Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 875 - 10 Ianuarie, 2009 - Anul XIX
de Iulia Ostroveanu
Membrii noului Guvern al Romaniei si-au aratat harnicia imediat ce s-au instalat in fotoliile ministeriale, aratand poporului ca ei muncesc pentru patrie, cu abnegatie , chiar in zilele Sfintelor Sarbatori de Iarna. Pentru inceput, Cabinetul lui Boc trebuia completat cu secretari de stat, la fiecare minister, iar in perioada imediat urmatoare aveau sa fie numiti atat secretarul general al Guvernului, cat si sefi de agentii si autoritati din subordinea guvernului si a premierului. Presa centrala ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (875)
de A. C. Ton
* Sunt revoltator de multi ocupanti ai mapamondului care fie din ignoranta, rea credinta, o superficiala dotare in partea superioara a organismului sau toate la un loc se lanseaza in afirmatii fara nici un sens, lipsite de logica si in neconcordanta cu adevarul. Mai nou, a devenit subiect de dezbateri, bineinteles generatoare de sume imense de bani, soarta teroristilor inchisi la baza militara Americana de la Guantanamo Bay. Insusi Presedintele Ales se preocupa de soarta lor si este dat mai mult...... Citeste »
Politica »
Atac terorist, Sa comemoram victimele atacului terorist din decembrie 1989!!! Sa-i trimitem in fata Justitiei pe vinovati!
de Gheorghe Tanasescu
In decembrie ’89, in Romania, nu a fost o lovitura de stat, nu a fost o revolutie, nu a fost o rascoala, a fost un clasic atac terorist asupra puterii de la Bucuresti declansat de serviciile secrete sovietice, KGB si GRU, cu acordul CIA, si infaptuit de agentura sovietica, aceea care, prin diversionisti profesionisti transformati in revolutionari agitatori, a scos masele nemultumite in strada, implicandu-le in canonada dintre fortele teroriste si fortele de aparare a regimului comunist. In susti...... Citeste »
Cultura »
Rafturi goale in istoria cartii
de Constantin Malinas
Am vizitat in 19 septembrie Casa Bratienilor de la Stefanesti-Arges, de langa Pitesti, asezata intr-un loc frumos, pe un deal impadurit, acolo am asteptat la rand, alaturi de multi colegi bibliotecari, veniti la Conferinta Nationala a Bibliotecarilor din Romania. Am asteptat mult la rand nu datorita fluxului mare de vizitatori, ci datorita fluxului de prejudecati interesante a Doamnei muzeograf, care doua ore nu a vrut sa ne lase sa intram, spunea ca acolo intra numai de la ambasadori in sus, da...... Citeste »
Tainele Marii nu se cunosc de pe mal
de Rodica Elena Lupu
Rodica Elena Lupu Fascicolul nr 3. UNDE ESTI? Nimic nu rezista vointei inversunate de a reusi UNDE ESTI? (Continuare din numarul precedent) Nora reuseste sa scape cu greu din bratele lui Anton: - Bine. E foarte frumos, dar maine? Vreau sa pun capat acestui joc. - Sa-i pui capat? De-abia am inceput. Vrei sa-i pui capat? Anton o cuprinde din nou, o ridica in brate si o saruta pe gat. - N-o sa reusesti sa ma faci sa-mi schimb ideea! - Ce te face sa crezi ca ma intereseaza ideile tale? - Prostule! i...... Citeste »
Fara mama, fara tata!
de Ioan R. Popa
de Ion R. Popa Ioana Udrescu nu a putut sa suporte singuratatea in starea in care se afla si nici sa stie ca sotul ii sta inchis precum ultimul hot, iar fiul cu care se mandrea cel mai mult este haituit ca un ... criminal, dupa cum i se adresase acel urmaritor negricios, cu fruntea stramta. Margareta lui Traila si Paraschiva lui Tana o vizitau zilnic si ii aduceau mancare, dar nu reusisera sa o vindece de temperatura mereu ridicata ce o stapanea, ba chiar s-a complicat cu o tuse puternica asocia...... Citeste »
Istorie »
Amintiri dintr-un alt veac, Nostalgii comuniste - Sedintele de partid de altadata
de Nicolae Balint
O masa pentru prezidiu invelita (musai) in culoare rosie. Deasupra mesei, central, tabloul tovarasului secretar general al PCR. In prezidiu, oameni cu functii importante printre care si secretarul organizatiei de baza a partidului (BOB). Intre tovarasii veniti de la Centru, acesta era cel mai mic in ierarhie. In sala oameni cu fete impenetrabile pe care cu greu ai fi ghicit ceva. Sobri, patrunsi de importanta momentului, afisand un aer scortos, tovarasii din prezidiu induceau salii sentimente am...... Citeste »
De la Cititori »
Sensul vietii
de Alexandra Pergel
Multi sunt macinati de intrebari legate de adevaratul sens al vietii, daca acesta intr-adevar exista. Acest subiect a dat nastere multor teorii si discutii filosofice. Pentru o intelegere mai buna a acestei teme am analizat sensul denotativ al celor doi termeni. Sens inseamna inteles, semnificatie, continut rational sau logic, logica, rost, ratiune, noima scop, menire. Termenul viata este explicat ca fiind o forma superioara de miscare a materiei, care apare pe o anumita treapta a dezvoltarii ac...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel...... Citeste »
Sport »
Fotbal, LIGA I Etapa a 17-a, Romania
LIGA I Etapa a 17-a CLASAMENT 1 Dinamo Bucuresti 17 11 2 4 25-13 35(+8) 2 Unirea Urziceni 17 11 1 5 28-14 34(+10) 3 FC Timisoara* 17 10 5 2 32-20 29(+11) 4 Steaua Bucuresti 17 7 8 2 24-13 29(+5) 5 CFR Cluj 17 8 5 4 24-13 29(+2) 6 Univ. Craiova 17 7 7 3 23-16 28(+1) 7 Rapid Bucuresti 17 8 4 5 22-17 28(+1) 8 FC Arges 17 8 3 6 24-21 27(+3) 9 FC Vaslui 17 7 4 6 19-16 25(-2) 10 Otelul Galati 17 6 5 6 22-20 23(-4) 11 FC Brasov 17 5 8 4 14-13 23(-1) 12 Gloria Bistrita 17 6 3 8 16-18 21(-6) 13 Pandurii ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page