Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 899 - 27 Iunie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Greu de spus ce or fi inteles noii procurori si judecatori numiti de CSM, din intalnirea cu Traian Basescu. Discursurile demnitarilor prezenti la fata locului au transformat ceremonia de la Cotroceni intr-un duel verbal scurt si la obiect. Fiecare cu ce-l doare. Presedintele a vorbit despre marea problema a Romaniei in prag de alegeri prezidentiale – functionarea defectuoasa a Justitiei, pe cand doamna K (asa cum este poreclit de colegi Procurorul General al Romaniei Codruta Kovesi) i-a dat inai......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (899)
de A. C. Ton
* Pentru stricta d.voastra informare, secolul XX-lea a inceput in America sub presedintia lui Theodore Roosevelt. Teddy, cum a fost cunoscut intre prieteni, a fost cel de-al 26-lea presedinte al USA si adept al unei politici externe foarte dure, materializata prin trimiterea de trupe in Republica Dominicana si Cuba. In ciuda unei politici de forta pe plan extern, Teddy a fost laureat al Premiului Nobel pentru pace !!! Foarte probabil ca Teddy a fost adeptul lui Frederick cel Mare, rege al Prusie...... Citeste »
Politica »
Scurta istorie, dar deloc sentimentala, Rusii nu mai folosesc Katiusa… folosesc Gazprom
de Nicolae Balint
Anuntul recent al ministrului Videanu privind perfectarea in viitorul apropiat a unui contract cu Gazprom ar trebui sa ne umple inimile de bucurie. Platim cel mai scump gaz metan, iar un contract cu Gazprom ar putea, daca nu imediat, cel putin in viitor sa ne mai scada facturile. Dar ar putea sa devina in timp si o posibilitate de control a Rusiei asupra unei parti importante din economia romaneasca. O economie fragila oricum, in care parghiile de interventie ale statului sunt ca si inexistente....... Citeste »
Cultura »
GANDURI ...
de Florentin Gurau
Acum ai tot, pentru ca in clipa urmatoare sa ti se intample sa nu mai ai nimic din tot ce aveai inainte, ca si cum acel ceva nici n-ar fi existat vreodata. Asta este viata, asta este moartea, asta este cursul firesc si ireversibil pe care-l urmam toate fiintele vii de pe pamant. Intotdeauna am spus ca nu ma sperie moartea, pentru ca este inevitabila, ci durerea pricinuita de disparitie celor dragi si apropiati. Raman in urma doar amintiri, cateva fotografii in rama, poate cateva scrisori, lucrur...... Citeste »
DESPRE FORMA, FRUMUSETE SI DRAGOSTE
de Vavila Popovici
Sunt doua feluri de a-ti trai viata: Unul – de a crede ca nu exista miracole si altul – de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein Un articol dintr-o revista mi-a suscitat curiozitatea si m-a facut sa reflectez asupra informatiei: „Lacul creat de Cupidon… dupa topirea unui ghetar, in cea mai nordica regiune de pe pamant locuita de oameni, cauzata de incalzirea globala . Ghetarul s-a topit si in timpul retragerii apei s-a creat o groapa in forma de inima care s-a umplut apoi cu apa din ...... Citeste »
INTELEPCIUNEA TINERILOR TRECE PESTE ZIDURI IPOTETICE
de Claudiu Popescu
„In urma cu nu prea multa vreme am primit o scrisoare de la un tanar, pe care il socotesc printre cei intelepti, doritori a fi utili societatii, generatia de maine a celor ce vor conduce tara si neamul. Nu sunt, astazi, prea multi asemenea lui. O redau spre a fi citita cu luare aminte: Ion Maldarescu INTELEPCIUNEA TINERILOR TRECE PESTE ZIDURI IPOTETICE - GANDURI DESPRE DRAGOSTEA DE MAMA - Din istoria civilizatiei, am inteles ca cel mai adesea zidul de la mijloc, despartitor al generatiilor a fos...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZBURARI cu Brancusi
de Benone Burtescu
PASAREA Desi Brancusi spusese clar ca nu sculpteaza PASAREA ci ZBORUL, vazandu-si comentatorii spectatori incurcati in interpretare, face PASAREA de mai multe ori in alte sugerari de ZBOR, doar-doar vor abandona PASAREA si se vor ocupa de ZBOR. In nici o varianta nu se poate observa PASAREA in intelesul sa zboare si sa se intoarca de unde a zburat, de nimic sau de rutina. Ea pare a fi constienta ca e ratacita - chiar daca prin parisul lumii - si zboara sa nu mai vina inapoi. Zboara la cuibul ei ...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Raspunsul lui Caiafa si al celorlati instigati si indemnati de el a fost: „Iudei i-au raspuns: Noi avem lege si dupa legea noastra El trebuie sa moara, ca S...... Citeste »
Din Comunitate »
Amintiri din anii copilariei (1)
de Emil G. Onet
Dr. Emil G. Onet, Phoenix, Arizona In anii copilariei, parintii mei obisnuiau sa ma trimita pentru perioada vacantelor la bunici, in Muntii Apuseni. Eram nespus de nerabdator sa merg acolo pentru ca aveam sentimentul acela robust al libertatii depline, fara nici un fel de oprelisti. In plus eram si un fel de privilegiat fata de ceilalti nepoti care erau obisnuitii casei. Valea Bistrii, un catun de pe valea Ariesului, la vreo 3 km mai jos de Campeni, pe drumul spre Turda, era pentru mine un fel d...... Citeste »
LA ANIVERSAREA DE 10 ANI A BISERICII ORTODOXE ROMANE "SF. GHEORGHE" DIN LAS VEGAS
de Aurel Sas
Iar voi sunteti trupul lui Hristos si madulare fiecare in parte! (1Cor. 12:27). ... suferintele lui Hristos, pentru trupul lui, care este Biserica (Col. 1:24). El este Capul trupului, adica al Bisericii (Col. 1:18) Hristos este Capul Bisericii, al trupului Sau, al carui Mantuitor si este (Efes. 5:23). Bucuratu-m-am de cei ce mi-au zis: In Casa Domnului vom merge! (Psalm 121:1). El le-a zis:De ce M-ati cautat? Oare nu stiati ca trebuie sa fiu in Casa Tatalui Meu? (Luca 2:4). Multumire fie adusa l...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page