Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 891 - 02 Mai, 2009 - Anul XIX
de Lazar Ladariu
In momentul in care Cornel Penescu (patronul F.C. Arges), unul dintre pionii importanti printre finantatorii fotbalului romanesc, a fost saltat de mascati, pentru banii dati, vreo 85.000 de euro, unor arbitri, pentru a aranja unele meciuri, multi s-au intrebat, cu gandul la recenta premonitie a lui Virgil Magureanu, fost director al SRI: cine urmeaza? Adica, ducandu-ne cu gandul la coarda folosita la alpinism, pe cine va trage Penescu dupa el? Raspunsul nu a intarziat prea mult. Cel care repede ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (891)
de A. C. Ton
* Indelungata si complicata istorie a lumii ne-a adus, prin vointa Divinitatii, la data de 29 Aprilie, 2009, cand aniversam 100 de zile de cand Biroul Oval are un nou ocupant. Globul pamantesc a ramas acelasi perimetru geografic in care caracterul, integritatea, onestitatea, au devenit o “rara avis”, splendorile Terrei au fost coplesite de orori, -apropos, swine flu (gripa porcina) ar putea cauza prejudicii umane la nivelul celor inregistrate in perioada 1918-1919, cand au decedat peste 40 milio...... Citeste »
Politica »
De unde atatea resurse?
de Ioan Cismas
Incalzirea globala, ca urmare a efectului de sera, nu este singura pacoste in derulare pe capul omenirii. Epuizarea resurselor energetice constituie un alt factor puternic de criza cu care atat noi, dar mai ales generatiile viitoare, ne vom confrunta. Toate aceste belele pleaca, in primul rand, de la om, care, pe langa faptul ca are tendinta de a consuma cat mai multa energie pentru mofturile sale, ramane la fel de nechibzuit in domeniul cresterii sale demografice, punandu-se astfel o presiune e...... Citeste »
Cultura »
Romania, "Moldovenii" si... "Dragutul de-mparat" ... !!!
de Adrian Botez
In secolul al XVIII-lea, romanii ardeleni, escamotand (uneori din ignoranta, alteori cu buna-stiinta....) realitatea machiavellica, precum ca insisi imparatii de la Viena, de la Maria Tereza si Francisc I si pana la Iosif al II (1741-1790) si Leopold al II-lea (1747-1792) – au urzit (prin tot felul de intrigi si ite, care au culminat cu „starnirea” razvratirii lui Horea, „vizitator” al mai multor loji masonice vieneze..., razvratire ciudat de „docta”, cu asa un Program, de s-ar fi zis ca Ardealu...... Citeste »
Istorie »
Pagini din Istoria Bucovinei
de Marius Petraru
Nordul Moldovei, moneda de schimb dintre marile imperii. Anexarea Bucovinei (1774-1775) de catre Imperiul Habsburgic Prof. Dr. Marius Petraru Plaiurile Bucovinei sunt cele mai minunate din intreg lantul Muntilor Alpi si Carpati si este foarte greu sa gasesti in Europa centrala locuri mai frumoase ca aici“. Cu aceste cuvinte isi incepea articolul un autor anonim de la inceputul secolului al XIX-lea in paginile Gazetei Liovului“, amintind despre frumusetea si locurile pitoresti ale Bucovinei, prec...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal Colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13). (Continuare din numarul precedent) Apoi am vazut in istoria poporului Israel, ca de cate ori a chemat poporul si lider...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata si duminica, in etapa a XXVII-a a Ligii I: Vineri: Farul Constanta - Dinamo, scor 1-4 Au marcat: Simao ’25 (autogol) - Adr. Cristea ’38, Danciulescu ’40, Torje ’53, Niculescu ’80. Rapid - Pandurii Targu Jiu 2-0 A marcat: Spadacio ’25, ’72. Sambata: Gloria Bistrita - FC Timisoara 0-1 A marcat: Curtean 90+2. Poli Iasi - Unirea Urziceni 0-2 Au marcat: Danalache ‘5, Ricardo ‘9. FC Vaslui - FC Brasov 0-1 A marcat: Surdu ’34. CFR Cluj - ...... Citeste »
Din Comunitate »
The disappearance of graphic designer Iulian DUNA – another “incident” swept under the blanket of silence by authorities, who are blaming the lack of information
de Octavian Curpas
On the 3rd of May 2009 there will be three years since the still unsolved disappearance of graphic designer Iulian DUNA, in the Metropolitan area of Seattle, WA. Graduate of the School of Arts (Belle Artes) from Cluj Napoca (Romania) – class of graphic design, Iulian DUNA starts his journey into his profession at UBISOFT ROMANIA, a company specialized on graphics and animation for computer video games. His talent, the work and his dedication that he proves while working to perfect his art will e...... Citeste »
Germania i-a oferit lui Constantin Sperneac-Wolfer sansa de a-si implini visele in materie de drept
de Roxana Curpas
Unul dintre principalele beneficii oferite Romaniei de aderarea la Uniunea Europeana este si dobandirea de catre romani a drepturilor decurgand din acordarea cetateniei europene , ceea ce presupune deschiderea de noi perspective de perfectionare profesionala pentru acestia si prin urmare, sansa de a trai si a munci intr-un mediu multicultural. A-ti duce viata intr-o societate diversa poate fi o experienta minunata, dar si o mare provocare, de care nu ar trebui sa ne fie teama, pentru ca prin mun...... Citeste »
10 Mai, Sarbatoarea Nationala a Tuturor Romanilor
Dragi Frati Romani, Luna Mai a constituit pentru poporul roman o fila de istorie emble- matica de-a lungul secolelor. In aceasta luna s-au scris unele dintre cele mai semnificative pagini din istoria neamului romanesc care aveau sa schimbe covarsitor Istoria Romaniei si a Europei. Pentru a comemora aceste evenimente Asociatia culturala Miorita va invita calduros sa sarbatorim impreuna Ziua Declararii Independentei de Stat a Romaniei de la 10 Mai 1877, Ziua Monarhiei din Romania de la 10 Mai 1881...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page