Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 885 - 21 Martie, 2009 - Anul XIX
de Lazar Ladariu
Vasile Netea - spunea Ovidiu Papadima - e un fenomen, in felul lui - o concretizare a energiei fizice si spirituale a transilvanenilor nostri, caliti de secolele in care au trebuit nu numai sa dainuiasca, ci si sa actioneze pana la inclestarea luptei, pentru a-si pastra fiinta nationala . Era darz si perseverent, cum e Muresul in defileul sapat in stanca, era si bland, ca apele raului dupa ce scapa din stransoarea muntilor - scria Valentin Borda -; a purtat in timp semetia culmilor Scaunu, Bistr......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (885)
de A. C. Ton
* Intr-o frenezie specifica mai ales triburilor de Bosimani de pe Kilimanjaro sau locuitorilor din Papua-Noua Guinee si comuna tarilor din lumea III-a, sau celor trecute prin epoca de aur , continua Obamiada. Astazi, cand am inceput sa va scriu aceasta modesta rubrica, Obamiada se afla in a 55 zi de la inaugurare, prefigurand rezultate menite sa puna pe ganduri pana si imensa masa de adulatori ai messianicului presedinte, care cu elan revolutionar si mandrie patriotica , aplauda masurile menite ...... Citeste »
Ardelenii au nevoie de o tribuna: Finantare in conditiile crizei
de Andrei Marga
In Romania, dezbaterea propriu-zisa asupra crizei financiare si economice, in care s-a intrat in 2008, isi asteapta inceputul. Nici la aceasta ora nu sunt adoptate masuri care sa fie, la propriu, de anticriza. Criza insasi a venit insa infirmand din nou asteptarile. Asa cum revista The Economist nota, deja in octombrie 2008, in Romania criza va fi mai severa din cauza dependentei mai mari de investitii externe si a incompetentei deciziilor. Oricum, deocamdata, criza se resimte in reducerea inves...... Citeste »
Politica »
Hai-hui prin Romania Mica
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Romanii din <<Romania Mica>> ar dori sa nu fie dati uitarii, ar dori sa poata trece podul Slatina – Sighet, ar dori sa poata trece frontiera nu numai de doua ori pe luna, ar dori sa citeasca cate un ziar romanesc din Patria – Mama, ar dori sa cunoasca Patria – Mama mai de aproape din cartea romaneasca ce ne lipseste, am dori sa intalnim mai des pe ulitele noastre personalitati din Romania, am dori... , spune Ion M. Botos, unul dintre reprezentantii de frunte ai maramuresenilor din Uc...... Citeste »
Nu vrem sa uitam de Insula Serpilor!!!
de Adrian Botez
prof. dr. Adrian Botez (Continuare din numarul precedent) Daca va fi fostiexistat Templul lui Apollon (si avem serioase banuieli, BA CHIAR CERTITUDINI, ca acest templu a existat!), el va fi fost amplasat LA RASARITUL COMPLEXULUI SACRAL TRACIC! Spre SOARE RASARE, spre originea apollinica, adica…!!! Da, e foarte posibil sa fie Delta Dunarii - Paradisul de care vorbesc batranele cronici ... - dar, intre Delta Dunarii si Insula Serpilor/Sarpelui este foarte posibil sa fi existat LEGATURA DE TARM!!! ...... Citeste »
„AMOK"
de Viorel Baetu
Reportaj de Viorel Baetu, Germania Cuvantul AMOK: 1) Vine de la cuvantul „amuk care in Asia de Sud-Est inseamna „furie necontrolata . Cuvantul a fost utilizat in India pentru a descrie un elefant care a „innebunit , se separa de turma si fuge necontrolat fara tinta distrugand totul in calea lui. Cuvantul a fost facut cunoscut prin romanele lui Rudyard Kipling si a fost preluat in limbajul zilelor noastre. 2) Vine de la expresia meng-amok folosita in Malayesia, care inseamna „sa ataci si sa omori...... Citeste »
O judecatoare "purtator de cuvant" din Sectorul 5, Bucuresti, sfideaza legea bunului simt!
de Octavian Curpas
Desi au trecut doisprezece ani de cand m-am stabilit in Statele Unite ale Americii, abia de curand mi-am extins capacitatea de receptie a programelor de televiziune internationale, astfel ca pot sa prind si romanii, motiv pentru care sunt oarecum, la curent cu nazbatiile autohtone cu pretentii de cinci stele, livrate pe la posturile de televiziune mioritice, care se pare ca isi propun si in mare masura si reusesc sa-si obisnuiasca telespectatorii cu un anumit stil de excelenta , absolut original...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas (Ieremia 9:12-13) (Continuare din numarul precedent) In final, a incheiat Dumnezeu vorbirea Sa la asezarea lui Iosua ca si Conducator a lu...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Liga I: Rezultatele partidelor din etapa a 20-a CFR Cluj si Rapid au remizat, scor 0-0, in primul derby al returului. Unirea Urziceni a invins Pandurii Tg.Jiu, scor 2-0. Steaua a primit vizita Iasului in Ghencea, iar Dinamo a reusit o remiza cu CS Otopeni. Etapa a 20-a: Vineri, 13.03.2009 Unirea Urziceni – Pandurii Targu Jiu 2-0 Arbitri: Robert Dumitru - Marcel Savaniu, Florin Ungureanu. Observatori: Gheorghe Moise, Alexandru Popescu. CFR Cluj – Rapid 0 -0 Arbitri: Augustus Constantin - Aurel On...... Citeste »
Din Comunitate »
test
pagina in constructie... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page