Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 879 - 07 Februarie, 2009 - Anul XIX
de Iulia Ostroveanu
In vreme ce intreaga omenire se confrunta cu problemele majore ale incalzirii globale, care ameninta serios existenta Planetei albastre, s-a ivit lent, dar sigur, in cea mai puternica si prospera zona a lumii – America – asa-numita criza financiara si economica, devenind acum sperietoarea tuturor. A trecut repede Oceanul, golind seifurile marilor banci ale capitalismului occidental si portofelele cetatenilor, care, pe drept cuvant, ar putea sa puna intrebarea: oameni mari ai lumii ce-ati facut c......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (879)
de A. C. Ton
* Mult mediatizata reforma economica lansata de noua administratie Americana a inceput sa-si arate roadele !?! Astazi, luni, 26 ianuarie 2009, cand am inceput scrierea acestei rubrici, 71,400 persoane si-au pierdut job-ul- Bloody Monday- (Lunea Insangerata), ingrosand la peste 11 milioane numarul celor care sunt in cautare de lucru. Daca totul decurge conform planurilor , foarte probabil nimeni si nimic nu ne va salva de la iminentul dezastru. In final, fara voia noastra va trebui sa asistam la ...... Citeste »
Consiliul Mondial Roman saluta declaratia Presedintelui de a readuce DRRP la Primul Ministru
de Neculai Popa
Consiliul Mondial Roman saluta declaratia Presedintelui Romaniei Traian Basescu facuta in 2 februarie 2009 cu ocazia vizitei in Ungaria in fata studentilor romani, de a readuce Departamentul pentru Relatii cu Romanii de Pretutindeni inapoi la Guvern, transmite Romanian Global News. « Reamintim ca printr-o manevra a fostului guvern Tariceanu, DRRP a fost trecut pentru o perioada de 4 ani la Ministerul Afacerilor Externe, fapt ce a adus grave prejudicii atat diasporei cat si tarii. Consiliul Mondi...... Citeste »
Maretia "Micii Uniri"
de Ioan Cismas
Este regretabil ca in lunga lor existenta, de doua ori bimilenara, cum spunea marele Nicolae Iorga, romanii, ca popor, fie ca s-au numit la origine geto-daci si traci, iar inainte de a fi romani, daco-romani (dupa retragerea aureliana la 275 e.n.), n-au avut parte de un Herodot, ca grecii, care sa povesteasca lumii mai amanuntit de inceputurile noastre, dar nici ulterior, invatatii nostri de mai aproape - istorici sau politicieni - nu s-au ostenit sa faca lumina punctual in chestiuni de care ata...... Citeste »
Saracii!
de Lazar Ladariu
Recent, cu prilejul festivitatilor de la Iasi si de la Focsani, inchinate implinirii celor 150 de ani de la Unirea din 1859, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si Mircea Geoana, presedintele Senatului, adresandu-se poporului, cereau politicienilor mai putina incrancenare de partid, sa sacrifice interesele de grup in favoarea intereselor generale ale romanilor . De fapt, de la Bucuresti la Iasi, de la Focsani la Cluj-Napoca, de la Constanta la Baia Mare, gandul a fost unul, plecand din...... Citeste »
Politica »
Diplomatul Mircea Has îi fila pe dusmanii poporului... sovietic
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Eduard Ovidiu Ohanesian Biografiile diplomatilor romani trecuti, prezenti si viitori ne ofera surprize neasteptate. Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut luni, Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al Securitatii pentru fostul diplomat Mircea Has. Locotenent in cadrul Directiei de Informatii Externe a Securitatii, (Brigada Speciala “U” Fantome) in perioada 1972-1974, Has a activat in diplomatie sub numele conspirative de Mircea Haiduc, Han...... Citeste »
Cultura »
Adevarul despre Eminescu – la 120 de ani de la ucidere
de George Roncea
Scris de George Roncea (Continuare din numarul precedent) Exact in aceasta zi trebuia de fapt sa se semneze tratatul secret de alianta dintre Romania si Tripla Alianta formata din Austro-Ungaria, Germania si Italia. Tratatul insemna aservirea Romaniei Austro-Ungariei in primul rand ceea ce excludea revendicarea Ardealului. Bucurestiul era dominat de ardeleni care ridicau vocea din ce in ce mai puternic pentru eliberarea Ardealului, pentru drepturile romanilor asupriti de unguri. Eminescu era in ...... Citeste »
Tainele Marii nu se cunosc de pe mal
de Rodica Elena Lupu
