Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 874 - 27 Decembrie, 2008 - Anul XVIII
de Iulia Ostroveanu
In toiul negocierilor, lucrarilor si lucraturilor dintre liderii partidelor, PSD si PD-L, asezate, dupa alegeri, in fruntea tarii, pentru constituirea noului guvern, toata lumea romaneasca a fost surprinsa de faptul ca Theodor Stolojan a renuntat la inalta functie de prim-ministru, pentru care fusese nominalizat de catre presedintele Traian Basescu, fara sa-si explice decizia, spunand ziaristilor numai ca e timpul sa lase locul altora mai tineri. Gestul invaluit in mister si considerat lovitura ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (874)
de A. C. Ton
* Nu este intentia acestei publicatii, sau a mea personala, de a intra in polemici sau dezbateri interminabile cu posesorii unor idei sau percepte opuse celor exprimate in paginile revistei. Din contra, consideram ca oamenii civilizati pot avea idei diametral opuse in multe, ca sa nu zic toate domeniile si totusi sa pastreze niste relatii amiabile, decente, urbane, etc. Ar fi absurd, banal, iluzoriu, ca sa nu zic utopic, ca atat timp cat cerebral suntem structurati diferit, sa avem idei identice...... Citeste »
Guvernul lu’ Udrea si Videanu
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Uite d-asta imi place mie politica ! Guvernul Lui, pohta ce-a pohtit Basescu, parca este oul Kinder cu surprize. Ne-a lasat Stolojan prada democratiei democrate de la Cotroceni, ajungand sa se ocupe de soarta noastra Elena Udrea si Adriean Videanu. Eu nu stiu ce a fost in capul presedintelui, dar va plati scump numirea blondei mai ... decat politica insasi si cea a unui tarabagiu de Videle in noul guvern. Desi, daca stau bine sa ma gandesc, cei doi sunt tandemul perfect. Videanu impreuna cu part...... Citeste »
Ciolanul, inainte de toate! Abia apoi - tara!
de Lazar Ladariu
Acum, dupa ce - cum plastic se exprima un comentator politic - antrenorii lui Theodor Stolojan au aruncat prosopul inca inainte sa intre el in ring , apele politicii romanesti au fost, din nou, tulburate. Cata dreptate avea presedintele Traian Basescu, atunci cand, dupa o intalnire cam cu scantei cu membrii PD-L, pe care se zice ca presedintele i-a sapunit strasnic, afirma, in rolul Pitiei, preoteasa oracolului din Delfi: Nu-i timp pentru bucurie si sampanie! . Stia el bine ce spune! Peste doua ...... Citeste »
Politica »
Esecul proiectului „Tinutului Secuiesc” – bucuria baronilor UDMR si a lui Laszlo Tokes
de Ioan Dalban
Scris de Ioan Dalban Ideea de infiintare a „Tinutului Secuiesc , in spatiul fostei R.A.M. (Regiunea Autonoma Maghiara) a bantuit, in ultimele luni, prin capetele unor consilieri locali ai Partidului Civic Maghiar de prin Miercurea Nirajului, Ghindari si alte cateva localitati unde cetatenii maghiari le-au dat voturile la alegerile locale. Ei intentionau sa organizeze chiar un referendum pentru modificarea granitelor judetului Mures si alipirea unor sate la judetele Harghita si Covasna, pentru a ...... Citeste »
Adevar sau impostura?
