Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 895 - 30 Mai, 2009 - Anul XIX
de Nicolae Balint
Ancorati intr-un timp abulic si absurd, demn de un roman de Kafka, cu un viitor din ce in ce mai incert, romanii ca natiune sunt niste candidati seriosi la mankurtizare. Cinghiz Aitmatov avea dreptate. Stergandu-le din memorie propria istorie, dar stimulandu-le si in acelasi timp speculandu-le sensibilitatile, orgoliile si mai ales viciile, oamenii - in cazul nostru romanii - se vor dovedi docili si usor de manipulat. Dar mai inainte de toate, trebuie sa li se stearga din memorie ideea apartenen......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (895)
de A. C. Ton
* Desi realizez ca sansele de a se retine ceva, din permanentele mele eforturi facute spre binele d.voastra, sunt egale cu solutia banala din matematica, adica nule, continui sa va impartasesc cateva din emanatiile cerebrale ale unor personalitati de exceptie, in ideea, sper ca nu din nou eronata, ca analizarea lor ar putea fi benefica nu numai pentru d.voastra, dar si pentru pamantul stramosesc, pamant - trebuie sa revin, chiar daca deranjeaza pe unii - caruia i-am purtat un respect deosebit, i...... Citeste »
Politica »
Coruptie la MAI
de Eduard Ovidiu Ohanesian
(Continuare din numarul 890) Introducere in problema vamilor Intalnirile romano-ucrainene la nivelul structurii de frontiera sunt programate din timp. Exista o planificare. Discutiile la niveluri separate se hotarasc intre autoritati. De obicei se intalnesc la Sighet sau la Tarna Mare ( Turu Lung ). Elicoptere in misiune de recunoastere ruleaza granita, semn ca o intalnire este pe cale sa se petreaca. Se discuta despre cooperare la nivel de restrangere si combatere a traficului si criminalitatii...... Citeste »
Cultura »
De doua ori poezie – Interviu cu Cornelia Balan Pop despre cum este sa scrii si sa traduci versuri
de Octavian Curpas
Poeta Cornelia Balan Pop s-a nascut pe 10 martie 1955, la Dej, in judetul Cluj. Copil unic, a crescut intr-o familie formata din oameni cu mare atractie fata de muzica, poezie, dans, o familie cu un imens respect pentru arta, pentru frumos. Acasa a auzit rostindu-se multe versuri - de exemplu, in timp ce gatea sau spala, mama ii recita din poemele lui George Cosbuc. Tatal, ofiter de profesie, un om deosebit, foarte disciplinat in tot ceea ce facea si foarte sever, a educat-o in stil spartan. Des...... Citeste »
Dialoguri privilegiate
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu (Continuare din numarul anterior) MDP: Ce ne puteti spune despre restituirea unor importante valori istorice nationale? Ion Maldarescu: Incerc sa conectez raspunsul la aceasta intrebare cu o alta, precedenta: Citez din imbecilul (iertati-mi fie exprimarea) manual de istorie pentru clasa a XII-a, al editurii Sigma - 1999, aprobat de Ministerul Eductiei Nationale: - „Mihai Viteazul - Personaj preferat al istoricilor romani (atat). - Decebal - 46 cuvinte. - Ana Pauker - 127 cuvi...... Citeste »
Cultura si credinta »
Prefata ... ... la Brancusi
de Benone Burtescu
A incerca sa se mai scrie ceva despre Brancusi si opera sa, echivaleaza cu un act de sinucidere, sau in termeni hobitani, a-ti taia craca de sub picioare. Dar ... fie. Din muntele de comentarii pe un ambitus de opinii care parca nu se mai termina, asupra unui singur lucru toata lumea pare a fi de acord si anume ca Brancusi este unul din MAI MARII NEAMULUI NOSTRU – neam romanesc, si fara indoiala unul din mai marii neamului nostru – NEAM OMENESC. E al Romaniei prin nastere, al Frantei prin lucrul...... Citeste »
De la Cititori »
Stimate Domnule Dwight Patton
In ultimele 5 luni de zile am fost extrem de ocupat cu redactarea PLANGERII pe care am trimis-o zilele trecute la CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, referitor la procesul pe care l-am avut cu STATUL ROMAN in legatura cu pensia si pe care v-o trimit si Domniei Voastre in atache fille: din aceasta cauza n-am mai dat nici un semn de viata. Am o mare rugaminte la Domnia Voastra: Daca e posibil sa publicati in paginile revistei CLIPA aceasta PLANGERE, mi-ati face un mare serviciu, nu numai mie, c...... Citeste »
Religie »
Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Aratarea lui Iisus Apostolilor cu Toma Dupa ce Apostolii s-au intalnit cu Toma i-au spus cu bucurie ca au vazut pe Domnul, dar Apostolul Toma nu a putut cre...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele complete ale partidelor disputate vineri, sambata si duminica in cadrul etapei a XXXII-a a Ligii I. Vineri FC Brasov - Otelul Galati 1-1 Au marcat: Abrudan ’29 - Pena ‘75 FC Timisoara - Steaua Bucuresti 1-0. A marcat: Parks ‘32 Sambata FC Gloria Buzau - SC Vaslui 4-1 Au marcat: Mansour ’28, ’90, Mera ’78, Cl. Ionescu ’82 - Wesley ’48 - penalti. CS Otopeni - Politehnica Iasi 4-1 Au marcat: Iacob ’12, Diogo Pereira ’29, Vitinha ’46, Yontcha ’66 (penalti) - Cr. Bratu ’60. Gaz Metan Medi...... Citeste »
Din Comunitate »
Cand viata regizeaza cel mai frumos spectacol – nasterea unui copil
de Melania Cuc
O dimineata cu lumina tesand culori minunate in ferestrele oamenilor este o zi care va ramane mereu proaspata in istoria unei familii fericite. Pe 19 mai, la ora 7:50 a.m. a venit pe lume micuta Janice tcantareste la nastere 6 lbs si 10 oz(3.01 Kg) si masoara 18.75 inches (47.6 cm)a, primul copil al lui Octavian si Roxana Curpas din Phoenix, Arizona. O familie binecuvantata si care nu ar avea nimic deosebit fata de alte milioane si milioane de familii tinere ce locuiesc pe intregul pamant, daca....... Citeste »
Qui Prodest !
de Neculai Popa
Evenimentele istorice ce vor avea loc in Romania in primile zile ale lunii iunie, cand electoratul se va prezenta la urne pentru a-si trimite alesii in Parlamentul European, ar trebui sa ne preocupe si pe noi romanii, care, intr-o forma sau alta, am spus un NU hotarat comunismului. Numai ca aici la noi, massmedia romaneasca ignora constient sau nu acest eveniment istoric pentru viata poporului roman. Daca pana nu de mult, cu ocazia altor alegeri, cele doua ziare din Los Angeles relatau cu lux de...... Citeste »
Duminca Mare
de Elena Veronica Ghedoian
Se pare, ca zefirul amintirii incepe sa adie la poarta ramasa mereu intredeschisa. E poarta raiului copilariei, cu zile pline de farmec si chiar de neuitat. Pentru mine, una din ele este, asa cum o numeste poporul, Duminica Mare. Biserica o praznuieste sub numele de Pogorarea Duhului Sfant sau Rusaliile. Candva, am citit despre aceasta straveche sarbatoare, minunat explicata de Vasile Parvan, in a sa lucrare intitulata Memoriale . Din pacate, nu mai am la indemana acel izvor si de teama ca timpu...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page