Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 880 - 14 Februarie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Furtul armamentului de la o unitate militara din Ilfov, ca de altfel si eliberarea conditionata din penitenciar a criminalului Gorbunov, pe motiv de boala, ne fac sa ne intrebam, pe zi ce trece, daca nu cumva Romania a devenit sat fara caini. Ministerele si principalele institutii ale tarii devin incontrolabile. La Interne, in numai o luna, si-au dat demisia doi ministrii. Motivul – oricum s-ar suci si s-ar invarti, coalitia nu reuseste sa se puna de acord asupra numirii oamenilor din planul doi......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (880)
de A. C. Ton
* Cea mai sofisticata institutie din lume in domeniul culegerii, prelucrarii si analizarii informatiilor, informatii care se prezinta zilnic de catre Directorul ei, cu o precizie intalnita numai la Greenwich, la orele 7:45 AM, Presedintelui Statelor Unite ale Americii, are pe frotispiciul ei o inscriptie Biblica, preluata din Evanghelia-Epistola lui Ioan, capitolul 8, versetul 32 ; ”And you shall know the truth and the truth shall make you free“. (Tu trebuie sa stii adevarul, iar adevarul te va ...... Citeste »
Paradoxuri intr-o Romanie a contrastelor!
de Lazar Ladariu
Cu mai putin de sase luni in urma, premierul Guvernului Tariceanu-2 se straduia sa ne convinga, apropiindu-se campania electorala, ca romanii nu au niciun motiv serios de ingrijorare, deoarece economia romaneasca duduie de-a dreptul. Totul este bine! - ne asigura primul ministru. Totul este nemaipomenit, in viziunea liberala. Probabil ca domnul Constantin Anton Calin Popescu Tariceanu, atunci pe cai mari, se gandea la o schimbare de accent, deplasandu-l pe urmatoarea vocala a cuvantului, cu refe...... Citeste »
Politica »
Roberta Anastase: Legea Lustratiei sau DEMISIA
APEL PENTRU LUSTRATIA ANTICOMUNISTA D-nei Roberta Anastase - Presedinte a Camerei Deputatilor Scrisoare deschisa semnata de 34 de organizatii civice si sindicale Stimata D-na Roberta Anastase, Presedinte a Camerei Deputatilor, Va solicitam sa declarati public ca legea lustratiei - votata de Senatul Romaniei la 10 aprilie 2006 - va fi supusa votului in Camera Deputatilor pana la data de 11 Martie 2009 cand se implinesc 19 ani de la adoptarea Proclamatia de la Timisoara. Punctul 8 al Proclamatiei ...... Citeste »
Cultura »
In memoriam - Marele poet Grigore Vieru ne-a parasit
de Constantin Alecse
In loc de urari, condoleante! Acum un an scriam cuvinte de bine marelui poet roman Grigore Vieru, la implinirea varstei de 73 de ani. Astazi, cand ar fi implinit 74 de ani, cu inima indoliata, ca a tuturor romanilor veritabili, gasesc cu greu cateva cuvinte, spre a exprima tragedia unui intreg neam provocata de disparitia sa. Fizic, izvorul cuvantului sau a incetat sa mai curga. Spiritual, megaopera sa multilaterala va constitui marturia de simtire a unui neam, si a aspiratiilor sale. Multe dezi...... Citeste »
"Nu am venit sa ma credeti, am venit sa va cred" - Interviu cu poetul academician Grigore Vieru
de Ion Anton
I.A. - Domnule academician, Grigore Vieru, considerandu-va o prezenta simbolica a unui neam din Tara Stefana pe pamant american, doresc sa va formulez cateva intrebari. Ce sentimente v-au incercat la prima descindere pe pamant american? G.V. -Flamanda si desculta a fost copilaria si adolescenta mea. Flamand si descult strabateam pe jos opt km. pana acasa in satul natal, de la scoala din Lipcani, un orasel de pe malul stang al Prutului – unde imi faceam studiile medii. Maica mea, vaduva de razboi...... Citeste »
Strigat de deznadejde
