Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 868 - 15 Noiembrie, 2008 - Anul XVIII
de Iulia Ostroveanu
La mijloc de toamna frumoasa si cuminte, intreaga omenire si-a indreptat privirile si atentia spre cea mai mare putere a lumii, unde s-au desfasurat alegerile prezidentiale, demonstrandu-se inca o data ca America este tara tuturor posibilitatilor , iar mass-media si-a facut corect datoria, aratand pretutindeni somptuozitatea unui spectacol magnific al democratiei autentice si mature. La 4 noiembrie 2008, intr-o zi declarata unanim ca istorica , democratul Barack Obama a castigat alegerile prezid......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (868)
* In final, dupa sute de milioane de dolari cheltuiti, invective aruncate cu non-salanta la adresa candidatilor incomozi, in exclusivitate republicani, adjectivari demne de cei al caror nivel educational s-a oprit undeva intre cifrele 0 si 4, spectacole permise numai la Bernea Circus si multe alte iesiri caracterizate printr-un infantilism specific altor sisteme politice, Rubiconul a fost trecut si cunoastem viitorul presedinte al Statelor Unite ale Americii, deocamdata titularizat drept Preside...... Citeste »
In numele adevarului!
O dezbatere recenta, la televiziunea Prima TV, a avut ca tema: Wass Albert - criminal de razboi, sau erou transilvan? Asa cum am spus, nu o data, raspicat, chiar si in interventia mea din timpul emisiunii, sa nu mai amintim de luarile de cuvant din Parlamentul Romaniei, in perioada legislaturilor 1992-1996; 1996-2000, prin numeroase articole publicate in Cuvantul liber , la o astfel de intrebare, ca roman ardelean, ca ziarist nu pot sa am decat un singur raspuns ferm, cat se poate de clar, cu do...... Citeste »
Desi fara credibilitate in fata romanilor din Diaspora, Petre Roman vrea inapoi clipele de glorie
De curand, premierul Tariceanu l-a numit pe Petre Roman ca inalt reprezentant al guvernului pentru romanii din strainatate. In aceasta calitate, se presupune ca Petre Roman va avea ca obiective promovarea si sustinerea intereselor comunitatilor romanesti din afara granitelor, deziderat greu de realizat, daca ne gandim ca aceasta nominalizare sfideaza insasi comunitatea democratica romaneasca din Diaspora. Este greu de crezut ca in conditiile in care majoritatea romanilor aflati in strainatate si...... Citeste »
Politica »
Blogul ucigasului - Nu mor caii cand vor cainii
Criza financiara care s-a abatut, in sept. crt., asupra SUA, despre care, fostul presedinte al Rezervelor Federale, timp de peste 18 ani, Alan Greenspan, a spus ca este un tsunami al creditelor, care apare odata intr-un secol , i-a dat carpaciului nostru in <probleme economice> fiori de bucurie, ca epoca capitalismului s-a terminat. Nu i-a fost suficient bolsevicului sa bata campii pe blogul sau aducator de voturi, ci a trebuit sa serveasca <cauza> si peste hotare, ca doar este un bu...... Citeste »
Istorie »
Mureseanul Romeo Dascalescu sau O viata traita intre convingeri si regrete tardive
Figura exemplara si charismatica totodata, Onisifor Ghibu ramane peste timp un model de onestitate si verticalitate morala. Intrati in jocul duplicitar initiat de comunisti, prietenii din cadrul Universitatii din Cluj l-au tradat la un moment dat, iar o parte dintre studentii sai pe care i-a sustinut si incurajat l-au uitat. Unii definitiv, altii insa - dupa ce ei insisi au traversat experiente nefericite - si-au readus aminte de batranul profesor Ghibu retras intr-un modest orasel de provincie....... Citeste »
Religie »
DIN VIATA SI INVATATURA LUI IISUS - IN ULTIMILE ZILE DIN SAPTAMANA SF. PATIMI
de Aurel Sas
„Caci invata pe ucenicii Sai, si zicea: „Fiul Omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia. (Marcu 9,31) (Continuare din numarul precedent) Deci, iarasi putem vedea adeverirea Scripturilor prin care Dumnezeu a prevazut si a prevestit cu mult inainte: ce vor face ostasii romani cu hainele lui Iisus si cum o sa traga sorti pentru camasa Domnului. Cartea Camasa lui Iisus si Filmul il recomand tuturor pentru multe edificari. Intuneric s-a facut ...... Citeste »
Sport »
Rezultate complete din Liga I
Rezultate complete inregistrate in partidele disputate vineri, sambata si duminica, in etapa a XIV-a a Ligii I: Vineri: Gloria Buzau - Universitatea Craiova 0-2 Au marcat: Wobay ‘2, Dina ‘68 Unirea Urziceni - Otelul Galati 3-1 Au marcat: Paduretu ’53, T. Balan ’55, Danalache ’84 - Pena ‘51 Sambata: Gaz Metan Medias - Politehnica Iasi 1-0 A marcat: Boaru ‘48 Pandurii Targu Jiu - Gloria Bistrita 1-1 Au marcat: Raskovici ‘4 - Silvasan ‘2 FC Arges - Farul Constanta 3-0 Au marcat: Mircea Stan ‘9, Nas...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page