Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 890 - 25 Aprilie, 2009 - Anul XIX
de Lazar Ladariu
Sa te crucesti doar ascultandu-i si vazandu-i! Dupa prima pozitie ferma, chiar cu o oarecare intarziere, a oficialitatilor romane, prin presedintele Romaniei, Traian Basescu, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, referitoare la revolta tinerilor de la Chisinau si la represaliile care au urmat, n-au intarziat declaratiile unor lideri de partid. Prima iesire cu oistea-n gard a fost cea a presedintelui PSD, Mircea Geoana, renumit gafeur, care ne-a obisnuit, cam de multisor, sa-si dea mereu c......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (890)
de A. C. Ton
* Am anticipat in numarul anterior al revistei ca implementarea noii politici economice a administratiei Obama, nu are nicio sansa de succes, pentru simplul motiv ca practici similare n-au fost functionale cu mii de ani in urma, in timpul oranduirii sclavagiste, cand s-a incercat implementarea lor in alti parametri geografici, inclusiv in America Coloniala. Regret nespus ca nimeni, dar absolut nimeni, dintre noii consilieri economici nu dispun de minimum de cunostinte de a ne scoate din actuala ...... Citeste »
Politica »
PLATA PENTRU FRANGHIA STREANGULUI ... SI DERIVA CONTINENTELOR!!! – sau: DESPRE NISTE VECHI BLESTEME ...
de Adrian Botez
Auzisem eu despre bunele obiceiuri din China, unde familiile celor executati trebuie sa plateasca glontul cu care le este ucis tatal, ori sotul, ori fratele... Acum, am in fata dovada ca sovieto-bolsevicul Voronin a adus Basarabia nicidecum spre Europa, cum ne-am fi dorit noi (... este greu, azi, a deduce semnificatia acestui „noi ... din moment ce pana si partidele unioniste din Basarabia, asa-numita „Republica Moldova , au cam tradat cauza pentru care li s-au dat voturi... – singurul semn dist...... Citeste »
Coruptie la MAI
de Eduard Ovidiu Ohanesian
(Continuare din numarul precedent) Introducere in problema vamilor Vineri pe la pranz. In vama Halmeu nici dracu . A doua zi dis’ de dimineata, pe firul care vine dinspre Ucraina - nebunie. De cand au inchis podul de la Sighet, parca a dat Scaraotchi in ei. Masini ucrainene, maramuresene si satmarene formeaza o coada de 2 Km. Toti romanii o injura pe primarita de la Sighet. Sunt convinsi ca ea a inchis podul, pentru ca are interese de afaceri cu benzinarii si alte magazine. La inceputul anului 2...... Citeste »
Istorie »
Mureseanul Romeo Dascalescu sau O viata traita intre convingeri si regrete tardive
de Nicolae Balint
Figura exemplara si charismatica totodata, Onisifor Ghibu ramane peste timp un model de onestitate si verticalitate morala. Intrati in jocul duplicitar initiat de comunisti, prietenii din cadrul Universitatii din Cluj l-au tradat la un moment dat, iar o parte dintre studentii sai pe care i-a sustinut si incurajat l-au uitat. Unii definitiv, altii insa - dupa ce ei insisi au traversat experiente nefericite - si-au readus aminte de batranul profesor Ghibu retras intr-un modest orasel de provincie....... Citeste »
Religie »
Romani, treziti-va!
de Pr. Arhim. Iustin Pârvu
REFERENDUM NATIONAL: SA SPUNEM NU ACTELOR ELECTRONICE SAU CU CIP ! Cipul biometric este un circuit electric de cativa milimetri sau mai nou de aprox. 0,4mm (foarte greu de observat cu ochiul liber). Aceste cipuri inmagazineaza si transmit informatii prin unde radio catre un aparat de citit. Informatiile continute de cipuri pot fi transmise pe o raza de 100m, fara ca purtatorul sa-si dea seama si fara acordul lui. Cipurile avansate pot inregistra si sunetele din jur. Pe langa informatiile persona...... Citeste »
Colaps moral egal Colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13). (Continuare din numarul precedent) Referitor la „pacatul strigator la cer , al Sodomei si Gomorei, iata ce descopera D...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, vineri si sambata, in etapa a XXV-a a Ligii I: Vineri: Gaz Metan Medias - Steaua 0-1 A marcat: Kapetanos ‘29 Gloria Buzau - FC Arges 3-1 Au marcat: Mera ‘2, Mansour ’82, Chitu ’90 - Nastasie ‘19 Universitatea Craiova - Unirea Urziceni 0-0 Sambata: Farul Constanta - CFR Cluj 0-1 A marcat: Traore ‘67 CS Otopeni - Pandurii Targu Jiu 0-1 A marcat: Martinovici ‘73 Gloria Bistrita - Otelul Galati 3-0 Au marcat: Diogo ’17, Coroian ’48, Zaharia ‘78 Poli I...... Citeste »
Din Comunitate »
O poveste despre un bucovinean harnic, profund si inspirat, a carui munca schimba fata lucrurilor
de Octavian Curpas
Basmele copilariei se incheie de obicei, cu o nunta – el si ea, intemeind familia perfecta, de vis. In viata, exista familii ca in basme, fericite, perfecte, de vis, in care dragostea, respectul si sustinerea pe care cei doi parteneri le impartasesc unul cu celalalt reprezinta cheia de bolta. Sotul si sotia traiesc si isi cultiva sincer sentimentele, ceea ce sudeaza si dezvolta intimitatea intr-o relatie. O relatie de acest gen defineste si familia pastorului Doru Ilioi, din Denver, Colorado. Na...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page