Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 884 - 14 Martie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Premierul pedelist al Romaniei, un boBoc de baiat, este din zi in zi tot mai surprinzator. Dupa ce in campania electorala a prostit intelectualul bugetar cu cresteri salariale de 50 de procente, guvernul pe care-l conduce anunta reduceri pe toate fronturile. Cu alte cuvinte, nu numai ca profesorii si altii ca ei nu vor primi ce li se cuvenea prin lege, dar le vor fi taiate pana si veniturile existente. Vor disparea ca prin farmec numeroase sporuri care mai rotunjeau lunar buzunarele bugetarilor.......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (884)
de A. C. Ton
* Foarte probabil, multi dintre d.voastra n-au auzit de Drew Westen. Nu, nu va acuz de ignoranta sau de un nivel educational precar ! Conform unui percept pe care marea masa a populatiei il impartaseste, cel putin in Statele Unite, creierul este compartimentat ca un computer, avand spatii limitate pentru primirea informatiilor si poate inmagazina un anumit numar dintre ele; odata ocupate spatiile respective, nu mai putem receptiona nimic si este nevoie si sa stergem , si sa uitam o parte dintre ...... Citeste »
Dezbinarea si dihonia la romani
de Lazar Ladariu
Pe-un picior de plai/ Pe-o gura de rai,/ Iata vin in cale/ Trei turme de miei/ Cu trei ciobanei./ Unu-i moldovan,/ Unu-i ungurean/ Si unu-i vrancean./ Iar cel ungurean/ Si cu cel vrancean,/ Mari se vorbira,/ Ei se sfatuira,/ Pe l-apus de soare,/ Ca sa mi-l omoare/ Pe cel moldovan, / Ca-i mai ortoman,/ C-are oi mai multe,/ Mandre si cornute,/ Si cai invatati/ Si caini mai barbati!... Suntem siguri ca ati recunoscut versurile cu care incepe giuvaerul creatiei noastre populare anonime - Miorita -, ...... Citeste »
Cand mamele merg la scoala – O clinica crestina din Brasov se ocupa de "alfabetizarea" adolescentelor gravide.
de Octavian Curpas
Interviu cu directorul Pro Vita, Iosif Belea Al saptelea din cei doisprezece copii (sase fete si sase baieti) ai unei familii de crestini evanghelici, Iosif Belea a vazut lumina zilei pe 30 aprilie 1971, in Hateg, judetul Hunedoara. Mama i-a fost cel mai bun profesor si tot ea i-a deschis inca din copilarie gustul pentru stiinta si informatie. Iosif, care a studiat teologia la Bucuresti, psihologia la Cluj si comunicare si relatii publice la Brasov, este in prezent, directorul clinicii Pro Vita ...... Citeste »
Politica »
Nu vrem sa uitam de Insula Serpilor!!!
de Adrian Botez
prof. dr. Adrian Botez Noi avem mare respect, pentru istoricii autentici si onesti. Dar, uneori, onestitatea acestora pare a nu fi suficienta, ci are nevoie de o fina si cat mai sensibila intuitie, cand este vorba de a intelege sensul adanc al documentelor foarte vechi – adica, din acele vremuri in care si vorba oamenilor era folosita pentru un nivel al mintii care, intre timp, a intrat in adormire (!) – ESTE VORBA DE NIVELUL SIMBOLIC – dar si geografia era alta, pamantul se asezase, atunci, alt...... Citeste »
Aurel Cazacu & Co – studiu de caz in contrainformatii militare
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Pe parcursul anului 2008, in presa centrala au aparut numeroase rapoarte strict secrete ale Directiei de Contrainformatii si Siguranta Militara (DCSM) referitoare la legaturile sefilor din industria romaneasca de aparare referitoare la ofiteri romani si straini suspectati de spionaj. Au fost date publicitatii numele generalului-mason Aurel Cazacu, fost director al Romtehnica si Romarm, colonelului Constantin Cetinoiu, colonelului Costica Laptes fost director GIARA. Lista continua cu Gheorghe Nem...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas (Ieremia 9:12-13) (Continuare din numarul precedent) Stanca din Horeb, din care a iesit apa, preinchipuia pe Domnul Iisus Hristos, care va...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele complete inregistrate in Liga I Rezultatele complete inregistrate in partidele disputate vineri, sambata si duminica in etapa a XIX-a a Ligii I. Vineri: FC Vaslui - Poli Iasi 2-0 A marcat: Farkas ’24, ‘35 Rapid - Farul 1-0 A marcat: R. Fernandes ‘76 Sambata: Gaz Metan Medias - Dinamo 1-1 Au marcat: Parvulescu ‘4 - N’Doye ‘19 CS Otopeni - Otelul Galati 0-1 A marcat: Pena ‘41 Gloria Buzau - CFR Cluj 0-1 A marcat: Y. Kone ‘53 Universitatea Craiova - Gloria Bistrita 0-0 Duminica: FC Bras...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page