Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 892 - 09 Mai, 2009 - Anul XIX
de Andrei Marga
Evaluarea recenta a politicilor Romaniei de catre Comisia Europeana este neta si negativa, mai mult ca oricand. Judecatile hotaratoare – „dezvoltarea economica si sociala in Romania este limitata de administratia publica slaba”, „cresterea economica puternica a Romaniei este bazata pe consum”, „deficite privind piata fortei de munca si meseriile”, fragmentarea bazei de cercetare stiintifica”, „criza fortei de munca”, „a crescut ponderea elevilor cu rezultate slabe la citit, matematica si stiinte......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (892)
de A. C. Ton
* Sunt convins ca marea majoritate a cititorilor prezentei rubrici, sunt familiari cu numele lui Thomas Mann, unul din marii prozatori ai secolului al XX-lea. Creatiile sale, care cuprind nuvele, povestiri, romane, dau masura unei constiinte lucide si a unei arte literare de exceptie. Laureat al Premiului Nobel pentru literatura, Thomas Mann a scris in anul 1930, romanul “Achtung Europa”, in care a facut o analiza lucida a national-socialismului si a aratat implicatiile majore pe care aceasta do...... Citeste »
1 Mai - In interpretari aiuristice!
de Lazar Ladariu
Rade, iarasi, primavara / Peste campuri peste plai… . Sunt primele versuri ale compozitiei corale Mars de 1 Mai . 1 Mai - o sarbatoare a truditorilor din intreaga lume! Am urmarit-o, ca si dumneavoastra, pe o moderatoare a unei televiziuni bucurestene, cum ii mergea melita si cum dadea cu parul in balta, sustinand tembelismul: Intai Mai este o sarbatoare comunista! . Ce imbe-cilitate! Am urmarit si remarcile inteligente , in legatura cu aceasta sarbatoare, ale unor gugustiuci, cu o cultura pana ...... Citeste »
Politica »
23 de ani de la cel mai mare accident nuclear al omenirii
de Eduard Ovidiu Ohanesian
CERNOBIL – UN VIS SPULBERAT IN CATEVA MINUTE Se spune ca in 26 aprilie 1986, la Cernobil s-a dat semnalul dizolvarii Uniunii Sovietice. Reactorul numarul 4 a explodat provocand cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii. Intr-un raport secret, fostul sef KGB, Yuri Andropov semnala erori grave inca de la constructia centralei de la Cernobil. Un test de rutina transforma varful tehnologiei sovietice intr-un dezastru. Zeci de mii de oameni au murit in catastrofa, sute au fost otraviti insta...... Citeste »
Interviu pentru revista "Clipa"
de Octavian Curpas
Cel mai tanar senator din Romania, Iulian Urban, considera ca este esential ca tot mai multi oameni sa aiba acces la informatii pentru ca numai asa pot sa o apuce pe drumul cel bun in viata sau in afaceri Au trecut douazeci de ani de la revolutia din decembrie 1989, iar peisajul politic romanesc a cunoscut de atunci, o perioada de prefaceri si refaceri dramatice. Daca pana nu de mult, existenta unui numar foarte mare de partide complica inutil lucrurile, derutand un electorat si asa imatur, aleg...... Citeste »
Cultura »
Dialoguri privilegiate
de Maria Diana Popescu
Maria Diana Popescu MDP: Domnule Ion Maldarescu, m-am bucurat sa va descopar biografia, impresionanta dumneavostra biografie de plumb. Ce considerati ca ar fi relevant sa se stie despre dumneavoastra? Ion Maldarescu: Sunt un om marunt, asemenea miliardelor de pe aceasta planeta, iar biografia mea nu este altceva decat o simpla si comuna poveste de viata. „Relevant” nu este faptul ca exist... poate doar ca sunt suprasaturat de politica si fals patriotism, de incompetenta conducatorilor tarii, de ...... Citeste »
Viitorul se joaca cu noi - Colonizarea lumii
de Maria Diana Popescu
Tot mai multe voci afirma ca civilizatia umana va avea in fata, intr-un viitor nu prea indepartat, numai o singura realitate faptica: cea a contactului interuman fara contact fizic, intretinut de explozia fara precedent a tehnologiei informationale, ai carei autori se straduiesc inca de pe acum sa ne convinga ca este vorba despre cel mai de folos incontestabil progres inregistrat de stiinta. Bun, de acord, in mod firesc orice progres stiintific a avut/are certe implicatii pozitive in evolutia no...... Citeste »
Istorie »
Pagini din Istoria Bucovinei
de Marius Petraru
Nordul Moldovei, moneda de schimb dintre marile imperii. Anexarea Bucovinei (1774-1775) de catre Imperiul Habsburgic Prof. Dr. Marius Petraru (Continuare din numarul anterior) In raportul sau catre imparat, Enzenberg a aratat valoarea teritoriului aflat in discutie si s-a pronuntat in favoarea ocuparii acestuia, insa a mai precizat ca boierii si clerul din Moldova erau dusmani declarati ai dezmembrarii tarii lor si ca erau hotarati a se opune cu indarjire fiecarei incercari de ocupare. Imparatul...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal Colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13). (Continuare din numarul precedent) Babilon si Confuzie Turnul Babel a fost construit la 755 de ani, de catre oamenii c...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele complete inregistrate in partidele disputate vineri, sambata si duminica in etapa a XXVIII-a a Ligii I: Vineri: Unirea Urziceni - Gloria Bistrita 3-0 A marcat: Galamaz ’25, Varga ’77, Rusescu ‘85 Steaua - Otelul Galati 5-0 Au marcat: Stancu ’34, Goian 45+2 p, Toja ’58, D. Moreno ’67, Kapetanos ‘85 Sambata: Gaz Metan Medias - Rapid 1-0 A marcat: Bud ‘56 CS Otopeni - Gloria Buzau 2-0 A marcat: Ganea ’19, ‘34 FC Brasov - Politehnica Iasi 2-0 A marcat: Surdu ’14, ‘19 FC Timisoara - Farul...... Citeste »
Din Comunitate »
Tabara crestina de la Payson, Arizona, o ocazie de odihna si partasie pentru tineri
de Octavian Curpas
Payson – un orasel din Gila County, asezat cu o precizie aproape matematica, in centrul statului Arizona, este supranumit tocmai din acest motiv, The Heart of Arizona . Fondat in 1882, sub numele de Green Valley sau Union Park, isi schimba denumirea doi ani mai tarziu, in Payson, dupa numele senatorului Louis Edwin Payson. Din 1918 pana in 1929, scriitorul Zane Grey revine cu regularitate in acest loc, despre care scrie numeroase carti si unde filmeaza printre altele, celebrul To the Last Man . ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page