Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 878 - 31 Ianuarie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Scapat de blestemul termopanelor din Zambaccian, starul pesedeului si nepotel al Tamarei revine in forta. Adrian Nastase, trimis in judecata de DNA, este un subiect ce revine cu regularitate in presa damboviteana, cu titlu de bomba. O bomba fasaita inca de acum 4 ani. De asta data, in dosarul Trofeul Calitatii, fostul premier trebuie sa dea socoteala pentru banii murdari folositi in campania electorala din 2004. De ce au reincalzit magistratii o ciorba atat de veche, in acest moment? Este simplu......Citeste »
Editoriale »
Viata bate filmul!
de Lazar Ladariu
Atunci cand, la televiziunile si pe ecranele cinematografelor din Romania, urmaream Moartea domnului Lazarescu , filmul lui Cristi Puiu, premiat la Cannes, avandu-l in rol principal pe regretatul Ion Fiscuteanu, s-au gasit printre noi semeni care, la fel ca si olteanul acela - dintr-un roman al lui Marin Preda -, care, vazand o girafa la Gradina Zoologica, exclama: Asa ceva nu exista! . Elementul socant, coborand parca din perioada neorealismului italian, arunca, pe alocuri, un subtire val al in...... Citeste »
Politica »
Atentie, se baga microfoane !
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Incepem bine anul. Guvernul are o strategie anticriza demna de toata lauda. Mai intai de toate, da o lege pe placul presedintelui. Executivul reinfiinteaza Securitatea sub pretextul armonizarii legislatiatiei romanesti cu prevederile europene in domeniu. Corespondenta electronica, telefoanele, SMS-urile, Internetul, toate vor fi monitorizate si stocate pentru a fi puse oricand si la orice ora la dispozitia serviciilor secrete. De ce spun ca este pe placul presedintelui Traian Basescu? Pentru ca ...... Citeste »
Quod erat demonstrandum
de Dan Tanasa
Comunitatile de romani din judetele Covasna si Harghita sunt supuse unui proces violent de asimilare de catre autoritatile publice locale controlate in totalitate de reprezentatii Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) sau, mai nou, ai Partidului Civic Maghiar (PCM). Acest proces nu este unul haotic, ci unul bine controlat, cu o baza financiara si institutionala solida care are un singur scop: epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita. Bineinteles ca, daca afirmi acest lucru in ...... Citeste »
Cultura »
Adio, Cel mai iubit dintre poetii Basarabiei
de Zina Cerchez
20 ianuarie 2009, zi de doliu national pentru intreaga romanitate din Basarabia! Cel mai iubit dintre poeti, Grigore Vieru, este petrecut in ultimul drum, de mii de oameni. Scuarul si sala Operei Nationale din Chisinau s-a transformat intr-o mare de lume, care nu mai contenea sa vina pentru a-si lua ramas bun de la cel care le-a fost un reper in ceea ce inseamna libertate, demnitate, credinta si valoare. La capataiul poetului plangea vioara lui Nicolae Botgros… Sufletul ranit moare marginit , sc...... Citeste »
Prietenul meu - Grigore Vieru
de Neculai Popa
Printre numerosii prieteni, pe care ii am in Basarabia, cu Grigore Vieru am avut o comunicare aparte. Poate si din considerentul ca atunci cand i-am citit poezia, am simtit un puternic sentiment patriotic, o legatura organica intre idealurile noastre, deoarece pasind pe pamant basarabean si avand pe Grigore Vieru deschizator de drumuri aveam sentimentul ca inpreuna vom reusi. El cu poezia si publicistica, eu cu diverse actiuni de pastrare si cultivare a valorilor romanesti. De fiecare data, cand...... Citeste »
Scrisori lui Eminescu
