Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 881 - 21 Februarie, 2009 - Anul XIX
de Iulia Ostroveanu
De multe ori s-a spus ca Executivul format din reprezentantii PD-L si PSD, condus de premierul Emil Boc a pornit cu stangul la o guvernare integrata intr-un mediu economic de criza mondiala si globala. Afirmatia se poate confirma si prin faptul ca la Ministerul Administratiei si Internelor au demisionat doi ministri intr-un timp relativ scurt, ridicand probleme de ima-gine pentru coalitie si declansand interpretari si comentarii diverse in randul analistilor. Situatia s-a redresat miercuri, 11 f......Citeste »
Editoriale »
Scrisoare deschisa
de Ioan Solomon
Domniei Sale, Domnului Traian BASESCU, PRESEDINTELE ROMANIEI Membrii Despartamantului ASTRA „Covasna-Harghita”, intruniti in Adunare Generala, azi 14 februarie 2009, cu participarea Prea Sfintitului Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei, a conducerii centrale a ASTREI si a membrilor Consiliului Director al Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna, apreciaza prezenta Domniei Voastre in judetul Covasna si pozitia corecta pe care ati exprimat-o in legatura cu realitatile din ace...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (881)
de A. C. Ton
* Mesianicul nostru presedinte isi continua Obamiada sub privirile neputincioase a milioane de americani si putincioase ale celor 535 ocupanti ai Cladirii Capitoliului, care cu elan revolutionar si energie creatoare ne calauzesc pasii spre drumul victorios al socialismului . De fapt, luand-o gura pe dinainte, congresswoman Maxime Walters, de regula comportamental sub nivelul florareselor din Piata Universitatii, ne-a asigurat ca se va trece la socializarea treptata a tuturor mijloacelor de produ...... Citeste »
Saraci in tara bogata?
de Ioan Cismas
De multe ori ne-am intrebat de ce noi, romanii, suntem un popor sarac, desi aparent n-am avea motive? Dintre toate tarile invecinate, Romania este fara indoiala cea mai dotata in resurse naturale si, totusi, nu intamplator sintagma sarac in tara bogata nu numai ca ni se potriveste, dar pare a fi nascuta la noi. Un lucru este cert: saracia invocata si pe care o ducem in carca nu-i de azi, de ieri, ci de foarte multa vreme. Daca ne intoarcem din nou la romani (anii 106-275 e.n.,) acestia nu ne-au ...... Citeste »
Politica »
Documente pentru (nelinistea) generalului Florian Coldea ; Degringolada SRI în rapoartele ofiterilor de informatii
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Eduard Ovidiu Ohanesian Nu stiu de ce, poate din lipsa de subiecte, pe ecranele televiziunilor bucurestene are loc o adevarata defilare agenturii mai mult sau mai putin acoperite din toate structurile statului. Daca ar fi fost vorba doar de televiziunea publica, cea mai veche pepiniera de securisti din industria media romaneasca, as intelege. Din pacate, turnatorii si ofiterii sub acoperire jurnalistica se plimba de la “Est la Vest”, nestingheriti in toate redactiile televiziunilor particulare. ...... Citeste »
Legiferarea discriminarii pe criterii etnice
de Dan Tanasa
Liderii comunitatii maghiare din Romania, fie ei politici sau religiosi, sunt in fierbere. Si unora si altora le-a scapat printre degete „osul numai bun de ros al puterii. Bani, afaceri, fonduri publice scurse in sute de ONG-uri controlate de membrii UDMR, grupuri de interese economice, toate sunt acum o necunoscuta din cauza faptului ca membrii UDMR nu au incaput la masa guvernarii. Zic si unora si altora deoarece este binecunoscut faptul ca liderii religiosi ai maghiarimii din Romania sunt mai...... Citeste »
Nu e nicio victorie ! Insula Serpilor - Forta de echilibru mistic a Romaniei
de Adrian Botez
