Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 904 - 29 August, 2009 - Anul XIX
de Florentin Deac
Seara zilei de joi, 20 august 2009. La Campionatul mondial de atletism de la Berlin, jamaicanul Usain Bolt spulbera recordul mondial la proba de 200 m, cu timpul de 19,19 s, la doar cateva zile de la obtinerea titlului la 100 m, cu timpul de 9,58 s. Performanta fantastica si toata planeta tresare! La doar sute de km distanta, tot in numele sportului, la ora recordului mentionat, o echipa de fotbal dintr-o tara considerata civilizata, Romania, Steaua joaca un meci, dar fara spectatori, dupa ce su......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (904)
de A. C. Ton
* V-am lasat la Stanley-ul editiei precedente, cu ultimele teorii care circula in America, privind iminenta disparitie a acestui conglomerat de imperfectiune, dominat de non-valori si in care splendorile Terrei au fost coplesite de orori, valorile de nulitati, marginalizarea cerebralilor este o practica curenta a celor pentru care cinstea, caracterul, corectitudinea, devotamentul si alte virtuti umane sunt notiuni necunoscute. Cel mai vocal este Mr. John Major Jenkins, posesor a multiple doctora...... Citeste »
Cultura »
DIALOG CU PROF. UNIV. DR. CORNEL DURGHEU, ARTISTUL ALUNGAT DIN CETATE...
de George Roca
George ROCA: Stimate domnule profesor ne cunoastem de-o viata, nici nu imi aduc aminte de unde si de cand... Dupa o pauza de peste treizeci de ani ne-am reintalnit cu bucurie in anul 2002 la cel de la XXVII-lea Congres al Academiei Romano-Americane tinut la Oradea. Detinand functia de decan al Facultatii de Arte ati organizat atunci, impreuna cu studentii dumneavoastra, o valoroasa expozitie de sculpura in foaierul Universitatii din Oradea, institutie de invatamant care gazduia prestigiosul even...... Citeste »
De vorba cu poeta Adela-Adriana Moscu (Pennsylvania) despre o lume ca o inspiratie fara sfarsit
de Octavian Curpas
Viata este o aventura continua! Asa se face ca fiecare pamantean are propria poveste, presarata cu nenumarate experiente de tot felul, unele mai bune, altele mai nefericite. Poeta Adela-Adriana Moscu este unul din oamenii carora li s-a facut parte de sansa de a imparti, prin scris, cate ceva din istoria lor, din cum si-au construit destinul. A city girl - o clujeanca new yorkeza, cetatean mondial (citizen of the world), cu mare dragoste pentru natura, Adela-Adriana Moscu s-a nascut pe 9 noiembri...... Citeste »
TAROM IN THE GUINNESS BOOK OF RECORDS
de Corneliu Florea
FLIGHT: 7016 Q CLUJ NAPOCA - VIENNA TIME 09:20 DATE: 07 JULY 2009 Din 1990 revin anual in Romania mea, sau si a mea. La inceput cu masini inchiriate din Germania, in ultimii ani cu avionul la Timisoara sau Cluj Napoca. Daca in 1990, revenind dupa zece ani in tara, am plans de cum am gasit-o, acum sunt doar uimit si incerc sa inteleg. Locul blocurilor este luat de cartiere intregi de vile, Trabantul si Lada au fost inlocuite de BMW si Volvo, caminele culturale de biserici si domuri neoprotestante...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi spre infinit
de Benone Burtescu
COLOANA NESFARSITA - INFINITA - FARA SFARSIT Aceasta opera de arta a lui Brancusi este un document autentic al Scripturii care zice ca Dumnezeu a pus in om chiar si gandul vesniciei . In mod frumos, (nemitizat ca in tinerete fara batranete ), prin coloana FARA SFARSIT, artistul raspunde lui Dumnezeu: Da, Doamne, ai pus in mine gandul vesniciei si prinosul meu pentru Tine este aceasta COLOANA . Pentru cine s-ar poticni de faptul ca nu la VESNICIE se refera COLOANA ci la INFINIT, aducem aminte ca ...... Citeste »
Istorie »
Actiuni ale serviciilor de spionaj maghiare in spatiul romanesc (II)
de Nicolae Balint
Dupa semnarea Tratatului de la Trianon din 4 iunie 1920, Ungaria avea 92.963 de km2 si o populatie de circa 7.980.143 de locuitori (majoritatea unguri, adica 89,6%). Din Transilvania s-au refugiat in Ungaria imediat dupa Primul Razboi Mondial, peste 200.000 de maghiari, in marea lor majoritate reprezentanti ai fostei clase conducatoare, iar mare parte dintre acestia au devenit si cei mai inversunati si virulenti exponenti ai revizionismului maghiar. O serie de istorici maghiari mai putini sovini...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Sfarsitul atihristilor Antihristii, de pana acum, am aflat ce tragic au sfarsit viata lor pamanteasca, pentru ca nevoind sa asculte, Dumnezeu i-a lasat du...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica in etapa a IV-a a Ligii I: Vineri FC Brasov - Universitatea Craiova 2-0. Au marcat: N. Diogo ’30, Zaharia ‘60 Rapid - Unirea Alba Iulia 2-0. A marcat: Raduta ’20, ‘49 Politehnica Iasi - Asta Ploiesti 2-0. Au marcat: Bujor ‘3, Cr. Constantin ‘13 Sambata Gaz Metan Medias - Ceahlaul Piatra Neamt 0-2. Au marcat: Fabron ’44, Gafita ‘87. Unirea Urziceni - FC Timisoara 0-0. Duminica Otelul Galati - Steaua Bucuresti 0-1. A marcat...... Citeste »
Din Comunitate »
COMUNICAT DE PRESA
De mai bine de 8 ani ne chinuim sa ne pastram traditiile noastre populare si stramosesti prin actiuni gen Baluri traditionale si Spectacolul festiv dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Platim bani multi pentru a inchiria sali adecvate acestor evenimente. Nu avem nici un sprijin din partea statului roman, a guvernului aflat la putere. In acest sens la alte comunitati : Comunitatea croata: - organizeaza in fiecare an Festivalul Croat, la care se promoveaza cultura, arta, sportul si bucataria croata...... Citeste »
FELICITARE PENTRU IOANA SI CLAUDIU
Cu deosebita stima si profunda recunostinta, va informam despre un fericit eveniment ce urmeaza a se petrece in viata comunitatii romanesti din Sudul Californiei, in data de Vineri, 28 August, 2009. Este o mare placere pentru noi sa va anuntam botezul Gianei Elena Pater, fiica Ioanei si a lui Claudiu Pater, fapt care ne onoreaza si ne bucura prin motivatiile de ordin sentimental ce stau la baza acestuia. Ca stralucita reprezentanta a unei familii de OAMENI de exceptie care si-au pastrat nealtera...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page