Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 900 - 04 Iulie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Desi nu sunt un fan al presedintelui, trebuie sa recunosc faptul ca Traian Basescu va ramane in istoria Romaniei si pentru cateva lucruri bune. Nu este vorba despre condamnarea publica a comunismului si a Securitatii, ci despre dosariada. Cum, necum, chiar daca i-a executat preferential pe dusmanii sai politici, Zeus a fulgerat in ultimii patru ani (cu note informative si rapoarte din arhiva Securitatii), sute de informatori sau ofiteri sub acoperire din toate domeniile. Astfel, ne-am lamurit si......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (900)
de A. C. Ton
* Mersul implacabil al timpului, acest invizibil inamic al speciei umane ne-a adus la o editie aniversara, a modestei noastre publicatii. La acest moment special gandurile mele se indreapta cu respect si recunostinta pentru toti aceia, care intr-un mod sau altul, au contribuit la mentinerea existentei noastre. In primul rand doresc sa aduc multumiri inegalabilei mele sotii, acest monument de fidelitate si devotament, care a acceptat timp de 43 ani o viata asceta, incadrata in rigori foarte stric...... Citeste »
Cine striga: „Hotii!”?
de Mariana Cristescu
Marturisesc, in cele patru decenii de gazetarie, am avut prilejul de a intalni sute, poate chiar mii de oameni, de tot felul, din toate categoriile sociale, de la analfabeti la academicieni, de la maturatori de strada la presedinti de stat, unii mai buni, altii mai rai, unii mai destepti altii mai putin destepti, unii mai frumosi, altii mai urati, cum l-a lasat Dumnezeu pe fiecare. Fiecare cu problemele sale, sporindu-mi experienta si cazuistica, imbogatindu-ma sau intristandu-ma, dupa caz, uneo...... Citeste »
Politica »
EXCLUSIV
de Andrei Badin
Tovaras cu mai multi infractori romani din America, Partenerul de afaceri al deputatului PD-L Lubanovici, legat de FBI Andrei Badin Deputatul PD-L, Mircea Lubanovici, ales in Colegiul SUA-Canada are noi probleme. Dupa ce a fost sustinut pentru alegerea in Parlamentul Romaniei de un roman acuzat de FBI, acum un nou scandal iese la iveala. Partenerul sau de afaceri, Beniamin Lucescu, este acuzat tot de FBI de escrocherie si fals. Impreuna cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care ap...... Citeste »
IDI AMIN, BOKASSA SI...VORONIN
de Adrian Botez
Aflam, stupefiati, ca, in loc sa fie, catusi de cat, daca nu intimidat, macar mai... discret si „retinut in actiunile sale, dupa ce, pe strazile Chisinaului, din aprilie 2009, s-au inregistrat scene asemanatoare celor de pe „ulitele statelor bananiere – dl presedinte al inventiei sovietice de stat („Republica Moldova ...?!), VLADIMIR VORONIN, da ordin sa fie audiat/anchetat...cine? – pai, evident, nu domnia sa, „generalissimul neo (si... paleo- !)-sovietic, autorul moral al crimelor din primavar...... Citeste »
Cultura »
PRACTICA EXCESULUI SAU SCRIERI IMPRUDENTE
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero Daca si Romania, la fel ca toate statele lumii, strabate cu pas accelerat pe drumul impins inspre margini de hau, impus de cadentele politice si economice internationale, apoi nu se cade, nu-i cuviincios fata de poporul in care te-ai nascut, sa-i arunci in curte, indoit, inzecit, clisee ale unor poveri scrise si ilustrate cu asupra de masura, de care nu se face responsabil poporul acesta, care a traversat intreg la trup si la spirit vicisitudinile istoriei. Dar mai cu ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Cu Brancusi prin intelesuri scripturistice
de Benone Burtescu
COCOSUL De ce cocosul? Frumoasa pasare din ograda valaha a copilariei, ramasa pe retina memoriei ca un print al vietatilor cele mai apropiate casei taranesti? Transformarea lui in cocos galic cu semnificatii de apartenenta la o anume ginta umana limitata la un patriotism ieftin? Un dadaism replica absurda ideologiei razboiului si mai absurd strigand orice si oricum, doar pentru echilibru? Daca in PASAREA artistul nu face pasarea ci ZBORUL, in COCOSUL nu face nici pasarea, nici zborul, ci CANTATU...... Citeste »
Istorie »
IN MEMORIAM „DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI"
BASARABIA – pamantul pe care secera ascutita a mortii a sugrumat firul atator destine neimplinite… BASARABIA – locul unde lacrima cerului isi rasfrange tacut durerea in obrazul brazdat de ani al lutului stramosesc, iar soarele rasare din vesnicia lui fixa spre a-si gasi asfintitul in arsita osemintelor colbuite de timp si de istorie… „Viata fiecaruia, spune Poetul, este, mai mult sau mai putin, o ruina printre ale carei daramaturi trebuie sa descoperim ceea ce Omul ar fi trebuit sa fie. Dar noi,...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.” (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.” (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Sf. Evaghelist Luca, relateaza si episodul lui Irod cu omorarea Sf. Ioan Botezatorul, zicand: „Iar Irod tetrarhul, mustrat fiind de el (Ioan Botezatorul) ...... Citeste »
Noi nu dam inapoi
Noi insa nu suntem din aceia care dau inapoi ca sa se piarda, ci din aceia care au credinta, pentru mantuirea sufletului. Evrei 10:39 Premiul il castiga cei care trec linia de sosire nu cea de pornire. Nu inceputul isi merita cununa ci sfarsitul. Poti sa scrii 3 table la matematica daca insa nu ajungi la rezultatul bun si te-mpotmolesti, e degeaba. Cat de multi oameni renunta chiar inainte de a termina sau de a gasi sau de ajunge la tinta. Stramosii nostri ne sunt exemplu. Oricat de multi si de ...... Citeste »
Dictatura si pecete biometrica
Omul este cununa creatiei dar si gardianul ei. El este singura punte de legatura dintre Creat si Necreat, posibila prin libertatea sa de a alege constient sa fie in comuniune cu Dumnezeu. Astfel Libertatea este cel mai mare dar facut omului iar Dictatura este refuzul acestui dar. Dumnezeu a facut omul in sfat Treimic dupa chip si asemanare dumnezeiasca . Astazi, ni se impune cip si asemanare draceasca . Omul are potentialul de a transforma libertatea vietii vesnice de fiu al lui Dumnezeu in dict...... Citeste »
Din Comunitate »
Kids’ Fun Day – Sarbatoarea Copiilor din Los Angeles
de Cristian Calugarita
Vacanta de vara a inceput pentru copiii din Los Angeles cu o adevarata sarbatoare inchinata lor. Sambata, 13 iunie, Kids’ Fun Day a reunit in Monrovia zeci de copii sositi de pretutindeni din sudul Californiei, de la Aliso Viejo la Duarte, din Woodland Hills la Anaheim si LA!! Sarbatoritii , copii de la 2 la 14 ani, au zburdat, cantat, concurat si, evident, jucat pe pajistea impecabila a gazdelor evenimentului, familia Ionela si Victor Kloes, intr-o incantatoare armonie si spirit de camaraderie ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page