Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 905 - 05 Septembrie, 2009 - Anul XIX
de Nicolae Balint
Nu pot sa nu ma intreb, oare incotro mergem? Cat mai este pana la dezastrul final? Ce se va intampla cu aceasta tara? Nu mi-e indiferent nici pentru mine, dar mai ales pentru copiii mei... si pentru copiii copiilor mei. Sunt unul dintre cei care v-am votat domnule Basescu. Candva, imi puneam mari sperante in dumneavostra... Acum, imi asum aceasta greseala si consider ca este de-a dreptul periculos sa mai castigati un mandat de Presedinte. Desi pentru (linistea) dumneavoastra este vital sa candid......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (905)
de A. C. Ton
DESTINE PARALELE * Fara sa-mi dau seama m-am dezis a mai fi adeptul lui Piron (Pyrrhon), filosof grec de renume care influentat de Democrit si de ideile Scolii Cirenaice, a fondat scepticismul ca doctrina filosofica independenta. Acest Piron, atat de drag mie, sustine, ca atitudine filosofica, totala abtinere si indiferenta, recomandand ataraxia (linistea) si deviza nu hotarasc nimic. O societate, oricat de perfecta s-ar pretinde, daca nu are critici, oponeti, perceptul de democratie ar fi in ma...... Citeste »
Politica »
JOS LABELE DE PE COPIII NOSTRI!
de Adrian Botez
Noi avertizam, de ani de zile, prin jurnalele de tot felul in care publicam, asupra atacului de o violenta fara precedent, din aceste vremi, care ne apar ca apocaliptice (atac prin „organismele internationale , de fapt niste sucursale ale Marii Finante Mondiale si ale Francmasoneriei), asupra fibrei biologice si morale a umanitatii – atac care se transforma, urmand fidel documentele Francmasoneriei, inca din sec. al XVIII-lea (si nu sunt lipsite de interes, in acest sens, chiar acele atat de con...... Citeste »
De la vorba la fapta este o cale lunga!
de Lazar Ladariu
29 August, 2009 Suntem foarte curiosi sa aflam cum vor raspunde tinerii maghiari, parintii si profesorii lor la un indemn rational al senatorului György Frunda, invitat sa le vorbeasca la tabara UDMR de la Baile Tusnad. Senatorul ii indemna pe tinerii maghiari sa invete limba romana, dezvaluind faptul ca fiica sa, care tocmai a terminat clasa a XII-a, si-a exprimat regretul ca, la Liceul Bolyai din Targu-Mures, nu mai exista clase romanesti, incat maghiarii sa aiba posibilitatea sa invete limba ...... Citeste »
Cultura »
69 de ani de la Dictatul de la Viena ; Inca ne mai doare Bihorul sfartecat
Anul 1940 a reprezentat pentru natiunea romana un an de grele incercari. Mutilarea vechilor sale teritorii a avut grave consecinte asupra evolutiei statului roman, unele dintre ele mentinandu-se si azi. La 28 iunie 1940 suntem nevoiti sa pierdem Basarabia, Bucovina si Tara Hertei, la 30 august cedam Transilvania, iar pe 7 septembrie Cadrilaterul revine Bulgariei. In doua luni Romania Mare a pierdut 1/3 din teritoriu, ajungand de la 295.049 kmp, in perioada interbelica, la 194.136 kmp in septembr...... Citeste »
De vorba cu poeta Adela-Adriana Moscu (Pennsylvania) despre o lume ca o inspiratie fara sfarsit
de Octavian Curpas
De vorba cu poeta Adela-Adriana Moscu (Pennsylvania) despre o lume ca o inspiratie fara sfarsit (Continuare din numarul precedent) - In Podul indestructibil faci urmatoarea afirmatie: Intentia mea nu e limitata/in a inalta cu o zestre a limbajului poetic elevat . - Daca imi aduc bine aminte titlul acelei creatii era PODUL SPERANTEI. Da, idea este sa invit oamenii la o existenta mai sanatoasa, nu doar sa creez un sunet frumos pentru a delecta doar de dragul sunetului unui cuvant sau a scrie doar ...... Citeste »
DIALOG CU PROF. UNIV. DR. CORNEL DURGHEU, ARTISTUL ALUNGAT DIN CETATE...
de George Roca
(Continuare din numarul precedent) George ROCA: Fiind si profesor de desen, inseamna ca „va pricepeti si la alte domenii ale artelor plastice. Pictati, desenati? Prof. Univ. Dr. Cornel DURGHEU: Evident. Cred ca am pictat in decursul a 45-50 de ani de activitate, sute de tablouri in ulei, acuarela sau pastel, tempera, carbune sau creion. George ROCA: Vorbind despre activitate dumneavoastra artistica-plastica, este cunoscut faptul ca ati avut nenumarate expozitii. As dori cateva detalii! Aceste ex...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin Scripturi
de Benone Burtescu
DIN INCEPUTURI La ce mai e nevoie sa spunem ca Brancusi e scripturistic? Primul cuvant al Scripturii este LA INCEPUT... . Una din operele lui Brancusi este INCEPUTUL LUMII . O coincidenta? Ceea ce urmeaza este mai mult decat o similaritate , este o CONSUBSTANTIALITATE VOLITIVA. Scriptura zice La inceput Dumnezeu A FACUT... Fie si numai o punere in contrast a acestui A FACUT cu A APARUT - evolutionism asa de indragit de academismul secular care in acelasi timp recunoaste pe Brancusi unul din mai ...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (III)
de Nicolae Balint
In octombrie 1956, sistemul comunist impus la Yalta de catre URSS, dar cu acordul si bunavointa Angliei si SUA, a trait prima sa criza majora fiind confruntat cu revolutia maghiara anticomunista izbucnita la Budapesta. Evenimentele din Ungaria au reverberat si in Transilvania, provincie romaneasca in care traia o puternica minoritate maghiara, dar si in randurile tineretului studios de etnie romana din unele centre universitare. Trebuie insa recunoscut faptul ca printre multele sloganuri anticom...... Citeste »
Tragedia poloneza, Acum 70 de ani a inceput razboiul...
de Nicolae Balint
Un razboi care la final avea sa insemne moartea a circa 60 milioane de oameni, alte milioane de mari mutilati, raniti si disparuti, precum si imense pagube materiale. La momentul inceperii celui de-al Doilea Razboi Mondial, Europa cunoscuse doar 21 de ani de pace dupa ce primul abia se sfarsise. O lectie de istorie din care, din pacate, omenirea si mai ales clasa conducatoare europeana nu invatase nimic dovedindu-se incapabila sa gestioneze o politica in care isi facusera loc revizionismul, reva...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Numarul fiarei antihrist In Cartea Apocalipsei, Cap. 13, Dumnezeu reveleaza tuturor pe ultimul antihrist cu numarul 666, care va cauta sa amageasca oameni...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate vineri, sambata si duminica in etapa a V-a Ligii I. Vineri Otelul Galati - Unirea Urziceni 1-4 Au marcat: Paraschiv ’38 ; Bilasco ‘8 pen., ’87, Maftei ’43, Onofras ‘84 International Curtea de Arges - FC Brasov 0-3 Au marcat: Ilyes ’14 pen., Hadnagy ’18, C. Munteanu ‘25 Sambata Ceahlaul Piatra Neamt - Pandurii Targu Jiu 1-2 Au marcat: Doicaru ’23 ; Martinovici ’20, Nalati ‘54 Universitatea Craiova - Gloria Bistrita 5-1 Au marcat: Baird ’32, ’64, V. ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page