prof. dr. Adrian Botez Pe 3 februarie 2009, toate posturile de televiziune din Romania au clamat „victoria Romaniei, prin decizia CIJ de la Haga”! Este mai mult decat o diversiune si o crima mediatica – este, vorba lui Talleyrand-Perigord, Ministrul de Externe al Frantei, catre Napoleon, dupa asasinarea (la ordinul imperial...) a ducelui d‘Enghien – „o greseala!” O grava greseala de abordare a problemei. (Nu vorbim aici de „descoperirileidezvaluirile” de a doua zi, 4 februarie 2009...! - despre ...... Citeste »
Cultura »
Cinstirea memoriei poetului Grigore Vieru
de Florin Carlan
Intr-o perioada in care valorile traditionale si culturale romanesti, sunt minimalizate si supuse unui atac continuu, s-a constituit un grup de initiativa, care si-au propus sa realizeze si sa doneze Municipiului Bucuresti, bustul lui Grigore Vieru pentru a fi instalat acolo unde ii este locul, alaturi de ceilalti scriitori romani din micul Panteon al Literaturii Romanilor aflat in Cismigiu. Basarabeanul Grigore Vieru, poetul national al tuturor romanilor este un simbol al rezistentei si continu...... Citeste »
Ortopezii
de Michael Cutui
Michael Cutui Editura: Anamarol ( 2008 ) ISBN: 978-973-8931-90-9 Volum: 318 pag Format de buzunar (11,5cmX18cm) Greutate: 220g Limba: Romana Incadrare: Literatura romana, scriitori clasici si contemporani. http://www.michael-cutui.de/ortopezii.html Fragmente 2: Avionul de la Frankfurt am Main a aterizat! Se auzi anuntul, in sala de asteptare a aeroportului international Otopeni. In sfarsit isi spuse Ducu Valeanu. Se indrepta spre usa glisanta pe unde ieseau pasagerii. Aici se inghesuiau o gramad...... Citeste »
Povestea printesei Roz...
de Florentin Gurau
Aceasta este o poveste despre o printesa, este o poveste despre aparente, despre cunoastere si necunoastere, despre sentimente, unele mai nobile, altele mai putin… este o poveste si totusi nu este o poveste… De ceva vreme, la portile inalte si solide ale cetatii tot venea cineva care incerca sa ia legatura cu printesa. Se prezenta pe numele mic, facea o plecaciune in fata strajerilor si-i ruga respectuos sa-i anunte vizita, numai ca de fiecare data acestia il refuzau si-l trimiteau la plimbare, ...... Citeste »
Peripetiile lui Steulica
de Ioan R. Popa
(Fragment din romanul „Cu Dumnezeu inainte!” de Ion R. Popa) (Continuare din numarul precedent) Comandantul a trecut la cazul lui Steulica. Mai intai l-a legitimat si l-a intrebat unde merge.. Ca sa verifice, a dat telefon la Romani, ca sa-i confirme daca au un militar cu numele de Sangeratu S. Nitu, mentionand ca are in arest un ins care pretinde ca ar fi tatal sau, dar, fiind din Crangasi, nu e exclus sa fie unul dintre cei cautati de militie de-atata timp. Ofiterul de serviciu nu numai ca a c...... Citeste »
Istorie »
La Miercurea Nirajului, Biserica Ortodoxa nu este agreata
de Nicolae Balint
„Parinte, iarta-le lor ca nu stiu ce fac. (Luca, 23:34) In prezenta unor inalte fete bisericesti - IPS Andrei, arhiepiscop de Alba-Iulia si PS Protopopul, Gheorghe Sincan - pe data de 26 decembrie 2008, la Miercurea Nirajului a fost sfintita o cruce, primul pas spre ridicarea in viitor, la locul respectiv, a unei biserici ortodoxe. Actul in sine, dar mai ales intentia de viitor a micii comunitati ortodoxe din localitate nu s-a bucurat de intelegerea cuvenita din partea autoritatilor locale. Mai ...... Citeste »
Religie »
Colaps moral egal colaps economic
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: Unde este Abel, fratele tau? Iar el a raspuns: Nu stiu!... Si a zis Domnul Dumnezeu: Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta (Facere 4:9-11). „Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Noe: Sosit-a inaintea fetei Mele sfarsitul a tot omul, caci s-a umplut pamantul de nedreptatile lor, si ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page