Rodica Elena Lupu Fascicolul nr 3. UNDE ESTI? Nimic nu rezista vointei inversunate de a reusi (Continaure din numarul precedent) - Ne iubim fiica, iar daca ea e fericita cu tine esti bine venit in familia noastra dragul meu, nu-i asa Toma? - Va multumesc. E foarte important pentru mine sa stiu ca ma acceptati. Adina... ii zambeste el vazand-o ce frumos este imbracata. - Buna, dragul meu! - Esti superba! - Si tu arati foarte bine. - Unde mergeti, frumoaso? - Nu stiu. Intreaba-l pe el, ii raspunde...... Citeste »
Peripetiile lui Steulica
de Ioan R. Popa
(Fragment din romanul „Cu Dumnezeu inainte!” de Ion R. Popa) La intoarcere, Nae Utescu nu a apucat sa se departeze prea mult de gospodaria lui Calugaru, a carei imagine il stapanea, ca l-a oprit un ins slabanog, dar proaspat barbierit, cu pantaloni carpiti, dar cu camasa alba, bine spalata insa necalcata, cu o palarie arsa de soare si care, daca nu ar fi avut urechile, l-ar fi acoperit pana la gat; purta in mana o papornita, al carui continut era acoperit de un servet cu dungi albastre. - Aflai ...... Citeste »
Istorie »
Octavian Taslauanu la varsta meditatiilor tarzii
de Nicolae Balint
A dezertat din armata austro-ungara si a devenit ulterior ofiter de informatii in armata regala romana. Scriitor si om politic cunoscut, de doua ori ministru in perioada interbelica, Octavian Taslauanu a avut cu siguranta o viata plina. Esecurile politice, dezamagirile suferite din partea unor prieteni, moartea primei sotii, dar si inaintarea in varsta l-au facut spre sfarsitul vietii din ce in ce mai meditativ, dandu-i in acelasi timp si un acut si apasator sentiment de insingurare. Fiu al preo...... Citeste »
De la Cititori »
Aventura pe fata cerului
de Alexandra Pergel
Inundatie de culoare. Albastrul e imprastiat pe cer, il acopera, il impodobeste. Soarele se balaceste in infinit, albastrul nu are margini, frumusetea nu are limite, bucuria e imensa. Bulgarele de lumina trimite razele sale aurii si incalzeste pamantul, ii mangaie scoarta, ii desfata simturile. Bucuria soarelui dureaza putin. Dupa ce s-a desfatat inotand, a cautat sa iasa din apa miraculoasa, dar nu i-a gasit malul. Soarele cauta disperat o cale de iesire din minunatia infinita. Nu ii mai ajung ...... Citeste »
Bolnavii mureseni sunt tratati ca-n comunism
de Allain Cucu
Centru universitar renumit, cu specialisti alesi pe spranceana, Targu-Muresul se lauda ca tine fruntea marilor orase din Romania in privinta sistemului sanitar. Pana sa fie reorganizat, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, era cel mai mare din tara; tot in Targu-Mures functioneaza in cadrul Institutului de Boli Cardio-vasculare, primul centru destinat exclusiv copiilor si tot aici, a luat fiinta singurul serviciu de urgenta privat din Romania. Iata cateva dintre motivele de mandrie ale muresenil...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel...... Citeste »
Romanian-American unity project in Phoenix, Arizona
de Roxana Curpas
Phoenix Mission is an inter-confessional group with a mission to periodically gather Christians from all denominations in Arizona, with the purpose of finding similarities among all Romanians within the Grand Canyon State. Realizing that Christian unity can substantially contribute to our unity among our Romanian-American community, our purpose is to promote the fundamental beliefs of Christianity and its ethics. Although there are many denominations, Christianity is one religion. The foundation...... Citeste »
Din Comunitate »
Scrisoare Deschisa - un fost cadru didactic la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, actualmente consulant stiintific in Statele Unite
de Emil G. Onet
30 ianuarie, 2009 D-lui Prim Ministru EMIL BOC Guvernul Romaniei Piata Victoriei Nr. 1, Sector 1, Bucuresti ROMANIA Stimate D-le Prim Ministru Emil Boc, Sunt un fost cadru didactic la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, actualmente consulant stiintific in Statele Unite. Cu tot respectul cuvenit si cu o ardenta speranta, ma adresez Dvs., exprimand o doleanta personala si, in acelasi timp, o dorinta a multor medici veterinari traitori in afara granitelor Romaniei, referitoare la cla...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page