Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 882 - 28 Februarie, 2009 - Anul XIX
de Iulia Ostroveanu
Dupa lungi dezbateri si confruntari aprinse, purtate din zori si pana la miez de noapte, demnitarii romani au izbutit sa faca si Bugetul. Astfel ca plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a adoptat, vineri, 20 februarie, in cea de-a patra zi de lucrari, proiectul Bugetului de Stat pe 2009, cu 245 de voturi pentru , 63 impotriva si o abtinere. Parlamentarii si-au exprimat votul prin ridicarea mainii, in prezenta premierului Emil Boc. Totodata a fost adoptat si Bugetul Asigurarilor So......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (882)
de A. C. Ton
* Cei familiari cu aceasta rubrica, isi amintesc ca in numarul 875 al publictiei noastre am mentionat de faptul ca numitul Bernard Madoff, folosind o schema Ponzi, a obtinut prin inselaciune, suma de 50 miliarde dolari. Surprizator ca Bernie se afla inca in libertate, in elegantul lui apartament din Upper Manhatan, a carui valoare este de 7 milioane de dolari, iar cu o zi inainte ca Bernie sa fie acuzat, sotia sa, Ruth Madoff, a scos din banca, suma de 15 milioane dolari, chipurile, pentru chelt...... Citeste »
Oriunde ar fi ei, fratii sunt frati!
de Lazar Ladariu
Motto: Cum se scrie cuvantul «mama», in limba romana? - intreaba copilul. Raspuns: Limba romana nu are alfabet! Despre Boian Alexandrovici din Malainita s-a vorbit si s-a mai scris mult. El este preotul de pe Valea Timocului, care, pe terenul ce ii apartine, in aceste timpuri potrivnice pentru minoritatile din Serbia, a ridicat o biserica ortodoxa. Acea casa a Domnului, mama noastra a tuturor - cum spunea Mihai Eminescu. Eu - preciza preotul Boian Alexandrovici - sunt impartit in doua: partea ce...... Citeste »
Iesirea din criza
de Andrei Marga
O intrebare pune oamenii pe ganduri in acest an al crizei financiare si economice: este, intr-adevar, lipsa de reglementari pentru operatii financiare la originea actualei crize care afecteaza lumea? Nu vreau sa alunec aici in controversa politica dintre adeptii lui Friedrich Hayek si Milton Friedman si cei ai lui John Maynard Keynes caci, dupa parerea mea, este nevoie de o solutie noua, dar inauntrul economiei de piata. O astfel de solutie pretinde insa, inainte de toate, o noua teorie a societ...... Citeste »
Politica »
„Anapoda” cuvantul magic al anului 2009
de Viorel Baetu
Reportaj de Viorel Baetu, Germania Cine a inventat cuvantul ANAPODA precis nu s-a gandit ca acesta va fi cuvantului care defineste perfect inceputul anului 2009. E anul crizei si acum toata lumea se implica, de sus, de la prim ministri si tot ce misca in politica, pana jos, la expertii in finante, in economie, in industrie, in ecologie, in energie, in politologie si in… asa mai departe. Ei toti, indiferent pe care paralela sau meridian al globului se afla au ceva comun, sunt in „criza” de idei s...... Citeste »
Apel la solidaritate nationala
de Iulian Urban
BLOGGERII ROMANI CHEMATI DE SENATORUL IULIAN URBAN SA LUPTE PE INTERNET IMPOTRIVA ATACURILOR FASCISTE SI XENOFOBE ALE ITALIENILOR Politicienii italieni si mass-media controlata de ei in Italia, au pornit impotriva cetatenilor romani, cea mai mare campanie de xenofobie, incitare la violenta si ura, de la finalul celui de-al doilea razboi mondial. In acest sens, in ultimile trei luni de zile, italienii au invadat forumurile de pe internet, internautii si bloggerii italieni atacand romanii, asociin...... Citeste »
Barack Hussein Obama a fost huiduit dar si ovationat in Arizona
de Octavian Curpas
Presedintele american le ofera proprietarilor $75 miliarde ca sa nu isi abandoneze casele Miercuri, 18 februarie a.c., noul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama s-a aflat in vizita in orasul Mesa din statul Arizona, pentru a face reclama unei doctorii care in conceptia sa, va salva de la colaps piata imobiliara in deriva, avand actiune benefica asupra proprietarilor de imobile, carora spera sa le ofere astfel protectie si sa le redea increderea in sansa de a obtine o refinantare. La incepu...... Citeste »
Nu e nicio victorie ! Insula Serpilor - Forta de echilibru mistic a Romaniei
de Adrian Botez
prof. dr. Adrian Botez (Continuare din numarul precedent) Pe de alta parte, exista si o hermeneutica inca mai profunda, a Misticii Trace a Insulei Serpilor – expusa de Vasile Lovinescu, in lucrarea sa Dacia Hiperboreana (Ed. Rosmarin, Bucuresti, 1994, pp. 24-30) – hermeneutica (mai „apasata” spiritual si logico-argumentativ, decat cea din Dacia preistorica, a genialului N. Densusianu) prin care ni se dezvaluie ADEVARATELE CAUZE, PENTRU CARE DIPLOMATIA ROMANEASCA TREBUIA SA TRATEZE PROBLEMA CU IN...... Citeste »
Istorie »
"Cazul Precup" si implicatiile lui, Spionaj in Basarabia, complot la Bucuresti si…o ancheta la Targu-Mures
de Nicolae Balint
Vasile Niculescu, Zaharia Husarescu si Victor Precup…Trei destine care s-au intersectat in mod nefast. Mai ales pentru ultimul dintre ei. Primii doi au fost militari de cariera. Cel de-al treilea, ofiter de informatii. Vasile Niculescu - pilotul Marii Uniri , cum pe drept cuvant i s-a spus - a trait demn, murind discret si aproape uitat. Meritele sale i-au fost recunoscute postum. Prea tarziu insa pentru el. Zaharia Husarescu, un profesionist al informatiilor, si-a consumat ultimii ani de viata ...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas (Ieremia 9:12-13) (Continuare din numarul precedent) Pacatul descoperit de Scriptura ca, oamenii atunci ajunsesera sa fie „numai trup”, in...... Citeste »
Din Comunitate »
O alta Nadia Comaneci? Cristina Grigore straluceste pe firmamentul gimnasticii nord-americane
de Octavian Curpas
Cristina Grigore din Missouri a concurat alaturi de stele ale gimnasticii din Statele Unite si Canada la “University of Phoenix Stadium” in Glendale, Arizona University of Phoenix Stadium din Glendale, Arizona si echipa de gimnastica Arizona Sunrays au fost in perioada 13-15 februarie 2009, gazdele “Arizona Sunrays Hard Rock Invitation”, eveniment la care au participat peste o mie cinci sute de gimnaste si echipe de elita sosite din toate statele Americii si Canada. Este minunat sa vezi ce se in...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page