Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 883 - 07 Martie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
O singura ctitorie mai de Doamne Ajuta avu Traian Basescu in calitate de primar al Capitalei si aceea pare sortita pieirii. Pasajul de la Basarab, realizare aruncata pe piata cu surle si trambite, cu ajutorul neprecupetit al niponilor de la Japan International Cooperation Agency (JICA), are toate sansele sa intre in categoria monumentelor neterminate ale Epocii de Aur. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au hotarat definitiv si irevocabil ca lucrarea nu este de utilitate publica. Ca urmare, pri......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (883)
de A. C. Ton
* Intr-un Mapamond aflat in plina cadere libera si intr-o tatala degringolada, intr-o lume in care valorile continua sa fie marginalizate si tinta amabilitatilor pornite de la non valori, intr-un sistem politic condus de persoane pentru care notiunea de cinste, corectitudine, fidelitate, integritate, onestitate etc. sunt atribute total necunoscute, nimic, dar absolut nimic, nu ma mai surprinde. Intentionat sau nu, mai devreme decat putem concepe, lumea o va lua de la zero, adica din comuna primi...... Citeste »
Chiar Italia vorbeste?
de Lazar Ladariu
LAZAR LADARIU De cateva zile privesc, uluit, la tot ce se intampla in Cizma si, sincer sa fiu, ma simt oarecum derutat! Din 15 ianuarie incoace, romanii ocupa, din nou, prima pagina a presei italiene. Si ma intreb: oare Italia asta sa fie sora noastra cea latina ? Tot asa m-am intrebat, de fiecare data, in fiecare an, la 30 august, atunci cand comemoram tristul rapt din anul 1940, cand nordul Ardealului era rupt, prin Diktatul de la Viena, garante fiind Italia si Germania, pentru a fi dat Ungari...... Citeste »
Nevoia de educatie
de Andrei Marga
In toata perioada postbelica, Romania a avut un efectiv prea mic de licentiati in populatia tarii si o pondere redusa a studentilor intr-o cohorta. Situatia a inceput sa se schimbe semnificativ in 1997, cand, prin Notificarea nr. 19.776, din 22 decembrie 1997, a Ministrului Educatiei Nationale, universitatile au fost autorizate sa-si stabileasca autonom locurile de studii. Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 54, din 14 august 1998, a consacrat solutia. La acest pas s-a adaugat Ordonanta Guvernului...... Citeste »
Politica »
Apel la solidaritate cu romanii din Transcarpatia in Senatul Romaniei
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Abandonati dupa Marea Unire de la 1918, maramuresenii din dreapta Tisei (Transcarpatia - Ucraina) sunt in sfarsit luati in seama de politicienii romani. Urmasi ai dacilor liberi, trecuti prin foc si sabie sub 3 imperii, romanii din Transcarpatia sunt un exemplu de pastrare a identitatii nationale si a limbii materne. In decurs de 80 de ani, acestia nu numai ca nu s-au lasat asimilati de cehi, austro-ungari sau sovietici, dar au prosperat, numarul celor ce se declara astazi romani triplandu-se. P...... Citeste »
Avelo Bahtalo Elvetia! Rusine pentru mass-media manelizata din Romania!
de Iulian Urban
Presa din Franta a inceput sa ne catalogheze tigani acum 15 ani. Presa din Italia nu ne scoate din tigani, iar elvetienii ne spun ciori si corbi. Norvegienii se plang ca sunt victime ale inselaciunilor din partea tiganilor romani, care le vand cupru pe post de aur. Toate aceste natiuni au insa un numitor comun: presa locala, ziaristii din aceste tari care isi apara conationalii, aratand cu degetul Romania, natiune care in proportie de 70 % ajunge in Europa sa se identifice cu sintagma de Tzigani...... Citeste »
Istorie »
"Cazul Precup" si implicatiile lui, Spionaj in Basarabia, complot la Bucuresti si… o ancheta la Targu-Mures (II)
de Nicolae Balint
(Urmare din numarul trecut) Zaharia Husarescu, un profesionist al informatiilor, si-a consumat ultimii ani de viata in arestul Securitatii din Targu-Mures fiind arestat la aproape 80 de ani. Pe ardeleanul Victor Precup, militar controversat, aventurier, carierist, suspectat de spionaj si complotist dovedit, vremurile prin care i-a fost dat sa treaca nu l-au afectat. Lipsit de orice scrupule morale s-a adaptat la ele precum un cameleon. Si a supravietuit. In toate timpurile…Pentru cei ca el, lips...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas (Ieremia 9:12-13) (Continuare din numarul precedent) Acestea erau pacatele Sodomei si Gomorei cu homosexualitatea in frunte, care au condu...... Citeste »
Zodiacul
de Daniel Branzai
Rev. Pastor Daniel Branzai, California De unde este freamatul ce ne cuprinde cand privim noaptea, deasupra capului, bolta instelata? Ce sunt aceste stele asezate in grupuri de constelatii, navigand pe cai trasate cu precizia unor ecuatii matematice? Cine le-a asezat in spatiu si care le este mesajul misterios? Exista un mesaj al numerelor. Nu cumva exista si unul purtat spre noi de ordinea si numele constelatiilor? Scopul cu care a creat Dumnezeu corpurile ceresti ne este enuntat chiar in pasaju...... Citeste »
Sport »
Rezultatele complete din etapa a XVIII-a Ligii I
Rezultatele complete inregistrate in partidele disputate vineri, sambata si duminica, in etapa a XVIII-a a Ligii I: Vineri Politehnica Iasi - Universitatea Craiova 1-0 A marcat: Cr. Bratu ‘56 Steaua - FC Vaslui 1-1 Au marcat: Stancu ’27 - Wesley ‘7 Sambata Otelul Galati - Gaz Metan Medias 3-1 Au marcat: G. Paraschiv ’12, ’44, Iorga ’38 - Todea ‘18 Farul Constanta - Gloria Buzau 2-0 Au marcat: Rusmir ’19, Alibec ’52. FC Timisoara - FC Arges 2-1 Au marcat: Lacusta ’19 - autogol, Stancu ’85 - Nasta...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page