Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 887 - 04 Aprilie, 2009 - Anul XIX
de Nicolae Balint
Tatucul de la Cotroceni vegheaza pentru tine Dupa ce mai inainte a reusit sa aprinda societatea civila cu Ordonanta de Guvern nr. 230/2008, Emil sau baiatul cu chibriturile , a mai aprins si coalitia pe tema numirilor de la MI. In jocul politic, pe care il face alaturi de PD-L, s-a vazut ca mergand pe mana ministrului Oprea, PSD-ul juca de fapt cu o mana moarta . Infierat cu manie pentru atitudinea sa, generalul Oprea a fost sacrificat in numele intereselor partidului, iar abilul Ardeleanu si-a ......Citeste »
Editoriale »
Cutremurul de la Ministerul de Interne se intinde la externe
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Nu credeam ca profetiile fostului sef al Doi s’un sfert Virgil Ardelean se vor implini intr-un timp atat de scurt. Incoltite de reforma ministrului Nica, vulpile serviciilor secrete isi arata coltii. In plina criza, incepe sa iasa la suprafata increngatura de relatii mafiote care leaga spionii de magnatii si politicienii nostri de mucava. Asa se face politica, se incheie o afacere banoasa, asa se obtine sefia unui serviciu secret. Prin trafic de influenta si coruptie. Unde este interesul public?...... Citeste »
Politica »
Razboi pe Prut
de Andrei Vartic
De Andrei Vartic Actualul razboi pe care V. Voronin il duce pe Prut contra Romaniei are un iz emblematic foarte amar (ca sa nu spunem gretos): el a fost declansat a doua zi dupa ce canalul romanesc de televiziune N24 (care se retransmite prin cablu in Basarabia) a dat pe post la o ora de maxima audienta un amplu interviu (de o ora) tocmai cu... V. Voronin. In acel interviu (care se intampla in plina campanie electorala) jurnalistul de la N24 il albea pe presedintele comunist si romanofob al Repu...... Citeste »
Se-ntoarce vremea "kazaciok"-ului?
de Lazar Ladariu
Trei zile la rand, romanii care doreau sa ajunga in Republica Moldova au fost opriti, la vamile din Leuseni si Albita, sa se intalneasca cu fratii nostri, tot romani, basarabeni! Pe aici nu se trece! - a fost deviza celor care ii intorceau de la granita pe cei care doreau sa sarbatoreasca, la 28 martie a.c., cei 91 de ani de la unirea Basarabiei cu Tara-Mama! Pe ei - asa cum spunea si primarul Chisinaului, domnul Dorin Chirtoaca - ii deranjeaza acest moment din istoria romanilor de dincoace si d...... Citeste »
Cultura »
Grigore Vieru, vazut de aproape
de Ion Anton
de Ion Anton Prin moarte, la Inviere si de aici in vesnicie Mi-au trebuit cateva saptamani spre a ma dezmeteci din socul produs de moartea omului care a purtat in sine un neam intreg, Grigore Vieru. Am sa folosesc cuvantul moarte numai pentru a exprima o stare, aceea prin care trupul s-a dat pamantului din care s-a intrupat. Am zis o stare, deoarece calatoria omului intre nastere si moarte, este o stare efemera. Sfanta Scriptura vorbeste de o a doua stare a locatarului vremelnic, Duhul Sfant, in...... Citeste »
Istorie »
Noiembrie 1946, Politizarea armatei la Targu-Mures
de Nicolae Balint
Una dintre primele institutii vizata a fi epurata si apoi comunizata a fost Armata Romana. Corpul de comanda din Armata Regala trebuia compromis si supus oprobriului public. Crearea noii armate avea sa se faca cu ajutorul tuturor celor dispusi sa se puna in slujba noilor autoritati comuniste. Este si cazul prozatorului si poetului Nicolae Tautu, poet de mare talent, dar care, in 1949, tanar capitan fiind, semna intr-un periodic al armatei ce aparea si la Targu-Mures. La scurt timp dupa lovitura ...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal Colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13). (Continuare din numarul precedent) Colaps moral si economic cu asediul Ierusalimului Iata Mesajul Domnului catre Ierem...... Citeste »
Sport »
Rezultatele inregistrate sambata in preliminariile CM 2010
Spania, Olanda si Anglia sunt singurele echipe cu maximum de puncte din preliminariile CM 2010, zona Europa, dupa disputarea meciurilor de sambata, informeaza UEFA. GRUPA 1: Malta - Danemarca 0-3 (Larsen 12, 23, Nordstrand 90) Albania - Ungaria 0-1 (Torghelle 38) Portugalia - Suedia 0-0 Clasament: 1. Danemarca 10p, 2. Ungaria 10p, 3. Portugalia 6p, 4. Suedia 6p, 5. Albania 6p, 6. Malta 1p. Etapa viitoare (1 aprilie): Ungaria - Malta, Danemarca - Albania. GRUPA A 2-A: Luxemburg - Letonia 0-4 (Kar...... Citeste »
Din Comunitate »
Memoriu
Excelentei sale Domnului Emil Boc, Prim Ministru al Guvernului Romaniei Domnule Prim Ministru In ultimii patru ani, Presedintele Romaniei a aparat in diferite ocazii cauza celor circa 10 milioane de romani din afara frontierelor Romaniei. Fie ca a fost vorba de romanii din Basarabia, Timoc, Nordul Bucovinei sau Sudul Basarabiei sau de cei din Italia sau Spania. Din pacate, demersurile si ajutorul sau au fost doar unul moral, pentru ca parghiile ajutorului propriu zis se aflau la Palatul Victoria...... Citeste »
Romanii basarabeni din New York aleg schimbarea
de Tudor Spataru
La data de 22 Martie 2009 in restaurantul Bucuresti din New York a avut loc adunarea diasporei romanilor basarabeni organizata de Fundatia Moldova pentru Democratie si Dezvoltare unde sau discutat mai multe evenimente legate de viata romanilor basarabeni, inclusiv a alegerilor din 5 aprilie anul curent. Conform traditiei din ultimii ani, la intalnire au participat romani de pe ambele maluri ale Prutului intr-o atmosfera de pace, unitate si dragoste frateasca. Programul enuntat de moderatorul int...... Citeste »
Declaratia adunarii cetatenilor Republicii Moldova din New York cu ocazia alegerilor parlamentare din 5 aprilie anul 2009
Dragi concetateni! Comunistii ne-au mintit ca Republica Moldova a devenit un stat democratic. Nu-i adevarat! Dupa 1989 ca si pana atunci puterea in Republica Moldova a apartinut acelorasi clanuri mafiote si acelorasi persoane. S-au redenumit democrati, agrarieni, crestini, pentru a ne conduce tot ei. Presedintii Republicii Moldova Mircea Snegur si Petru Lucinschi au fost secretari ai comitetului central al partidului comunist din RSSM si PCUS iar Vladimir Voronin ministru de interne. Democratii ...... Citeste »
Adina Sas-Simoniak a renuntat la teatru pentru a le reda femeilor disperate increderea in viata
de Roxana Curpas
Arnold Bennett, un renumit scriitor englez, comenta intr-unul din romanele sale acea calitate misterioasa numita stil . Stilul constituie modul in care spunem, facem sau exprimam ceva, stilul reprezinta insasi manifestarea persoanei noastre, a ceea ce ne defineste, a ceea ce suntem. Metaforic vorbind, stilul este vestmantul gandurilor pe care le avem, un dar, o mirodenie ce ne deosebeste de ceilalti, cu alte cuvinte, stilul conteaza si face de cele mai multe ori diferenta, mai ales atunci cand v...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page