Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 859 - 13 Septembrie, 2008 - Anul XVIII
de Clipa
Deputatul Miron Mitrea, unul dintre greii Partidului Social Democrat, si-a prezentat miercuri, 3 septembrie, in plen, demisia din Camera Deputatilor, pentru a se pune la dispozitia procurorilor DNA. Desi beneficiase, alaturi de fostul premier Adrian Nastase, de sprijinul colegilor parlamentari, care au respins ridicarea imunitatii celor doi demnitari si implicit inceperea urmaririi penale in dosarele intocmite de procurorii DNA, deputatul Miron Mitrea, fiind acuzat de luare de mita pe vremea can......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (859)
de A. C. Ton
* La 36 de ani de cand ultimele trupe combatante au parasit Vietnamul (22 August 1972) si 33 ani de cand ultimul elicopter American decola de pe cladirea ambasadei Statelor Unite la Saigon (1 Mai 1972) luand drumul spre Bangkok - Thailanda, Vietnamul continua sa detina o atentie maxima, in luarile de cuvant ale celor care se doresc ocupantii Biroului Oval, situat pe 1600 Avenida Pennsylvania. Motivul este simplu; John S. McCain III, nominalizat din partea partidului Republican la functia de Pres...... Citeste »
Ce are de spus presedintele Traian Basescu despre uneltirile parlamentarului european Tökes László?
de HAJDU GYÖZÖ
Cred ca nu este cazul sa le aduc aminte domnului presedinte Traian Basescu, precum si primului ministru, domnul Calin Popescu Tariceanu, ce declaratii au facut cu ocazia referendumului organizat de Consiliul National Secuiesc in mass-media. Si anume ca nu este nevoie de folosirea prevederilor riguroase ale legii, deoarece actul respectiv nu este altceva decat un simplu sondaj de opinie. Dar, daca pe baza rezultatelor referendumului, cineva ar actiona pentru asa-numita autonomie pe criterii etnic...... Citeste »
Politici românesti în toamna electorala
de Andrei Vartic
Apropierea alegerilor parlamentare din Romania, dar si noua, sangeroasa, escaladare a conflictelor inghetate din fosta URSS (devenita acuta si aproape imposibil de rezolvat problema globala), impune iar in discutia politica rolul Basarabiei si Bucovinei pentru destinul neamului romanesc si al Romaniei. Daca te uiti pe harta Europei, fie si din goana supravietuirii, observi usor ca prinderea acestor stravechi teritorii romanesti (ba chiar, asa cum arata cercetarea arheologica, teritorii-matca ale...... Citeste »
Politica »
Antiteze: Vine iar inceputul lumii
de Eugen Evu
„Dupa un pelerinaj solidar la Cimitirul Vesel din Sapanta…” S-a spus in mod just ca bolile individului sunt si bolile societatii. Cu alte cuvinte, simptomatologia patologica a omului si a varstelor sale, se constata si la colectivitati, popoare, continente. Acelasi lucru este valabil si la civilizatii. Bolile naturii sunt in om si in istoria lui si ele preced – corelate climatic- cataclisme si haos… Alienarea psihica este un simptom agonic, tot astfel si dementa senila ce precede moartea Rupturi...... Citeste »
Cultura »
Prietenia Literara: Timpul lasat in urma
de Ion Murgeanu
(TEXT REVIZUIT) LA BUCURESTI Cand am venit la Bucuresti sa raman era un septembrie de aur si miere. Anno Domini 1970. Pentru ca am lucrat multi ani in invatamant, pentru mine luna septembrie a avut din totdeauna ceva inaugural, amplu, prietenos. La rentree… Nu aveam nici o adresa precisa si abia de facut un drum sigur, la Editura Cartea Romaneasca, unde depusesem cu ceva timp in urma un manuscris intitulat Confesorul. Ca de obicei viata mi-o lua inainte, venindu-mi in intampinare cu toate bratel...... Citeste »
De la Cititori »
O noua etapa
de Alexandra Pergel
In vara asta am plutit pe raze de speranta, am deschis o odaie a incertului in inima mea si am pasit spre o noua etapa a vietii. Anii precedenti am muncit pentru decoperirea comorii sufletului si al aurului pur al intelepciunii, am incercat sa zbor spre inaltime. Acum am ajuns la o treapta importanta a descoperirii de sine si la o rascruce de drumuri. Ingerii au suflat ploi stralucitoare insotite de har si au cantat ode inaltatoare pentru a ma incuraja… Norii m-au purtat ca o luntre alunecand pe...... Citeste »
Religie »
Din Viata si Invataturile lui IISUS - In ultimele zile din saptamana Sf. Patimi
de Aurel Sas
de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas „Caci invata pe ucenicii Sai, si zicea: „Fiul Omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia. (Marcu 9,31) (Continuare din numarul precedent) Mai mult, Iisus stia ca in noaptea aceasta, incepand din momentul in care va fi arestat in gradina Ghetsimani, Il vor parasii, din cauza fricii, pana si ucenicii iubiti, dupa cum le prevestise la Cina, cand a zis: „Si le-a zis Iisus: Toti va veti sminti intru Mine in n...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate din preliminariile Cupei Mondiale, zona Europa Rezultatele inregistrate, sambata, in partidele disputate in zona europeana a preliminariilor Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010: Grupa I Albania - Suedia 0-0 Ungaria - Danemarca 0-0 Malta - Portugalia 0-4 (0-1) Au marcat: Said ’25 (autogol), Hugo Almeida ’61, Simao Sabrosa ’71, Nani ’78. Grupa a II-a Moldova - Letonia 1-2 (0-2) Au marcat: Alexeev ’76, Karlsons 7, Astafjevs ’22. Luxemburg - Grecia 0-3 (0-2) Au marcat: Torosidis ’36, Gek...... Citeste »
Din Comunitate »
Arizona: cel mai insorit stat de pe Coasta de Vest a Americii!
de Octavian Curpas
Supranumit Statul Marelui Canion , localizat in sud-vestul Statelor Unite, la est de California, Arizona este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase state din SUA. Cu un numar considerabil de puncte de atractie turistica, printre care Grand Canyon, Sedona, Payson, Prescott, Flagstaff, Lake Havasu si Lake Pleasant, Arizona atrage anual mii de turisti, afluenta acestora atingand cotele cele mai ridicate in timpul iernii. Pe de alta parte, statul Marelui Canion se bucura de un exceptional progr...... Citeste »
Umor »
Glume primite de la cititori
Inapoi Noaptea, tarziu, langa un bar. Peste tot liniste, dar deodata iese Gogu mort de beat si vrea sa treaca strada intr-un loc nemarcat. Un politist il vede si-i spune sa se intoarca. - M-as intoarce, dom‘ politist , da‘ nu mai am bani ... * Ai naibii nemti… Bunicul il intreaba pe nepotel: - Cum il cheama pe neamtul ala mic care imi tot ascunde lucrurile? - Alzheimer, bunicule!... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page