Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 860 - 20 Septembrie, 2008 - Anul XVIII
de Clipa
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trecut recent printr-o mare dezamagire, atunci cand liderii PD-L, partidul sau de suflet , cum il numesc ziaristii, au facut o intelegere cu PRM, cedandu-i liderului acestei formatiuni politice, Corneliu Vadim Tudor, postul de vicepresedinte al Senatului, motivand ca demersul democratilor ar fi fost o decizie pentru deblocarea activitatii acestui for al Legislativului. Desi initial politicieni si ziaristi au spus ca trocul intre PD-L si PRM s-ar fi facut ......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (860)
de A. C. Ton
* Saptamana trecuta a avut loc un eveniment deosebit, care a marcat o trista aniversare ; implinirea a 7 ani de la tragicul eveniment intamplat Marti, Sep.11, 2001, orele 8:42, 9:09 si 9:45, cand Statele Unite ale Americii, singurul bastion al democratiei mondiale, AMERICA, generosul colos financiar care imparte cu darnicia unui nabab miliarde de dolari multor neprivilegiati ai lumii, AMERICA, cea mai mare putere militara a lumii, care are in arsenalul ei armament care ar putea determina sfarsit...... Citeste »
Politica »
I.P.S. Tõkes László, Lasa-ne in pace pe noi, romanii!
de Dorin Borda
Stimabile popa reformat, lasa-ne in pace pe noi, romanii, si du-te unde o dus ... iapa. Se vede treaba ca rau ai fost format in viata asta pamanteana, ca purtarile domniei voastre, IPJS Tõkes László, sunt de-a dreptul scandaloase, daca nu cumva si mult prea periculoase. Ce ai cu puterea romaneasca, din care fac parte si coetnicii, cominoritarii spetei din care te tragi. Tragi sfori, mai ceva ca Satana. Vezi-ti de parohia si enoriasii dumitale, care te-au cocotat in Parlamentul Europei. Tare naba...... Citeste »
Raportul Ohanesian
de Eduard Ovidiu Ohanesian
In atentia: Uniunii Europene, NATO si altor parteneri Capitolul I *Un presedinte democrat promoveaza ramasitele Securitatii criminale din vremea dictatorului Ceausescu *A preluat ofiterii de securitate de la puterea pesedista si i-a folosit in scopuri proprii *Desi a castigat alegerile cu un mesaj reformator, Traian Basescu a impanzit institutiile tarii, zona politica si presa cu ofiteri sub acoperire ai serviciilor secrete vechi si noi *Multi dintre ei, persoane penale, au spionat Occidentul, m...... Citeste »
Cultura »
Prietenia Literara: Timpul lasat in urma
de Ion Murgeanu
(TEXT REVIZUIT) (Continuare din numarul precedent) I. I. LEFTER Nu l-am putut numi insa pe I. I. Lefter niciodata „dusman”; cred ca a fost un baiat needucat si lipsit in chip natural de ceea ce indeobste numim caracter. Lui ii mergea bine treaba cu trupul, schimba fetele ca pe ciorapi, le murdarea mai intai si pe urma le lasa balta in mijlocul drumului. Sa vina altul sa le ridice. Dar el nu se infiora liric ca inaintasii nostri Vacaresti de pierderea oricarei iubite in floare... Era un fustangiu...... Citeste »
Istorie »
Un roman la Departamentul de Stat
de Nicolae Balint
A fost un adevarat artizan al informatiilor americane in domeniul comunicatiilor. In 1917, a condus primul curs pentru formarea a 80 de decriptori ai armatei. Dupa Primul Razboi Mondial a infiintat si a condus Serviciul de Informatii si Transmisiuni, care se ocupa de decodificarea comunicatiilor interceptate de armata americana. In plin Razboi Rece , serviciul pe care-l conducea a fost inclus in cadrul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) - parte integranta a Departamentului de Stat - iar el a...... Citeste »
De la Cititori »
Bufonul clasei
de Alexandra Pergel
Imagineaza-ti o lume perfecta, fara nici un strop de culoare, un taram monoton, unde domneste linistea si armonia. Nu am sti ce inseamna fericirea daca nu am cunoaste supararea, nu am sti ce e iubirea, daca nu am cunoaste ura, nu am intelege rostul frumosului daca nu am dispretui uratul… Ce rost ar avea sa traiesti la fel zilnic? Asa cum orice poveste sau eveniment are personajul ei controversat, asa are si orice clasa oaia sa neagra. Acest elev este cel mai neastamparat, indisciplinat si amuzan...... Citeste »
Religie »
Din Viata si Invataturile lui IISUS - In ultimele zile din saptamana Sf. Patimi
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Caci invata pe ucenicii Sai, si zicea: „Fiul Omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia. (Marcu 9,31) (Continuare din numarul precedent) Din acest dialog care a avut loc intre Domnul si oastea care venise sa-L prinda, rezulta, ca: Iisus S-a prezentat, fara nici o cale de iesire, ca El este, Iisus Nazarineanul, pe care ei Il cauta; intrebandu-i: „Pe cine cauta?, si raspunzandu-Le ca: „V-am spus ca Eu sun...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
LIGA I - ETAPA A 7-a Rezultate si marcatori Vineri GLORIA - BISTRITA - CFR CLUJ 1-2 (1-1) Borbely 25 - Didy 41, Panin 67 CS OTOPENI - FC ARGES 1-2 (0-2) L. Ganea 68 - Tames 30, 43p Sambata UNIV. CRAIOVA - FC TIMISOARA 1-3 (0-0) D. Stoica 79p - Gh. Bucur 82, Parks 83, Art. Karamian 88 FC VASLUI - DINAMO 1-2 (1-0) N. Jovanovic 11 - Danciulescu 61, Fl. Bratu 90A1 RAPID - UNIREA URZICENI 1-2 (0-1) Cesinha 57 - Bilasco 2, Mara 73 FARUL - STEAUA 1-4 (0-2) Gosic 90A1 - Teekloh 30a, Maxim 31a, Kapetanos...... Citeste »
Din Comunitate »
O A M E N I C U B L A Z O N
de Ion Anton
(Omul sfinteste locul) Pe drumul spinos al istoriei, isi marcheaza urmele cu pecetea faptelor notabile numai oamenii caritabili, capabili si curajosi. Cand ai sa vezi un catarator calare pe Everestul Himalaiei, aplaudandu-i victoria, sa nu uiti a parcurge in urma lui, fiecare metru cucerit, spre altitudine, retraind pericolele, riscurile, privatiunile, barbatia si curajul impins pana la eroism, de a cuceri, de a se inalta, de a se instala in fotoliul inaltimilor. Nevoile subzistentiale mi-au ind...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
Napoleon si limba romana Pe campul de lupta, privind in zare in asteptarea dusmanului, Napoleon se intoarce catre aghiotantul lui: Da-mi te rog binoclul! . Aghiotantul se intoarce plin de uimire: Mon general, vous parlez roumain! . * Benzina pentru programatori Intr-o benzinarie, un programator se uita derutat la pompe si murmura: - 95? ... 98? ... 95! ... 98! Vazandu-l pierdut, un angajat al benzinariei se apropie si il intreaba: - Cu ce va pot ajuta? Cu o raza de fericire in privire, raspunde:...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page