Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 894 - 23 Mai, 2009 - Anul XIX
de Nicolae Balint
Mereu inceputa, dar niciodata terminata, reforma educatiei - ca multe alte reforme - devine un concept lipsit de substanta. Mult trambitata de aproape 20 de ani - mai ales in campaniile electorale - ideea ca invatamantul ar mai putea fi reformat s-a bagatelizat. Dar de fapt ce ar trebui reformat pentru a nu produce „forme fara fond ? Ce anume trebuia preluat in mod critic din vechiul invatamant romanesc? La ce trebuie sa se raporteze reforma romaneasca a invatamantului? Care este obiectivul sau ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (894)
de A. C. Ton
* Intr-o economie aflata in totala degringolada, se adeveresc previziunile lui Martin Langeveld, privind declinul si in final, disparitia presei scrise. Cunoscutul journalist William Handell, intr-un pertinent comentariu facut pe 641 KFI, ne avertizeaza ca suntem ultima generatie care va avea acces la presa tiparita, generatiile viitoare devenind robotizate si sclavii chipsurilor si ai computerelor. Mai mult, desi pentru mine nu constituie o surpriza s-au un secret, in anumite cercuri, foarte bi...... Citeste »
Distrugatorul de mituri
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Eduard Ovidiu Ohanesian Zilele acestea, Victor Athanasie Stanculescu a ingropat definitiv un mit. Si anume, onoarea si demnitatea din Armata romana. Cu sase luni in urma, fostul general s-a dus la inchisoare amenintand voalat cu inregistrari despre adevarurile Revolutiei puse bine in banci straine. A iesit pentru tratament ca ceilalti infractori de drept comun (Hayssam sau Gorbunov), spunand ca i-a dat ordin nevestei sa distruga casetele compromitatoare. Pentru linistea noastra! Sa mori de ras n...... Citeste »
Politica »
Oprirea cresterii demografice globale
de Ioan Cismas
Omenirea si, evident, fiecare dintre noi am putea scapa de marile pericole ce planeaza asupra viitorului comun, ca o ,,Sabie a lui Damocles , daca s-ar rezolva, peste noapte, trei mari probleme cruciale. Este vorba de oprirea urgenta a cresterii demografice, reducerea emisiilor de oxid de carbon si lansarea unei noi revolutii energetice, care sa faca lumea independenta de combustibilii fosili, in speta de petrol si gaze naturale. Sarcini uriase, la care va trebui sa se dea raspuns cat mai devrem...... Citeste »
23 de ani de la cel mai mare accident nuclear al omenirii (III)
de Eduard Ovidiu Ohanesian
A doua explozie de la Cernobil Au incercat sa impiedice contaminarea radioactiva de la reactorul nr. 4 Cernobil cu armata. Se spune ca soldatii, cei mai multi tineri, aveau de ales intre frontul din Afganistan sau participarea la operatiunile de la Cernobil. Nu le-au asigurat echipament adecvat, nici informatii depre ce s-a petrecut acolo. Peste cinci sute de mii de lichidatori au fost incorporati de pe intregul teritoriu al URSS. Sub comanda generalului Tarakanov, buldozerele si robotii umani a...... Citeste »
Cultura »
Dureri
de Constantin Chirila
Duminica, 17 mai 2009, la Cernauti a avut loc Conferinta de lucru, sau asa cum au numit-o insasi participantii: „Adunarea de Suflet , de la „Societatea Mihai Eminescu , la implinirea celor 20 de ani de la infiintarea societatii. La aceasta intrunire de suflet, de profunda traire Romaneasca, au participat sefi de Administratii, de la Consiliu regional Cernauti, de la Comisia Regionala de Deputati, D-l Dorin Popescu, de la Consulatul General al Romaniei la Cernauti, ziaristi, tarani, intelectuali,...... Citeste »
Dialoguri privilegiate
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu (Continuare din numarul anterior) Exista libertatea reala de a pleca in lumea larga, unii au si facut-o deja, insa cu ce pret? Cu ce sacrificii? Sa intrebam romanii cinstiti aflati in Italia. Pentru ca tot a venit vorba, Romania „libera nu mai este, de multa vreme, condusa de romani... O descriere uimitor de reala a libertatii mileniului trei, de care ati amintit, apartine poetului nostru national: „ Mita e-n stare sa patrunza orisiunde in tara aceasta, pentru mita capetele c...... Citeste »
Istorie »
Pagini din Istoria Bucovinei
de Marius Petraru
Nordul Moldovei, moneda de schimb dintre marile imperii. Anexarea Bucovinei (1774-1775) de catre Imperiul Habsburgic Prof. Dr. Marius Petraru (Continuare din numarul precedent) Acordul Portii in ceea ce priveste cedarea partii de miazanoapte a Moldovei catre austrieci, a fost dat prin semnarea conventiei de la 7 mai 1775 la Constantinopol, intre Thugut, consilierul aulic si ministru plenipotentiar al Austriei si Izet Mehmet prea excelentul si magnificul vizir al Imperiului otoman. Conventia a cu...... Citeste »
Religie »
Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). (Continuare din numarul pecedent) Aceasta aratare a Domnului Iisus, Mariei Magdalena are multa semnificatie teologica, si este important sa ne oprim la lacrimile Mariei Magdalena, care ramas...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica, in etapa a XXXI-a a Ligii I: Vineri: Universitatea Craiova - Gloria Buzau 1-1 Au marcat: Fl. Costea ’80 - Mansour ‘39 Steaua Bucuresti - Rapid Bucuresti 1-2 Au marcat: Kapetanos ’52 - Spadacio ’47, ‘68 Sambata: Politehnica Iasi - Gaz Metan Medias 2-0 Au marcat: Petar Jovanovici ’24, Sfarlea ‘82 Gloria Bistrita - Pandurii Targu Jiu 1-0 A marcat: Diogo ‘46 Farul Constanta - FC Arges 2-0 Au marcat: Rusmir ’11, Chico ‘36 C...... Citeste »
Din Comunitate »
Noua Zeelanda – o lume clasica in context modern
de Octavian Curpas
Daca vrei sa ai mai mult de doua saptamani de vacanta pe an, daca pui pret pe educatie si te intereseaza sa iti faci studiile la o universitate bine cotata si la un pret rezonabil, daca te afli in cautarea unor oportunitati privind job-ul tau, daca iti doresti sa traiesti sau doar sa calatoresti intr-o tara foarte frumoasa, cu plaje aurii, munti cu crestele acoperite de zapada, paduri exuberante si ape limpezi, Noua Zeelanda se va dovedi o revelatie. Interlocutoarea noastra, Elsa Easton, a sosit...... Citeste »
Ce e sau ce nu e, CRIZA?
de Viorel Baetu
Reportaj de Viorel Baetu, Germania Mai putem sa auzim cuvantul CRIZA? Cetateanul de rand a inceput sa faca alergie la acest cuvant. Este cuvantul care la ora asta, a reusit sa faca guvernele sa aprobe in regim de urgenta fonduri de ajutorare, fonduri de salvare, fonduri umbrela si alte fonduri, in valoare de sute de miliarde de Euro, Dolari, Yeni etc, pentru a salva conjunctura. Miliarde care pe vremuri cand era vorba de marirea pensiilor, reducerea somajului, reducerea impozitului pentru cei ca...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page