 19 Septembrie, 2009 - Anul XIX
Prin 1990 cand tinerii revolutionari din Piata Universitatii si-au dat seama ca revolta anti-comunista din decembrie 1989 a fost deturnata de o camarila kgb-ista de sorginte neo-comunista si-au luat ca motto o lozinca devenita celebra: Singura solutie, o noua revolutie! Au trecut 20 de ani si democratia, ca si economia au ajuns intr-o fundatura. Romanii sunt atat de satui de minciunile electorale incat 70% dintre ei nu mai merg la vot punand, astfel, sub semnul intrebarii procesul democratic rom......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (907)
de A. C. Ton
* Tocmai de pe malul raului Maris, din cochetul, frumosul si pitorescul oras Tg. Mures, am primit un e-mail de la prof. Nicolae Balint, istoric-jurnalist de prima marime, persoana de o verticalitate in afara oricaror dubii si, in plus, deloc de neglijat, printre putinii cu care m-as incumeta sa merg pe un teatru operational-zona conflictuala, fara a-mi proteja spatele . Printre altele, Nicu imi scrie: .………… urmaresc cu interes ce se intampla la voi . Dupa cate se pare Mr. President a gasit calea...... Citeste »
Politica »
Sfidarea!
de Lazar Ladariu
In timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2008, Antál Arpád, candidatul la functia de primar al municipiului Sfantu Gheorghe, clama, bineinteles manat de o precautie fireasca in astfel de situatii, dictata de un necesar capital politic: Eu sunt autonomist si le garantez romanilor ca, in autonomia ce se va face, ei nu vor pati absolut nimic! Cata marinimie! Ce darnic! De fapt, tot asa afirmau si revolutionarii maghiari in zilele de 21-22 decembrie 1989, pe la Targu Secuiesc, Zete...... Citeste »
Cultura »
CARTEA NU ESTE O AMAGIRE !
de Vavila Popovici
O carte pe care o tin in maini, mi s-a deschis in fata ochilor si un mesaj obsesiv mi-a aparut in gand: Sa iubim cartile! Paginile isi arata podoaba, maruntele si ordonatele siraguri de perle stralucitoare… Mainile prind un usor tremur de fericire… Citesc, ma opresc, reflectez si cartea, cu blandetea ei, imi ingaduie un timp de meditare… Bucuriile si suferintele intalnite intr-o carte au efectul vaselor comunicante asupra cititorului. De cele mai multe ori o carte buna te transporta in lumea ei,...... Citeste »
DIALOG CU PROF. UNIV. DR. CORNEL DURGHEU, ARTISTUL ALUNGAT DIN CETATE...
de George Roca
(Continuare din numarul precedent) George ROCA: Tot la Universitatea din Oradea ati initiat un cenaclu. Puteti sa dati cateva detalii? Prof. Univ. Dr. Cornel DURGHEU: Cenaclul se contopea de fapt cu reluarea traditionalelor Saloane de Arta, primavara-toamna din perioada de dincolo de 1989. Din pacate se renuntasera cu nonsalanta la unele traditii bune. Astfel in anul 2002, cu ocazia evenimetului organizat de Academia Romano-Americana la Oradea, dupa o intrerupere de 13 ani am initiat, organizat ...... Citeste »
CENTRUL EUROPEAN DE STUDII COVASNA-HARGHITA
Documentar Un raspuns, din perspectiva demografica, la problemele dezbatute de unii alesi locali din Arcul intracarpatic, la adunarile care au avut loc, la Miercurea-Ciuc si Odorheiu Secuiesc, in zilele 4 si 5 septembrie 2009 Pozitia societatii civile romanesti din judetele Covasna si Harghita, fata de demersurile intreprinse de formatiunile politice si civice maghiare, pentru obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa zisului Tinut Secuiesc, a fost exprimata public, in ultimii an...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin Feminitate
de Benone Burtescu
Domnisoara POGANY Frumoasa sumeriana, ruda cu Nefertiti ? Hans Arp este aproape de interpretarea corecta, ca timp si cumva ca zona a pamantului, dar se pare ca e departe, daca nu chiar in cealalta parte de simtirile brancusiene. Este mesopotamica si adamica si avramica din punct de vedere al provenientei si nu este pagana din punct de vedere al intelesului. Maestrul e vanzolit de chipul interior care ii apare si ii dispare din infatisari pentru daltuire in concret si timp de douazeci de ani intr...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (V)
de Nicolae Balint
Mita, santaj, promisiuni, dar mai ales diplomatie...Toate desfasurate cu pricepere, consecventa si persuasiune de catre serviciile de informatii maghiare, dar si de catre Ministerul de Externe al Ungariei, in fapt o „prelungire a serviciilor de spionaj din aceasta tara. Trebuie recunoscut faptul ca, in perioada interbelica, prin modalitatile aratate anterior, dar si prin cooptarea de „simpatizanti ai cauzei maghiare , propaganda revizionista, promovata cu un enorm aparat de specialitate, a gasit...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18) “...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a VI-a a Ligii I: Vineri: Pandurii Targu Jiu - CFR Cluj 1-0 A marcat: Pacurar ’62 (penalti) FC Brasov - Ceahlaul Piatra Neamt 1-0 A marcat: Ilyes ’77 (penalti) Sambata: Unirea Urziceni - Unirea Alba Iulia 1-0 A marcat: L. Marinescu ‘33 Dinamo - Otelul Galati 0-1 A marcat: Axente ‘35 Gloria Bistrita - International Curtea de Arges 0-1 A marcat: Radut ‘24 Duminica Rapid - FC Vaslui 3-2 Au marcat: Herea ’19...... Citeste »
Din Comunitate »
Intrevedere cu delegatia MAE
Duminica, 13 septembrie 2009, sala de conferinte a Consulatului General al Romaniei in Los Angeles a gazduit o intrevedere intre o delegatie a Ministerului Afacerilor Externe, condusa de secretarul de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac si membrii comunitatii romanesti din California. Dl. Eugen Tomac a fost insotit de dr. Dan Stoenescu, seful diviziei pentru romanii de pretutindeni si Gabriela Plesu, diplomat. La intrevederea care s-a desfasurat intr-un cadru organizato...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page