Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 893 - 16 Mai, 2009 - Anul XIX
de Andrei Marga
In 2004 s-a publicat cartea The Economics of Innocent Fraud: Truth for our Time (Houghton Mifflin, New York), in care economistul John Kenneth Galbraith (1908-2006) a dat sinteza vederilor sale si, in acelasi timp, un veritabil testament intelectual. Se stie ca celebrul consilier al presedintelui John F. Kennedy a contrazis – pe parcursul unei cariere impresionante, caracterizata de integritate laudata de insasi rivalii sai – economistii formalizanti, carora le scapa tocmai realitatea. El a read......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (893)
de A. C. Ton
* Am fost, sunt si voi ramane un ardent suporter al teoriei ca stabilitatea lumii depinde de nivelul relatiilor cu Rusia, care, indiferent de forma ei de guvernamant, a constituit un factor major in aparenta stabilitate a planetei. In plus, deloc de neglijat, Rusia dispune la ora actuala de un arsenal nuclear care ne-ar putea aduce in pragul Armagedonului, mai repede decat am putea concepe. Salut decizia noii administratii de a reanaliza construirea unui scut anti-racheta in Cehia si Polonia, ch...... Citeste »
Politica »
Secretele exploziei de la Cernobil
de Eduard Ovidiu Ohanesian
De peste doua decenii, secretele accidentului de la Cerbnobil au fost clasificate. Intr-un raport secret, fostul sef KGB Iuri Andropov semnala erori grave inca de la inceputurile constructiei centralei de la Cernobil. Acum se stie ca sovieticii au evitat in ultima clipa un dezastru si mai mare care ar fi aruncat Europa in noaptea nucleara. Documente secrete ale Sovietului Suprem arata ca drama umanitara a fost musamalizata pe plan intern si international. Numeroase au fost si coincidentele nefer...... Citeste »
Cultura »
Dialoguri privilegiate
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu (Continuare din numarul precedent) Revenind la subiect, „aliatul de conjunctura al Romaniei, SUA, dupa ce si-a vazut sacii-n caruta, a spus Romaniei sa-si ia adio de la datoria irakiana. Fabricile, intreprinderile, uzinele „comuniste au fost transformate in fier vechi, apoi „lichefiate si indrumate spre buzunarele „imbogatitilor de razboi , sau concesionate pe durata deceniilor in favoarea celor generosi cu comisioanele... Vastele retelele de irigartii, candva functionabile s...... Citeste »
Istorie »
Pagini din Istoria Bucovinei
de Marius Petraru
Nordul Moldovei, moneda de schimb dintre marile imperii. Anexarea Bucovinei (1774-1775) de catre Imperiul Habsburgic Prof. Dr. Marius Petraru (Continuare din numarul anterior) Rusia constransa de situatia interna generata de rascoala lui Pugaciov si mai ales ca avea nevoie de sprijinul Austriei pentru a constrange Poarta de a accepta conditiile de pace va accepta pretentiile teritoriale austriece. Pentru a castiga sprijinul tacit al Rusiei in planurile sale expansioniste, Austria a actionat atat...... Citeste »
Primavara intregirii Bihorului - 20 Aprilie 1919 - 20 Aprilie 2009
de Iosif Popa
INTRODUCERE La Oradea si in alte localitati ale judetului Bihor s-au desfasurat in ultimele zile o suita de manifestari care au marcat implinirea a 90 de ani de la elibearea acestor locuri de sub ocupatia austro-ungara si a hoardelor bolsevice ale lui Kun Bella. Vom nota in primul rand vernisajul unei expozitii de fotografii de epoca deschisa la Muzeul Memorial „Aurel Lazar si intitulata „Primavara Intregirii alcatuita din colectiile Muzeului Tarii Crisurilor si a Filialei Oradea a Muzeului Mili...... Citeste »
Primvara intregirii Bihorului - 20 Aprilie 1919 - 20 Aprilie 2009
de Constantin MOSINCAT
DEVIZA: ...voi toti care ati dus Drapelul roman in tinuturile hotarelor noii Romanii intregite, aduceti-va aminte necontenit ca pe steagurile noastre sunt scrise cuvintele: „Onoare si Patrie Regele FERDINAND I Unirea cea mare a inceput si s-a finalizat la Oradea! Declaratia de la Oradea din 12 octombrie 1918, a reprezentat documentul juridic de inceput al organizarii alegerilor de delegati pentru Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia. Nu este nici o exagerare cand se afirma ca Declaratia de a...... Citeste »
Religie »
Antihristii invierii lui Hristos si prabusirea lor
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „... Si, dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist, sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi: prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. (1 Ioan 2,18). „Iisus i-a zis: „Eu Sunt invierea si viata. Cine crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. (Ioan 11,25). Antihristii adevarului Invierii lui Hristos Iisus din morti, a treia zi dupa Scripturi (cf.1Cor. 15:4), s-au aratat imediat dupa Inviere, conform relatarilor Evanghelistului Matei, care zice...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele complete inregistrate in partidele de vineri, sambata si duminica, in etapa a XXX-a a Ligii I: Vineri: FC Brasov - Farul Constanta 2-1 Au marcat: Ilyes ’17 penalti, Sburlea ’24 - Ben Teekloh ‘70 Steaua - Dinamo 1-1 Au marcat: Bicfalvi ’82 - Niculescu ‘87 Sambata: Gaz Metan Medias - SC Vaslui 1-2 Au marcat: Fl. Sabou ’83 - Ghencev ’79, Wesley ‘88 FC Timisoara - Otelul Galati 1-0 Au marcat: Gh. Bucur ‘23 Pandurii Targu Jiu - Politehnica Iasi 1-1 Au marcat: Fl. Stanga ’57 - Andrei Crist...... Citeste »
Din Comunitate »
George Rotaru - Lectie de patritism si cultura
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu, Agero, Stuttgart Simbata, pe 9 ale lunii mai, pe la orele amiezii, m-am aflat alaturi de un public numeros la Casa Artelor Poligrafice Editoriale Rotarexim din Ramnicu Valcea, un domeniu cultural relativ nou, al carui stapin este istoricul, cercetatorul, inventatorul si ginditorul George Rotaru, impreuna cu atitudinea de bun arhitect financiar a fratelui, economistul Constantin Rotaru. Doi marinimosi intelectuali, cu o carte de vizita impresionanta si respectata, domnii Geor...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page