de Grigore Vieru
de Grigore Vieru Eu mor pe cruce pentru ea, Iar lumea hohoteste rea. Nici nu stiu, iata, in chinul meu, De-am mai trait! Vesteste-L, mama, pe Dumnezeu Ca am murit! Din paine iau, sa pot zbura, Cat de pe flori albina ia. Dar tot eu sunt si judecat Ca, trandavind, m-am imbuibat. Nici nu stiu, iata, in chinul meu, De-am mai trait! Vesteste-L, mama, pe Dumnezeu Ca am murit! Ajuns-am a umbla mereu In brate cu mormantul meu. Si nu stiu unde sa-l mai pun Sa am un somn mai lin, mai bun. Nici nu stiu, ia...... Citeste »
Atata-i de dulce, California
de Grigore Vieru
Versuri: Poetul Grigore Vieru Muzica: Anatol Rasmeritza Mi-i scumpa California, Pamant de floare si de stea Pamant senin dumnezeiesc, Cum e si plaiul romanesc. Refren Atata-i de dulce Atata-i de dulce, California Pacat ca nu curge, Pacat ca nu curge, Olt si Dunare prin ea. Mi-i draga California, Cum draga-mi e si viata mea. Mi-e drag acest pamant mereu, Caci el e si pamantul meu. Refren Atata-i de dulce Atata-i de dulce, California Pacat ca nu curge Pacat ca nu curge, Olt si Dunare prin ea. La f...... Citeste »
Peripetiile lui Steulica
de Ioan R. Popa
(Fragment din romanul „Cu Dumnezeu inainte!” de Ion R. Popa) (Continuare din numarul precedent) A trecut pe langa tampla sa, gata sa-i fi zburat palaria, o bufnita care a aterizat in miriste, a luat ceva grabita si s-a inaltat din nou. „Dupa cum chitaia, cre’ca fuse un harciog, ca astia umbla noaptea prin carstatile oamenilor!” a presupus Steulica. Mergand mai departe, a distins doua siluete langa o carstata. A micsorat pasul, apoi s-a oprit in dosul unui copac si a asteptat sa vada ce vor face....... Citeste »
Istorie »
Talmacitorul muresean al lui Gala Galaction
de Nicolae Balint
Gala Galaction este cel mai de seama scriitor aparut dupa Mihail Sadoveanu . (Garabet Ibraileanu) Ni l-a talmacit pe Gala Galaction, cunoscut scriitor, teolog, profesor de teologie si autor al unei noi traduceri a Bibliei in limba romana. Coplesit probabil de increderea ce i se acorda, mureseanul Gheorghe Cunescu - preot timp de aproape 20 de ani, in Lueriu, jud. Mures - s-a aplecat cu atentie asupra celor 8 caiete ale Jurnalului lui Galaction. Cuvintele spuse de acesta cu putin timp inainte de ...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a f]cut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel....... Citeste »
Born and raised in Europe, married in Asia, presently living and serving God in the Arizonian Desert
de Octavian Curpas
How many of you who have traveled from Arizona towards California on Highway I-10 still remembers the last town you passed through prior to reaching the Californian border? - probably not many! Situated at about 125 miles from Phoenix, 129 miles from the tourist spot Palm Springs and about 20 miles away from Blythe (the first city from California), is a town called QUARTZSITE. Quartzsite, a town with a year around population of about 4,000, swells to close to a million during the months of Janua...... Citeste »
Sport »
A fost ucis Gulliver-ul handbalului romanesc!
de Lazar Ladariu
Romania ultimelor saptamani este tot mai zguduita de vestile proaste. Romania trece prin momente grele: decesele absurde din spitale, furtul de arme de la Ciorogarla, scandalurile din invatamant. Iar pe la noi, cum se spune, o nenorocire nu vine singura! Vestea tragica, precum un trasnet din senin, ca un cutit in inima, a cazut peste noi, ca dovada alarmanta a violentei, inveninarii si urii. Handbalul si Romania sunt in doliu. Cutremurator! Pivotul echipei nationale de handbal, Marian Cozma (cel...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page