Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 898 - 20 Iunie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
La ultima intalnire cu presedintele consiliului de administratie ARCOM S.A., Mihai Oprea, am avut in fata o persoana dupa chipul si asemanarea patronului si partenerului sau de afaceri Gigi Becali. Un oltean tupeist care fusese numit la conducerea celui mai cunoscut brand in constructiile romanesti, o fosta firma de-a Securitatii. La vremea aceea, jurnalistul, adica eu, incerca sa-i transmita Oracolului din Ghencea ca pe langa brandul cu pricina se captusise si cu responsabilitatea celei mai mar......Citeste »
Politica »
Pasul spre civilizatia europeana
de Ioan Cismas
De trei decenii am avut posibilitatea sa vad Occidentul la el acasa. Pe vremea comunistilor, pentru ca la noi era destula ordine si liniste, il invidiam pentru standardul de viata ridicat pe care-l asigura cetateanului, iar dupa, si pentru linistea si ordinea pe care noi nu o mai aveam. Dupa 1989, romanii parca au luat-o razna. Nimic din normalul si firescul necesar unei convietuiri decente n-a mai rezistat asa-zisului iures revolutionar, al dezlantuirii oarbe si instinctuale sub masca libertati...... Citeste »
Romanul, contrabandist cu principii
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Pe-nserate, jurnalistii si-au dat intalnire cu unul dintre sefii contrabandistilor ucraineni. Imediat ce au trecut granita pe la Halmeu, undeva spre orasul Vinogradovo, la liziera padurii, un gipan de 50000 de dolari asteapta rabdator. Sunt oamenii lui Oprish. Pai si masina noastra ? , intreaba ingrijorat ziaristul. Seful face un semn catre baieti. Ai grija de asta ! , comanda sec Oprish. Omul se lipeste de masina pana la intoarcerea ziaristilor. Dupa circa o ora de mers prin padurea deasa, jeep...... Citeste »
Cultura »
Dialog cu scriitoarea Vavila Popovici din Raleigh, NC despre cuvantul devenit filozofie de viata ca forma de arta
de Octavian Curpas
by Octavian D. Curpas Poetei si prozatoarei Vavila Popovici stiinta i-a dat multe cunostinte, insa literatura a incercat sa o invete ce sa faca dupa aceea, cu ele. Stiinta i-a exersat si i-a ordonat mintea, iar preocuparile artistice si literare i-au slefuit-o, atat cat s-a putut. Nascuta la Sulita, in judetul Hotin, in nordica Bucovina (actualmente Ucraina), Vavila Popovici a deprins periodic sensul cuvantului adaptare, pentru ca a copilarit in diferite orase, a schimbat mereu scolile, a pierdu...... Citeste »
RECVIEMUL TACERII…
de Magdalena Magdalena ALBU
In memoria bunicilor mei, Gheorghe si Ileana. Plang pe o frantura de timp langa un pamant din care ma simt parte… Plang langa o Cruce care mi se amesteca printre cuvinte si simt cum imnul pentru pamant se rasfrange intristator si mirosind a eternitate intr-un sunet grav si prelung de toaca a tacerii. Este un soi de incercare pe care o parcurg cu suferinta unui dangat de clopot, ca si cum Dumnezeu si-ar fi lasat in spatialitatea nedefinita a sufletului meu o parte din propria si nemarginita Sa du...... Citeste »
Cultura si credinta »
BRANCUSI despre sine si operele sale
de Benone Burtescu
Nu cauta in sculpturile mele forme obscure sau tainice, pentru ca eu iti ofer bucuria pura. Priveste la ele pana ce le vezi. Cei mai aproape de Dumnezeu le vad . * Cand nu mai suntem copii suntem deja morti . * Simplitatea nu este un scop in sine, dar ajungi la simplitate in pofida ta insuti apropiindu-te de sensul real al lucrurilor . * Nimic nu creste la umbra copacilor mari . * Cei care numesc lucrarile mele Aabstract sunt imbecili. Ele sunt foarte realistice, pentru ca ce este real nu e form...... Citeste »
Religie »
ANTIHRISTII INVIERII LUI HRISTOS SI PRABUSIREA LOR
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Iisus tacea, ceea ce l-a scos din rabdari pe arhiereul Caiafa, care a zis: „Si sculandu-se arhiereul (Caiafa) I-a zis: Nu raspunzi nimic la ceea ce marturis...... Citeste »
Sport »
Oras mic, victorie mare!
de Lazar Ladariu
Miercuri-seara, imediat dupa incheierea intalnirii hotaratoare in privinta clasamentului, intre echipele Unirea Urziceni si Steaua Bucuresti, intalnire considerata derbiul etapei, l-am auzit pe un comentator sportiv folosind cuvantul miracol. Nu-i vorba despre niciun miracol! Despre nicio minune! Ci despre munca enorma, munca serioasa. Despre profesionalism! Revelatia celei de-a 91-a editii a campionatului romanesc, cu un Dan Petrescu, antrenor talentat, de talie internationala, cu un manager pr...... Citeste »
CLASAMENTUL FINAL
1 Unirea Urziceni 34 21 7 6 51-20 70(+21) 2 FC Timisoara 34 20 7 7 58-38 67(+16) 3 Dinamo Bucuresti 34 20 5 9 56-30 65(+14) 4 CFR Cluj 34 16 11 7 44-26 59(+8) 5 SC Vaslui 34 17 6 11 44-37 57(+6) 6 Steaua Bucuresti 34 14 14 6 44-27 56(+5) 7 Univ. Craiova 34 15 11 8 44-25 56(+5) 8 Rapid Bucuresti 34 16 7 11 44-34 55(+4) 9 FC Brasov 34 14 13 7 35-25 55(+4) 10 FC Arges 34 12 8 14 41-47 44(-7) 11 Pandurii Tg. Jiu 34 11 10 13 27-36 43(-8) 12 O[elul Gala[i 34 11 7 16 37-48 40(-11) 13 Gloria Bistrita 34...... Citeste »
Din Comunitate »
LA MULTI ANI, NECULAI POPA !
de Luchian-Patton
Sub imboldul unei prietenii statornice si al celebrei expresii latinesti: „Propter honoris respectum (Pentru respectul onoarei, pentru consideratie fata de o persoana), transmitem prin intermediul revistei noastre, cele mai sincere felicitari d.nului Neculai Popa, cu ocazia aniversarii zilei de nastere. Cu profund respect si infinita admiratie il felicitam pe acest Mare Roman, care in ciuda vicisitudinilor vietii, marcate printre altele cu 15 ani de temnita grea in inchisorile comuniste pentru s...... Citeste »
Aniversare semicentenara a unei promotii de medici veterinari
de Emil G. Onet
In 30 mai curent a avut loc la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti o aniversare jubiliara - 50 de ani de la absolvire a primei promotii de medici veterinari care au incheiat studiile cu 6 ani. Promotia a numarat 132 de absolventi, din care au fost prezenti 32. Din pacate un numar ridicat (45) au trecut in lumea umbrelor, iar alta parte nu au putut participa din cauza starii lor de sanatate sau a altor motive care i-au impiedicat sa se deplaseze la Bucuresti. Revederea a avut un puter...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page