Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 897 - 13 Iunie, 2009 - Anul XIX
de Ioan Cismas
Daca ar fi sa ordonam marile prioritati ale omenirii, care isi cer o rezolvare rapida, pentru a-si asigura continuitatea existentiala, pe primul loc se situeaza, de departe, incetinirea cresterii demografice. Stoparea galopului in care aceasta a intrat din 1950 incoace este determinanta in mentinerea unui echilibru intre resurse si nevoia de resurse. Dublarea la un interval de 35 de ani a populatiei globului, asa cum reiese din calculele pe baza sporului existent, ar determina un adevarat dezast......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (897)
de A. C. Ton
* Am fost, sunt si voi ramane pana la sfarsitul existentei mele, efemere pe acest Mapamond, unul dintre cei mai ardenti sustinatori ai aplicarii Legilor, indiferent de severitatea lor si de implicatiile socio-politice pe care le poate avea asupra opiniei publice, de regula, manevrata la comanda, in urma deciziei mai marilor lumii. L-am admirat pe Caius Tullis Cicero, care la inceput de mileniu I ne-a lasat un postulat juridic, care daca ar fi fost repectat de de cei responsabili, la ora actuala ...... Citeste »
Politica »
Inauntru, sfada si incrancenarea, Afara se canta "dezmembrarea"
de Gheorghe Tanasescu
Refrenul dezmembrarea Romaniei are o vechime de peste 80 de ani si s-a cantat, cu voci impunatoare, de catre un grup de romani tradatori, in frunte cu secretarul CC al PCdR, Alexandru Iliescu, tatal vanzatorului de tara, Ion Iliescu, azi presedinte de onoare al celui mai mare partid din Romania, PSD. Cum acest refren a inceput sa fie din nou fredonat, consider ca nu sunt de prisos cateva precizari, macar pentru blogul domnului Iliescu, unde se minte 24 de ore pe zi. In 1931, la Gorikovo, langa M...... Citeste »
Doi s‘un sfert pe mana cu mafiotii
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Bodo si-a construit in spatele casei cu lei din satul Merk, comuna Vallaj, pe mai multe hectare, o baza de agrement de un milion de euro. In aceeasi zona, interlopul detine hectare de balti si lacuri. Potrivit granicerilor unguri, Bodo Laszlo vizita Ucraina inca de la inceputul anilor 2000, unde si-a deschis o firma. Era cel care ii prelua pe imigrantii afro-asiatici trecuti peste frontiera de calauzele romane din Carei. Deschiderea magazinelor duty-free din vama Urziceni – Vallaj a insemnat pen...... Citeste »
Cultura »
Lectia lui Andrei Vartic
de Neculai Popa
Andrei Vartic si-a indeplinit cu cinste misiunea pe acest pamant. Cel de sus l-a chemat la o sueta si multumit ca si-a indeplinit misiunea cu brio, ii va incredinta desigur sarcini mai importante, va fi numit consilier in problemele Basarbiei. Jertfa lui Andrei Vartic a jucat un rol hotarator la victoria opozitiei de astazi 3 Iunie zi istorica, cand din piepturile lor s-a auzit un NU hotarat comunismului. Este poate cea mai mareata zi din istoria Basarabiei din ultimii 20 de ani, cand opozitia u...... Citeste »
Andrei Vartic a plecat la Zalmoxis
de Melania Cuc
Am ajuns la Sarmizegetusa Regia dupa o ninsoare. Totul era acoperit de zapada groasa, inafara de Piatra Altarului. Sunt sigur ca daca as fi pus mana, piatra aia ar fi fost calda. In spatiul virgin al poienii am vazut pasii, cativa pasi porniti din chiar centrul cercului sacru. Urmele pasilor porneau, apoi dispareau pur si simplu... Unde? Povestea asta, poate intr-un stil un pic mai altminteri redata, este o confesiune pe care mi-a facut-o candva scriitorul Andrei Vartic. Parca il vad in fata mea...... Citeste »
In memoriam - Andrei Vartic...
de Adrian Botez
Rar mi-a mai fost dat, in viata, sa vad (din departare, pentru ca nu am avut bucuria de Duh sa-l cunosc direct… fata catre fata …!) un spirit mai neastamparat, mai incapatanat scormonitor si mai uluitor de divers (si profund!) creator, decat acela al romano-basarabeanului ANDREI VARTIC!1 Sarea, cu o naturalete uluitoare, de la un studiu bizantin ori renascentist, la problemele informaticii ori fizicii/ spectroscopiei, de la poezie la proza ori eseistica/jurnalistica arzator militanta, de la econ...... Citeste »
Sfinti militari, genii protectoare de neam, mucenici si martiri ai credintei: Mihai Eminescu (1850-1889)
de Adrian Botez
Evident, nu e in intentia noastra si nici nu ne dorim a avea vreo sansa minima, de a schimba, total, viziunea romanilor asupra geniului POETIC al romanilor – MIHAI EMINESCU (de la a carui moarte fizica se implinesc, la 15 iunie 2009, 120 de ani) – dar vrem s-o completam, spre Adevar: nu a fost nebun , decat prin decret masonic, n-a fost sifilitic , nici paralizat general , cum suna aceleasi decretari masonice de asasinare civila a lui Eminescu… A scris (genial, cum altfel?), pana-n ultima clipa ...... Citeste »
Cultura si credinta »
Brancusi
de Benone Burtescu
Toti admiratorii lui Constantin Brancusi cunoastem, - si aceasta este inca un omagiu adus marelui artist – ca DRUMUL SPRE DAMASC despre care a vorbit destul de timpuriu in cariera sa artistica – este o referire directa la ceea ce spune Scriptura despre Saul din Tars (Pavel) caruia in drum spre Damasc pentru persecutarea crestinilor I s-a aratat Isus. El n-a mai ajuns la Damasc pentru implinirea misiunii sale, ci s-a intors si a devenit cel mai fervent apostol crestin. Constantin Brancusi ne spun...... Citeste »
Religie »
Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Arhiereul Anna Cine era Anna, ne prezinta Evanghelistul Ioan, astfel: „Deci ostasii si comandantul si slujitorii au prins pe Iisus si L-au legat. Si L-au du...... Citeste »
Din Comunitate »
Intalnire de suflet romanesc la Heidelberg
de Ion Maldarescu
In perioada 14-18 mai 2009, la invitatia domnului prof. IOSIF HERLO, Presedintele Asociatiei Cultural-Istorice ALEXANDRU IOAN CUZA, o delegatie din Ramnicu Valcea, reprezentand Academia Olimpica Romana-Filiala Valcea, Forumul Cultural al Ramnicului, Societatea Culturala ANTON PANN si Asociatia Seniorilor din Educatie, Stiinta si Cultura-Valcea, s-a deplasat la Heidelberg. In ziua de 15 mai, membrii delegatiei au participat, alaturi de comunitatea romaneasca din Heidelberg, Frankfurt si din alte ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page