de Nicolae Balint
(Continuare din numarul precedent) In ciuda insucceselor pe care le-a avut in a-si demonstra originea, Dieter Stanzeleit pretinde in continuare ca este fiul fostului Rege Mihai I. Cauta documente care sa-i intareasca afirmatiile. Conditiile mortii pretinsei mame, mai multe date de nastere, lipsa de interes a autoritatilor britanice fata de moartea unui membru al familiei regale britanice – asa cum afirma Stanzeleit – sunt iarasi cateva semne de intrebare in aceasta delicata poveste. Cazul Stanze...... Citeste »
Cultura »
Despre cetatile de sub cetati
de Eugen Evu
Despre Castelul Corvinilor exista biblioteci, atat in tara, cat si in Austria, Ungaria si una chiar cu numele „Corviiana”, la Bratislava, pare-se si la Praga, asadar in arealul vast al fostului Imperiu. Denumirea de „Corvinestilor a fost pana recent mentinuta si unii inca o sustin in mod eronat: Ioan (Johannes, cum il aflam in documente si chiar pe sarcofagul de piatra) a fost Corvin, ci nu Corvinescu, spre a fi justificat pluralul si sufixul „escu”. ( fiul lui...) Ioan de Hunedoara, invocat in ...... Citeste »
Singuratatea lui Emil Cioran
de George Roca
Literatura exilului roman se integreaza intr-o literatura fara granite sau separatisme. Toti cei care au scris si publicat in afara granitelor tarii au fost marcati profund de experienta exilului, la fel cum cei ramasi acasa au fost influentati de problemele politice care afectau societatea din care faceau parte. Consider ca Emil Cioran a fost singurul, sau printre putinii, care nu a fost clintit de evenimente, schimbari politice, geografice, lingvistice sau sociale. Traind insingurat, atat in t...... Citeste »
George Cristea
de Loredana Cristea
Plecat de peste 30 de ani in Suedia, scriitorul George Cristea nu si-a uitat niciodata originea. Stabilit la Stockholm, unde isi desfasoara activitatea ca cercetator, scriitor si publicist, George Cristea s-a aflat, zilele trecute, la Oradea, orasul sau natal, ocazie cu care si-a lansat si cea mai recenta carte, „Regi si diplomati suedezi in spatiul romanesc”. Este autor a numeroase studii, articole, reportaje si carti in domeniul tehnicii audio-vizualului, beletristicii si literaturii stiintifi...... Citeste »
Tainele Marii nu se cunosc de pe mal
de Rodica Elena Lupu
Rodica Elena Lupu Fascicolul nr 3. UNDE ESTI? Nimic nu rezista vointei inversunate de a reusi UNDE ESTI? (Continuare din numarul precedent) - Suna-l pe fotograf, ii spune Nora. Trebuie sa ai numarul in memorie... Anton butoneaza telefonul si o suna din gresala pe Nora, care vazand numele lui pe ecranul telefonului zambeste. - Ce caraghios... Da-mi mie telefonul. Nora formeaza numarul si vorbeste cu fotograful: - Buna, Peter. Am hotarat sa ramanem aici. Ma bucur ca-ti place. Imi pare rau, dar tre...... Citeste »
De la Cititori »
Primim din Romania
de Silvia Miler
In lumina blanda a Craciunului va trimit doua colinde scrise de mine: Lerui Ler colind domnesc (pus pe note si cantat de maica Marina Aristotel de la Capela Sf. Dumitru/Institutul Oncologic “Ion Chiricuta” din Cluj) si Colindita Lerui Ler. Va doresc pace in suflete, sanatate si sa va dea Domnul toate cele de trebuinta! Craciun fericit intru multi ani! Silvia Miler, Bacau, Romania Lerui Ler, colind domnesc Lerui Ler si iarasi Ler Blandului Olar din cer… El din pulberi ne framanta Cu apa vie, apa ...... Citeste »
Alege-ti drumul
de Alexandra Pergel
Lumea: plina de pacate, nedemna de primirea Mantuitorului. Focar continuu de infectie cu nelegiuiri. Rani sangerande facute cu arma diavolului. Bube pline cu puroi, care se sparg cu durere si curg ganduri pacatoase din ele. Mlastina imprastie noroi fierbinte, fapte necurate. Inchisoare a faptelor rele. Sala de tortura a celui necurat. Oameni schingiuiti si impovarati cu pacate. Suflete apasate cu menghina gandirii necurate, inlantuite cu fier greu de pacate. Dumnezeu, cel din Ceruri apleaca priv...... Citeste »
Religie »
Nasterea lui Mesia Hristos Isus in istorie dupa profetiile mesianice
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „La inceput era Cuvantul (Fiul lui Dumnezeu este Cuvantul) si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Aceasta era intru inceput la Dumnezeu”(Ioan 1,1-2) Intruparea Cuvantului. „Si Cuvantul trup S-a facut si S-a salasluit intre noi si am vazut marirea Lui, marire ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar” (Ioan 1:14). „Pentru aceasta Domnul meu va va da un semn: Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste fiu si vor chema numele lui Emanuel...... Citeste »
Din Comunitate »
Sometimes one witness’ statement is enough
de Octavian Curpas
In December, 2008 National Geographic magazine, there is an interesting story called “The Real King Herod, Architect of the Holy Land”. However, what caught my attention was not the well documented discussions of his construction projects. The author noted that King Herod is perhaps best known for ordering the slaughter of male infants in an attempt to kill the newborn Jesus Christ. The author went on to claim that, “Herod is almost certainly innocent of this crime, of which there is no report a...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page