Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 906 - 12 Septembrie, 2009 - Anul XIX
de Adrian Botez
Azi, 5 septembrie 2009, la Odorheiul Secuiesc, popa-iuda pentru Romania (...din 1989 este el iuda, dar „poporul roman l-a trimis, de un an, sa-l reprezinte in Parlamentul UE...), Laszlo Tökes, dimpreuna cu presedintele interimar al Consiliului National Secuiesc, Imre Fodor, au proclamat autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc (Tara Secuilor – „Szeklerland ...cum deja se autointitulau, pe placutele bilingve, de cativa ani...), autonomie pe care au marcat-o definitiv, prin imn, steag, stema sec......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (906)
de A. C. Ton
* Trebuie sa va reamintesc ca indiferent de consecinte, aceasta rubrica, mai exact semnatarul ei, se va integra perfect in axioma lui George Orwell, pseudonimul lui Eric Arthur Blair, care stipuleaza: In vremurile minciunii universale a spune adevarul este un act de revolutionar. Cu alte cuvinte, vom continua sa promovam adevarul, indiferent cat de dureros ar fi si indiferent de ierarhia persoanelor vizate, ierarhia, asa cum am mentionat in Stanley-ul 905, fiind in exclusivitate functie dependen...... Citeste »
Politica »
Cine a vandut tara?
de Lazar Ladariu
5 Septembrie, 2009 Pe vremea distrugerii premeditate, la comanda straina, a COMTIM-ului, cel mai mare combinat agroindustrial din Romania si din Europa, intuind dezastrul, deputatii PUNR, la ideea domnului prof. univ. dr. Valer Tabara, parlamentar si el, au propus un proiect de lege pentru protejarea produselor agroalimentare romanesti. Totul sustinut logic, cu argumente, punct cu punct, privind pretul kilogramului de grau, al celui de porumb, al litrului de lapte etc. Ce mai ha-ha-ituri, ce mai...... Citeste »
In atentia "scaunasilor": Nu credeti ca (si) rabdarea romaneasca are o limita?
de Lazar Ladariu
Sfidatori ca de obicei, obraznici din cale afara, chiar mai mult decat in ultimii ani, total dispretuitori ai Constitutiei, ai legilor tarii, alesii scaunasilor locali ai CNS (Consiliul National Secuiesc) s-au adunat, asadar, ciopor, la Odorheiu Secuiesc, asa cum au anuntat si au amenintat. Au fost intonate imnul secuiesc si cel al Ungariei. Bineinteles, fara cel al Romaniei! Au fost arborate steagul secuiesc si cel unguresc si, bineinteles, tot fara cel romanesc! Ba, mai mult, au scos la vedere...... Citeste »
Cultura »
,,Pagini de jurnal – Cucuteni 2009"
Este interesant si emotionant pentru un artist al secolului XXI sa paseasca pe meleagurile cucuteniene de astazi. Pentru mine personal a fost o experienta frumoasa, am intrat pentu o scurta perioada intr-o bula a timpului. Aici, in acest spatiu, in 1909, deci cu 100 de ani in urma, cercetatorul H. Schmidt a constatat existenta straturilor de locuire din fazele de dezvoltare A si A-B ale culturii neolitice Cucuteni. Marturie a cercetarilor de-a lungul timpului sta Muzeul de Arheologie din localit...... Citeste »
De vorba cu poeta Adela-Adriana Moscu (Pennsylvania) despre o lume ca o inspiratie fara sfarsit
de Octavian Curpas
(Continuare din numarul precedent) - Care a fost cea mai mare provocare de pana acum, ca poet? - Acest interviu:). Glumesc, desigur, desi recunosc ca nu-mi este usor. Am avut cel putin doua interviuri emotionante: interviul la Radio din Cluj-Napoca, dupa lansarea de la Cluj si interviul la televiziunea din Brasov, dupa lansarea din acelasi oras. Lumea imi spune ca nu se percepe dar sunt extrem de timida si emotiva. Am plecat din tara natala cu multi ani in urma si am fost inconjurata de vorbitor...... Citeste »
DIALOG CU PROF. UNIV. DR. CORNEL DURGHEU, ARTISTUL ALUNGAT DIN CETATE...
de George Roca
(Continuare din numarul precedent) George ROCA: Referitor la „Cetate am ajuns la un punct fierbinte! Care este povestea alungarii artistului din cetate? Am citit in presa din Romania multe articole si comentarii pe aceasta tema. Platon spunea intr-unul din discursurile sale filosofice ca „Poetii (si artistii! sic! n.a.), chiar cei mai talentati, dar care nu respecta cerintele pedagogice, trebuie izgoniti din cetate... . Care sunt „cerintele pedagogice aplicate de politicienii locali la mai bine ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin Evanghelii
de Benone Burtescu
FIUL RISIPITOR Cineva ar putea eventual sustine sau admite ca Brancusi - conform operelor sale - a crezut in Dumnezeu, intr-un DUMNEZEU IMPERSONAL, cum modern se zice - ca sa nu se supere nimeni - FIINTA SUPREMA, dar ca el nu a fost crestin si nu s-a referit cu nimic la Isus Christos. Ei bine, pentru cateva momente va invit la un Brancusi care ciopleste despre o pilda spusa de Isus Christos, Mantuitorul. Lucrarea se cheama FIUL RISIPITOR. Cum a ajuns el la FIUL RISIPITOR? Cum altcumva decat faca...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (IV)
de Nicolae Balint
In 1920, regentul Horthy Miklos l-a insarcinat pe locotenent-colonelul Zsolt sa creeze Serviciul de Informatii Maghiar, organism ce avea atat sarcini informative, cat si contrainformative. In primele sale luni de existenta, acest organism a fost atasat Marelui Oficiu de Cabinet, Horthy fiind deosebit de interesat de activitatea acestuia, de selectia cadrelor, precum si de elaborarea directiilor de actiune ale serviciului. Ulterior, activitatea de culegere de informatii a fost extinsa, atributii ...... Citeste »
Religie »
"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase. (Apoc. 13:16-18) Ve...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate sambata in preliminariile CM 2010, zona Europa Campioana Europei, Spania, a invins, sambata, pe teren propriu, pe Belgia, scor 5-0, intr-un meci din Grupa a 5-a preliminara si se mentine pe primul loc, cu maximum de puncte din cele 7 partide disputate, informeaza FIFA. GRUPA 1 Danemarca - Portugalia 1-1 (Bendtner 42 ; Liedson 86) Ungaria - Suedia 1-2 (Huszti 79-penalty ; Mellberg 8, Ibrahimovic 90) Clasament: 1. Danemarca 17p (7 meciuri), 2. Ungaria 13p (7m), 3. Suedia 1...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page