Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 877 - 24 Ianuarie, 2009 - Anul XIX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Este oficial - Titel nu ne mai asculta. Traian Basescu l-a eliberat joi, din functie, pe generalul (r)Dumitru Zamfir, adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii. Titel, cum era poreclit generalul, a rezistat eroic pe post, din septembrie 1997, cand fusese numit de fostul presedinte Emil Constantinescu. Urechistul-sef al Serviciului Roman de Informatii, Dumitru Zamfir s-a nascut in 1954, la Craiova, absolvind cursurile Facultatii de Electrotehnica, in anul 1977, apoi pe cele ale Facu......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (877)
de A. C. Ton
* Una dintre mintile de exceptie ale acestui mapamond, nu, nu va speriati, ma refer la George Orwell, pseudonimul lui Eric Arthur Blair, scriitor englez care in romanele sale pledeaza pentru libertatea spiritului si a demnitatii umane, intr-un univers monstruos-grotesc sau terifiant, sub teroarea unui regim totalitarist, ne-a lasat aceasta cerebralitate: In vremurile minciunii universale a spune adevarul este un act revolutionar . Incerc sa va redau, fara a avea pretentia ca reusesc, adevarul de...... Citeste »
Ce fel de criza?
de Andrei Marga
A fost suficient ca, pe o piata a constructiilor, cei care au luat credite de la banci sa nu poata intoarce imprumutul, pentru ca acele banci sa anunte iminenta prabusire. Industria constructiilor a fost terenul pe care criza actuala a izbucnit, dar s-a extins imediat. Spre satisfactia multor oameni, bancile au invitat in ultimii ani, cu fervoare, clientii sa faca imprumuturi, in cea mai mare parte a cazurilor operand pe plan matematic. Economia reala isi adaugase o componenta virtuala, de care ...... Citeste »
"Ordonanta – pedeapsa"!
de Lazar Ladariu
Incetul cu incetul, Ordonanta Boc , privind cumulul de pensii cu salariile din bani publici, laudata de unii, criticata vehement de altii, tinde sa se transforme intr-un mic tsunami romanesc. Devenita mar al discordiei in sanul Aliantei PSD - PD-L, in postura unui butoi cu pulbere, ea a tulburat apele politicii dambovitene, a pus cap in cap diferite categorii profesionale. Pripa cu care a fost emisa denota superficialitate si chiar lipsa de profesionalism. Un alt semnal, din cele multe, care con...... Citeste »
Politica »
Scrisoare deschisa privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
de Dan Tanasa
Catre, GUVERNUL ROMANIEI In atentia Domnului Prim Ministru Emil BOC Sediul: Piata Victoriei, nr. 1, sector 1, Bucuresti Obiect: sesizare in baza Legii nr. 233/2002 privind arborarea permanenta a unui asa-zis „drapel secuiesc” si a drapelului national al Republicii Ungare pe cladiri al statului roman sau in diferite incinte ale acestora Stimate domnule Prim Ministru, In baza articolului 51 din Constitutia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 pr...... Citeste »
Cultura »
Poetul Grigore Vieru a decedat
Poetul Grigore Vieru, internat in stare grava la Centrul National stiintifico-Practic de Medicina de urgenta din Chisinau dupa ce a fost ranit intr-un accident rutier, a decedat in noaptea de sambata spre duminica, relateaza PRO TV Chisinau. Poetul Grigore Vieru a decedat sambata spre duminica noaptea din cauza insuficientei organelor vitale, produsa in urma accidentului suferit de acesta joi noaptea, se arata intr-un comunicat al al Ministerului Sanatatii din Republica Moldova. In pofida efortu...... Citeste »
Adevarul despre Eminescu – la 120 de ani de la ucidere
de George Roncea
Scris de George Roncea (Continuare din numarul precedent) Modelul Eminescu ar fi deci, pentru epoca noastra, din punct de vedere cultural si politic, inadecvat, irecuperabil , suspect , invechit , nul , iar junii si junicile care vor nume afara , care aspira la sincronie europeana, au nevoie de alte modele, de succes, nu cadaverice. Am aflat de curand si care ar fi modelele adecvate , euro-atlantice , propuse de Patapievici, iar sincronia culturala invocata a fost confirmata public prin scandalu...... Citeste »
Tainele Marii nu se cunosc de pe mal
de Rodica Elena Lupu
Rodica Elena Lupu Fascicolul nr 3. UNDE ESTI? Nimic nu rezista vointei inversunate de a reusi (Continaure din numarul precedent) Dupa munca de peste zi, dusul il reface pe Alin, dar soneria la o ora atat de tarzie il supara. - Tu erai? - Un gest foarte frumos de a primi un musafir. - E foarte tarziu Nora. Ce cauti aici? Cred ca am vorbit foarte clar. - Da, tu ai fost foarte clar la spital. Acum, e randul meu sa-ti spun cum stau lucrurile, dragutule. - Ce rost are? Faptele vorbesc de la sine. - N...... Citeste »
Ortopezii
de Michael Cutui
Michael Cutui Fragmente 1: …………………………………………………………………………………………………. Valeriu Leotean iesi din cabinetul profesorului. Era mandru ca fusese ales sa lucreze in colectivul care pregatea referatul ce urma sa fie prezentat la congresul de Ortopedie, dar nu reusea sa scape de senzatia ca dupa episodul cu Loredana, ceva in comportarea profesorului fata de el se schimbase. Dar probabil era numai o inchipuire. Relatia lui cu Loredana era complicata, chiar foarte complicata. Dupa noaptea aceea nu mai avusese...... Citeste »
De la Cititori »
Raze de aur
de Alexandra Pergel
Patul e moale, ma scufund in puf, sunt intr-un Univers pufos invaluit in vise. Mi se pare ca tot Universul s-a transformat intr-o Lume mai buna, o lume ca cea a somnului dulce. Nu mai vreau sa ies din starea aceasta de bine. Dar ce se intampla? O minune, un inger pe pamant! Pleoapele se deschid incet, descoperind ochii,… e o senzatie placuta. Ceva fin, caldut, auriu, zambitor trage de genele plictisite. Printre gene ma uit ce se intampla: soarele a venit la geamul meu, ma vizita, eram onorata de...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel...... Citeste »
Sport »
Cum e turcu-i si pistolul!
de Lazar Ladariu
L-ati vazut? Ati retinut privirea aceea de mare smecher de Vitan, zambitor si distant aruncata noua, fraierilor, pe sub borurile lasate ale palariei lui atat de originale? Mitica-i mandru! Toate au iesit cum si-a dorit don Corleone. Presedintii cluburilor din tara l-au blagoslovit, l-au proslavit si l-au procopsit pe Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal, cu un salariu de 15.000 de euro pe luna. La cursul actual leu-euro, inseamna aproape 645.000.000 de lei (vechi). Domnul Borcea...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page