Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 901 - 07 Iulie, 2009 - Anul XIX
de Mariana Cristescu
VACANTA! Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 902, va aparea pe data de 11 august, 2009. Centenar EUGEN IONESCO SI, ca o tinichea, originea romana ! Centenar sub semnul absurdului, si la propriu, si la figurat! Dramaturgul Eugen Ionescu s-a nascut in 1909, la Slatina. Desi anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea sa si, in Romania, au fost organizate mai multe actiuni cu referire la centenarul artistului, in contractele de drepturi de autor pe care le semneaza fiica sa, Mari......Citeste »
Editoriale »
Ce mai fac deputatii si senatorii pentru Circumscriptia 43 Diaspora?
de Daniela Soros
Publicam recent un prim episod de analiza a cheltuielilor facute de deputatii si senatorii din Circumscriptia 43 Diaspora si am primit numeroase mesaje din partea cititorilor care m-au determinat sa revins asupra unui subiect sensibil: politizarea relatiei cu romanii din afara granitelor. Multi criticau faptul ca, tot ce s-a realizat prin aducerea in Parlament a acestor oameni, a fost divizarea, inca o data, a Diasporei si nu ajutorul concret, prin politici publice si legislatie, care sa asigure...... Citeste »
Politica »
Directia a VI-a a Securitatii nu a murit. S-a mutat la Parchetul General
de Eduard Ovidiu Ohanesian
La prima vedere, secretizarea mapelor profesionale ale magistratilor mioritici s-a facut in ideea protejarii datelor personale si intimitatii acestora. Pana aici toate bune si frumoase. Judecatorii sau procurorii sunt si ei oameni, nu-i asa? Cu drepturi si obligatii. Numeroase ONG-uri spun ca decizia Curtii de Apel Bucuresti (cea de secretizare) a avut si o latura mai putin benefica. A incurajat promovarea ofiterilor de Securitate, SRI sau alte servicii secrete, sub acoperire, in posturi cheie d...... Citeste »
Dezvaluirile socante ale unui sef de deconcertate: Sa furi pentru partid si presedinte !
de Andrei Badin
Seful unui serviciu deconcertat din judetul Olt face dezvaluiri socante despre mecanismul de partid si de stat care alimenteaza pusculita PD-L. Avem practic de a face cu cea mai rentabila afacere din Romania. Nu iti trebuie capital, nu trebuie sa gandesti planuri de afaceri. Nu platesti impozit. Trebuie numai sa numesti oameni in functii. Evident ii prezinti ca „manageri”, dar respectivii nu trebuie sa fie specializati in ceea ce trebuie sa faca conform fisei postului, ci trebuie sa faca bani pe...... Citeste »
Un jurnalist roman nu mai vrea ca frica si tacerea sa faca victime in randul generatiilor de maine. Interviu cu Eduard Ovidiu Ohanesian
de Octavian Curpas
Primavara anului 2005. Celebra rapire din Irak, cand trei jurnalisti romani sunt luati ostatici si amenintati cu moartea. Unul dintre ei este Eduard Ovidiu Ohanesian. O situatie limita. Momente de maxima tensiune. Se vehiculeaza nume si se fabrica scenarii, fara a se oferi, insa raspunsuri. Totul are un iz tenebros. Lacrimi, durere, revolta. Pana la un moment cand pe neasteptate, situatia se schimba. Asa se face ca un eveniment ce s-ar fi putut incheia tragic are un deznodamant fericit. Ziaristi...... Citeste »
Cultura »
CARACTERUL ROMANESC, VOCATIE A IMPACARII GENERALE
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Nu va miniati daca si de aceasta data revin la timpurile de linga noi. Omenirea se afla, evident, in penumbra, inca nu a disparut mirosul prafului de pusca, nici praful marii prabusiri economice mondiale nu s-a imprastiat. Niciodata ca acum nu s-au pomenit mai multi falsi profeti despre trecut, prezent si viitor, mai multa minciuna, mai multa pierzanie si distrugere, mai multa nesiguranta ca in mileniul acesta al progresului, al tehnicii, al civilizatiei, al ignorantei...... Citeste »
DIALOGURI PRIVILEGIATE Vol. III, -OAZA DE CONFORT SPIRITUAL-
de Ion Maldarescu
Ion Maldarescu Un gen mai putin intalnit in peisajul literaturii contemporane, da, am scris literatura, pentru ca, desi se refera la domeniul jurnalistic, aparitia unor interviuri pretentios, cu inalt rafinament elaborate si prezentate cu o eleganta mai putin obisnuita, au ca instrument de operare abordarea literar-artistica si sociologica a dialogurilor. Prestigioasa editura CONPYIS, a scos de curand, de sub tipar, sub consacrata semnatura a Mariei Diana Popescu, al treilea volum din seria inti...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin intelesuri scripturistice
de Benone Burtescu
CUMINTENIA PAMANTULUI Daca Brancusi a numit-o asa, cum i-am putea zice altfel? Si sa fim sinceri cu noi si cu artistul, nu i s-ar potrivi nici un alt nume. Sa-i zicem Cumintenia cerului? Cumintenia lumii? Cumintenia, ce, cui, pentru ca nimic n-ar reprezenta-o. Sa-i zicem altcumva decat cumintenie, altceva ...... de-a pamantului? Rodul pamantului?, Izvodul pamantului?, Mirarea pamantului? Incercam degeaba. Aceasta opera este CUMINTENIA PAMANTULUI si nimic altceva. Ramane doar sa ne gandim daca es...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Dupa cate se vede, Pilat nu a mai vrut sa se amestece intr-o crima. De aceea a incercat de trei ori sa-L elibereze pe Iisus, mai ales ca Il gasise nevinov...... Citeste »
Din Comunitate »
IN MEMORIAM: PROF. DR. MIRCEA SABAU
de George Roca
MEMBRU EMERITUS AL ACADEMIEI ROMANO-AMERICANE Luni, 15 iunie 2009, s-a inaltat spre ceruri prof. Dr. Mircea Sabau, colegul nostru de la Academia Romano-Americana, nascut la 24 August, 1934, la Turda, din parinti ardeleni din Tara Motilor. Iata ce ne relateaza sotia sa Dr. Carmen Sabau si fiica acestuia, prof. Dr. Isabella Sabau: „Scoala primara si studiile liceale le-a urmat la Turda, de unde a plecat apoi la Bucuresti, pentru a urma, intre 1952-1957, cursurile Facultatii de Fizica a Universitat...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page