de Alexandru Stanciulescu-Barda
Pr. Alexandru STANCIULESCU-BARDA Scrisoare lui Eminescu (I) Badie Mihai!… Pe taramul acela al tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte, pe care de atata amar de vreme hoinaresti, ti-o fi dor de tara, de codrii si paraie, de holdele parguite si de fecioarele sfioase, de lacul albastru, de marea-nviforata, de luna si de luceafar, de stele si de plopii singuratici. Ti-o fi dor, badie, sa mai afli ce-i pe plai, ce-i in lume si in suflet. Oi vrea sa stii cate impliniri s-au zamislit pe de...... Citeste »
Tainele Marii nu se cunosc de pe mal
de Rodica Elena Lupu
Rodica Elena Lupu Fascicolul nr 3. UNDE ESTI? Nimic nu rezista vointei inversunate de a reusi (Continaure din numarul precedent) - Daca nu sunt atent, o sa-mi ia toti clientii. Trebuie neaparat sa fac ceva s-o impiedic. Nu o las eu cu una cu doua. - Ai o idee deja? - Singura solutie ar fi sa demonstrez superioritatea firmei noastre, sa fac publicite in stil mare, sa vada de ce sun in stare... - Si ce astepti? - N-am nici un ban. I-am cheltuit pe toti cu povestea asta, cu amenda si nu se pune pro...... Citeste »
Adevarul despre Eminescu – la 120 de ani de la ucidere
de George Roncea
Scris de George Roncea (Continuare din numarul precedent) Cea mai insemnata parte a activitatii sale a fost dedicata gazetariei, politicii. Din 1876 devine ziarist profesionist, ocupatia sa principala pana la sfarsitul vietii. Debuteaza la Curierul de Iasi apoi, in 1877 este redactor la Timpul, din 1880 redactor sef si redactor pe politica pana in 1883. In mod brutal, in iunie 1883, munca sa este intrerupta si este introdus cu forta intr-un ospiciu. Politia, sub comanda Puterii de stat il transf...... Citeste »
Credinta in Dumnezeu Atotputernic va face sa triumfe lumea in aceste vremuri?
de Daniela Soros
Am asistat cu totii la investitura istorica a celui de al 44-lea Presedinte al Statelor Unite si primul care sa reprezinte comunitatea afro-americana - Barack Hussein Obama. O lume intreaga a privit, unii cu lacrimi in ochi, cel putin cei care au visat acest moment istoric, altii cu sentimentul asistarii la scrierea istoriei, ceremonialul impetuos si unic derulat in fata intregii lumi de departamentul de Protocol al Statelor Unite. Am admirat si noi si am luat notite. Pixul a inceput sa imi trem...... Citeste »
De la Cititori »
Cuprinsul privirii mele
de Alexandra Pergel
Iarna a trecut… fluturii imaculati nu mai zboara… s-au murdarit… s-au murdarit cu pete minunate. Un fluturas da gingas din aripi, cuprinsul privirii mele e vast, cuprinde toate frumusetile blandei primaveri. Un punct din acest cuprins vast, il reprezinta fluturasul, incercand sa se camufleze, se aseamana cu spatiul din jurul sau. Se aseaza pe o floare … ma priveste … imi vorbeste. Il intreb ce a patit, cu ce s-a murdarit. Fluturasul imi povesteste cum un vant pribeag l-a facut sa se tavaleasca p...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel...... Citeste »
Din Comunitate »
Sarbatoarea Unirii la Los Angeles
de Neculai Popa
Cu binecuvantarea Pr. Constantin Alecse, preot paroh al Bisericii Sf. Treime din Los Angeles, comunitatea romaneasca din aceasta metropola a sarbatorit 150 de la Unirea Principatelor Romane, eveniment de importanta istorica in evolutia Statului unitar roman. Dupa terminarea Sf. Liturghii, comunitatea a participat la un Te Deum in amintirea maretului act istoric, aducand multumiri si laude bunului Dumnezeu petru vrednicia acestui neam. Vorbitorii Ion Anton, Dumitru Caramfil si Nicolae Rusu au ami...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page